19:15 Al Sadd SC vs Al Duhail SC Asian Champions League 1/8 Final

Al Sadd SC
Θετικά ξεκίνησε η προπονητική θητεία του Τσάβι, καθώς η Αλ Σαντ πήρε ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μπήκε καλύτερα από την αντίπαλο της και προηγήθηκε στο 30’ με το ωραίο σουτ του Αφίφ, ωστόσο ισοφαρίστηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη την κράτησε όρθια με διαδοχικές καλές επεμβάσεις ο βασικός διεθνής τερματοφύλακας Αλ Σιμπ. Στα τελευταία λεπτά πίεσε για να βρει δεύτερο γκολ και να πάρει τη νίκη, όμως δεν αξιοποίησε τους κενούς χώρους που βρήκε. Στο «σπίτι» της, κατά τη φετινή διοργάνωση, μέχρι στιγμής είναι πανίσχυρη, από τη στιγμή που μετράει μόνο νίκες σε τρία ματς. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τον Ισπανό τεχνικό.
Al Duhail SC
Σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση η Αλ Ντουαχαΐλ, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο παιχνίδι (1-1 εντός). Βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το 30ό λεπτό μετά από αδράνεια της άμυνας και κακή εκτίμηση του γκολκίπερ Λεκόμτ, όμως απάντησε με το ωραίο σουτ του Μσακνί λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη έφτασε μία ανάσα από την ολική ανατροπή, ωστόσο έπεσε πάνω στον εξαιρετικό αντίπαλο τερματοφύλακα. Βέβαια, το πλήγμα για την ομάδα του Ρουί Φαρία αφορούσε στα πρώτα λεπτά του ματς, όταν και αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος Μαροκινός στόπερ Μεντί Μπενατια (7/1), ο οποίος δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο αποψινό ματς.
Εκτίμηση
Είναι πολύ σημαντική η απουσία του σούπερ σταρ Μεντί Μπενάτια (7/1) για την Αλ Ντουχαΐλ. Η Αλ Σαντ από την περσινή σεζόν ακόμα είναι πολύ πιο καλή και έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στην επόμενη φάση. Θα θέλαμε τον άσο λίγο ψηλότερα πάντως, αφού δεν παίζει μεγάλο ρόλο ο παράγοντας έδρα στα ματς μεταξύ αραβικών συλλόγων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!