14:35 Dalian Yifang vs Jiangsu Suning China Super League

Dalian Yifang
Σταθερά σε ανοδική πορεία η Νταλίαν μετά την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ και πλέον παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Δεν φοβήθηκε από την καλή έδρα της Λιφάν και έφυγε με τους τρεις βαθμούς, που την ανέβασαν στην 5ηθέση μαζί με τη Γιανγκσού (3-1). Ο Σόλομον Ροντόν μπήκε ως αλλαγή στο 16’ και στο 38’ έδωσε προβάδισμα από κοντινή απόσταση. Δέχτηκε την ισοφάριση σχεδόν αμέσως και στις αρχές της επανάληψης γλύτωσε τα χειρότερα από τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία. Στο 59’ ο σταρ Καράσκο με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε κεφάλι στο σκορ για δεύτερη φορά και στο 63’ ο Ροντόν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα «σφράγισε» τη νίκη.
Εκτός, λόγω τραυματισμού, θα μείνει και πάλι ο αμυντικός Ζάο (7/0), ενώ τιμωρημένος παραμένει ο βασικότατος ο μέσος Κιν Σενγκ (18/1). Χτύπησε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λιφάν και είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο επιθετικός Μπόατενγκ (13/8), ο οποίος έχει βρει ρυθμό τις τελευταίες βδομάδες. Αν δεν τα καταφέρει θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο «κανονιέρης» Σόλομον Ροντόν (3/3).
(4-2-3-1): Γιου – Γουάνγκ, Zενγκ, Ζανγκ, Τινγκ – Ζου, Ζάο Ξουρί – Γουάνγκ, Καράσκο, Χάμσικ – Ροντόν
Jiangsu Suning
Στάθηκε εξαιρετικά η Γιανγκσού απέναντι στην Γκουανγκζού ΡΦ (2-2 εκτός). Παρά τις χτυπητές αδυναμίες που βγάζει μακριά από την Ναντζίνγκ, μπήκε καλύτερα από την αντίπαλο της και ήταν αυτή που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Τελικά στο 21’ μετά από αδράνεια της άμυνας βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, όμως έξι λεπτά αργότερα απάντησε με τον Τεσέιρα. Στις αρχές της επανάληψης δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, εντούτοις ο Έντερ με κεφαλιά ισοφάρισε. Στις καθυστερήσεις ο Τεσέιρα έχασε μοναδικό τετ α τετ για να δώσει τους τρεις βαθμούς, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μείωσε στο -4 από την τετράδα και διατηρεί τις ελπίδες για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αρκετά προβλήματα μαζεύτηκαν για τον Κοσμίν Ολαρόιου. Θα λείψουν  και πάλι λόγω τιμωρίας οι χαφ Ξιε Πενγκφέι (17/5) και Τσόνγκγιου Γιε (5/0), ενώ παρελθόν αποτελεί ο κεντρικός αμυντικός, Γκάμπριελ Παλέτα (18/0), που τιμωρήθηκε βαριά από την ομοσπονδία. Το βάρος στην επίθεση θα σηκώσει το δίδυμο Τεσέιρα (21/13) – Έντερ (21/9), που τα πηγαίνει εξαιρετικά.
(4-3-3): Zανγκ – Αμπντουγκένι, Ζου, Λι, Γιανγκ – Γου, Τιαν, Γκάο – Σονγκ, Έντερ, Τεσέιρα
Εκτίμηση
Έχει βρει ρυθμό η Νταλίαν και είναι ασταμάτητη. Ο Ροντόν έχει προσαρμοστεί και μαζί με τον Καράσκο σκοράρουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Η Γιανγκσού διαχρονικά είναι ευάλωτη μακριά από το «σπίτι» της και ο άσος σε αποδόσεις διπλασιασμού είναι ελκυστικός.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!