01:15 Cruzeiro vs River Plate Copa Libertadores 1/8 Final

Cruzeiro
Έβγαλε την… υποχρέωση στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Ατλέτικο Παραναένσε χάνοντας εν τέλει με 2-0. “Αποκρουστική” εμφάνιση από τους παίκτες του Μάνο Μενέσες, οι οποίοι εμφανίστηκαν πέρα για πέρα αδιάφοροι. Από το ημίωρο βρέθηκε πίσω στο σκορ, ένα τέταρτο πριν το φινάλε διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Στο μεσοδιάστημα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν και έχαναν τις ευκαιρίες στο ματς. Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα της το αποψινό, φιλοξενώντας την κάτοχο του τροπαίου Ρίβερ Πλέιτ. Στο ματς του Μπουένος Άιρες γλύτωσε από καθαρή τύχη με τους Αργεντίνους να δημιουργούν 23 τελικές και μεταξύ άλλων να χάνουν πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε έχει δεχθεί φέτος στον θεσμό συνολικά δύο τέρματα (και αυτά στο αδιάφορο παιχνίδι με την Έμελεκ την 6η αγωνιστική) διαθέτοντας την καλύτερη αμυντική γραμμή στην διοργάνωση.
Επιστρέφουν όλοι οι βασικοί που δεν αγωνίστηκαν στο πρόσφατα παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του μέσου Ρομέρο στο αρχικό σχήμα. Όπως όλα δείχνουν, ο 57χρονος προπονητής τον υπολογίζει κανονικά. Δεν αναμένονταιαλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις με τον Μενέσες να επιλέγει ένα σχήμα που έχει δουλέψει στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς.
(4-2-3-1): Φάμπιο – Εγκίντιο, Λεό, Ντεντέ, Ορεχουέλα – Ρομέρο, Ενρίκε – Ρομπίνιο (Αριέλ Καμπράλ), Τιάγκο Νέβες, Μαρκίνιος Γκάμπριελ – Ρότσα Νέβες
River Plate
Με ισοπαλία (1-1) ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία δεν μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Αρχεντίνος. Έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς, μιας και το μυαλό είναι στο Λιμπερταδόρες και βρέθηκε να χάνει στο 19’. Στο δεύτερο μέρος ο Γκαγιάρδο έκανε αλλαγές και μια από αυτές, ο πιτσιρικάς Καρασκάλ, τον δικαίωσε με το γκολ που έβαλε στο 85’, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Στο πρώτο ματς με την Κρουζέιρο εντός έδρας, δεν έκανε καλή εμφάνιση, αλλά είχε ευκαιρίες να σκοράρει, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τώρα πάει στο Μπέλο Οριζόντε για να πάρει την πρόκριση μέσα στη Βραζιλία. Έχει εμπειρία από τέτοια ματς. Ο φορ Πράτο θα παίξει σε ένα γήπεδο που ξέρει καλά, καθώς έχει δώσει πολλά ντέρμπι εκεί με την φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο, μισητής αντιπάλου της Κρουζέιρο.
Δεν υπολογίζεται ο βασικός στόπερ Πινόλα (6/0), ο οποίος είναι τραυματίας. Εξέτισε ο βασικός μπακ Κάσκο (1/0) και επιστρέφει. Μέσα και ο αρχηγός/χαφ Πόνσιο (3/0) που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα είναι στην αρχική ενδεκάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον βασικό φορ Πράτο (7/2, 1/0) που είναι πλέον πανέτοιμος. Χτύπησε ο μπακ Ανχιλέρι (7/0) και δεν πήγε στη Βραζιλία. Σταθερά εκτός ο μεσοεπιθετικός Σκόκο που ταλαιπωρείται από διαδοχικούς τραυματισμούς εδώ και καιρό.
(4-1-3-2): Αρμάνι – Μοντιέλ, Κουάρτα, Ρόχας, Κάσκο – Πόνσιο – Νάτσο Φερνάντες, Ένσο Πέρες, Παλάσιος – Μπορέ, Πράτο
Εκτίμηση
Μια διαρκής απογοήτευση τον τελευταίο καιρό η Κρουζέιρο. Δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις η Ρίβερ, κάτοχος του τροπαίου και αήττητη στα 10 τελευταία στον θεσμό. Το Μάιο του 2015 είχε περάσει με 3-0 από το Μπέλο Οριζόντε, απόψε ικανοποιείται και με ισοπαλία με γκολ. Θα ρισκάρουμε πάντως στο ενδεχόμενο να φύγει νικήτρια σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!