20:30 Al Hilal Riyadh vs Al Ahli Jeddah Asian Champions League 1/8 Final

Al Hilal Riyadh
«Τρόμαξε κόσμο» η Αλ Χιλάλ στο ντεμπούτο του Ρουμάνου τεχνικού, Ρασβάν Λουτσέσκου. Ταπείνωσε την Αλ Αχλί μέσα στο «σπίτι» της, επικρατώντας 4-2 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, ωστόσο ο σούπερ σταρ Γκομίς απάντησε στο 15’. Στο 39’ δέχτηκε δεύτερο τέρμα μετά από κενό στην άμυνα, αλλά στην επανάληψη μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή. Στο 48’ ο Γάλλος φορ με κεφαλιά ισοφάρισε και στο 65’ κέρδισε κατά κράτος την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο πλασέ έδωσε προβάδισμα, κάνοντας παράλληλα χατ – τρικ. Στο 81’ ο στόπερ Αλ Χαφίθ με κοντινό σουτ πέτυχε το τέταρτο τέρμα. Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (πρεμιέρα στις 23/8 με Αμπχά). Θα λείψει λόγω τιμωρίας ο βασικός στόπερ Αλμπουλαγχί (7/1).
Al Ahli Jeddah
Πλήρης απογοήτευση επικρατεί στην Αλ Αχλί μετά τη βαριά ήττα 2-4 στον πρώτο αγώνα από την Αλ Χιλάλ. Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες μετά την πρόσληψη του Κροάτη τεχνικού Μπράνκο Ιβάνκοβιτς, που την περσινή σεζόν οδήγησε την Περσέπολις στον τελικό της διοργάνωσης, εντούτοις ανασταλτικά θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να… στρώσει. Είχε προηγηθεί δις με τους «κανονιέρηδες» Σομάχ και Ντζανινί, όμως στην επανάληψη τα λάθη του τερματοφύλακας Αλ Οουάις και των στόπερ ήταν τραγικά, με συνέπεια να δεχθεί πανεύκολα τρία τέρματα. Καλείται να μαζέψει άμεσα τα κομμάτια της και να κυνηγήσει το «θαύμα» σε μία από τις δύσκολες έδρες της Ασίας, όπου δεν έχει κερδίσει στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της (0-1-3). Δεν έχει ακόμα υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας (στις 22/8 η πρεμιέρα, με την Αλ Νταλχ). Χωρίς σημαντικά προβλήματα ταξίδεψε η αποστολή στο Ριάντ.
Εκτίμηση
Η Χιλάλ έδειξε ότι είναι ένα επίπεδο πιο πάνω και τη φετινή σεζόν θα είναι ασταμάτητη στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Θα θέλαμε τον άσο όμως τουλάχιστον κοντά σε αποδόσεις διπλασιασμού, αφού η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας βολεύεται ακόμα και με ήττα 1-3. Λογικά θα σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι και θα δούμε πολλά τέρματα

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!