14:35 Chongqing Lifan vs Dalian Yifang China Super League

Chongqing Lifan
Κάκιστη εμφάνιση για τη Λιφάν στο παιχνίδι απέναντι στη Χεμπέι και η συντριβή 3-0 ήρθε αναμενόμενα. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο τραυματισμός του πολύτιμου επιθετικού και πρώτου σκόρερ, Άλαν Κάρντεκ, ο οποίος αποχώρησε στο 19’. Βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ στο 36’, ενώ δεν άλλαξε τίποτα στην απόδοση της ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα και όλα τελείωσαν στο 59’, όταν ήρθε το τρίτο γκολ. Επιθετικά είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα τέρμα, εντούτοις δεν τις αξιοποίησε. Όπως και να έχει η φετινή πορεία είναι εξαιρετική, καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή που αποτελούσε τον βασικό στόχο.
Τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Χεμπέι ο Βραζιλιάνος  «κανονιέρης» Άλαν Κάρντεκ (19/9) και θα μείνει εκτός. Συμπλήρωσε κάρτες και θα λείψει ο τιμωρημένος μέσος Τζιανγκ Ζε (16/0). Έκανε το ντεμπούτο του ο Βραζιλιάνος επιθετικός Μαρσίνιο, ο οποίος αποκτήθηκε προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Φερναντίνιο Κονσεϊσάο (11/3) και θα πάρει φανέλα βασικού.
(4-4-1-1): Σούι – Γιουάν, Λιου, Σουάι, Χάο – Φενγκ, Κάο, Πενγκ, Φερν. Σίλβα – Μερτσεγιόφσκι – Μαρσίνιο
Dalian Yifang
Σταθερά σε ανοδική πορεία η Νταλίαν με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο. Επικράτησε 1-0 της Σάντονγκ και πλέον βρέθηκε στο -2 από την πεντάδα. Ήταν ανώτερη από την αντίπαλο της, ωστόσο χρειάστηκε την επέμβαση του γκολκίπερ Ζανγκ σε κεφαλιά για να γλυτώσει τα χειρότερα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο φορμαρισμένος επιθετικός Μπόατενγκ με ωραία κεφαλιά έδωσε προβάδισμα και μέχρι το 70’ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να «πληρώσει» την αστοχία της, εντούτοις ο Ζανγκ ήταν σταθερότατος όποτε χρειάστηκε. Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος από τη δυναμική της και αυτό είναι ένα ζήτημα, που καλείται να λύσει ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ.
Εκτός, λόγω τραυματισμού, θα μείνει και πάλι ο αμυντικός Ζάο (7/0), ενώ θα είναι διαθέσιμος ο μέσος Κιν Σενγκ (18/1), που επιστρέφει από τιμωρία. Αυτό είναι και το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο Ισπανός τεχνικός. Πιθανότατα θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο «κανονιέρης» Σόλομον Ροντόν (2/1), ο οποίος μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικός και δεν έχει θέματα προσαρμογής.
(4-2-3-1): Γιου – Γουάνγκ, Zενγκ, Ζανγκ, Τινγκ – Κιν, Ζάο Ξουρί – Γουάνγκ, Καράσκο, Χάμσικ – Ροντόν
Εκτίμηση
Χωρίς τον Άλαν Κάρντεκ (19/9) η Λιφάν χάνει μεγάλο μέρος από τη δυναμική της στην επίθεση, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέρα από τη λύση στο σκοράρισμα έδινε και σημαντικές βοήθειες στο ψηλό παιχνίδι. Η Νταλίαν είναι σε ανοδική πορεία και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των γηπεδούχων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!