21:45 Motherwell FC vs Hearts FC Scotland League Cup Round 2

Motherwell FC
Εκανε όσα της επέτρεπε η αγωνιστική της διαφορά από τη Σέλτικ, από την οποία τελικά έχασε με το άνετο 5-2 εντός έδρας. Ηταν η πρώτη ήττα μετά από καιρό, σε ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε κιόλας με τον Ντόνελι από το 12ο λεπτό, αλλά το… πλήρωσε. Στην ουσία, έδωσε κίνητρο στη Σέλτικ να… λυσσάξει και να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς πριν από το ημίχρονο, ενώ ως το 86ο λεπτό είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 5-1, για να μειώσει εν τέλει σε 5-2 πάλι με τον Ντόνελι, στις καθυστερήσεις. O φορ Ντόνελι ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του Ιουλίου στην Πρέμιερσιπ. Ο τεχνικός Ρόμπινσον παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα με αντίπαλο τη Σέλτικ, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι προσεκτική αμυντικά και στα δύσκολα ματς.
Για το ματς με την Χαρτς στο Λιγκ Καπ, η λογική λέει ότι θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, χωρίς ο Ρόμπινσον να έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ματς. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στο 4-3-3, μετά από το 4-2-3-1 με τη Σέλτικ. Ο Χάιλτον θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, με την αμυντική τετράδα να παραμένει απαράλλαχτη.
(4-2-3-1): Γκιλέσπι – Γκρίμσο, Γκάλαχερ, Χάρτλεϊ, Τέιτ – Κάμπελ, Πόλγουορθ – Ιλιτς, Σκοτ, Μαγκουάιρ – Χάιλτον.
Hearts FC
Για ακόμη ένα ματς η Χαρτς ήταν απογοητευτική και δείχνει να θέλει ακόμα αρκετή δουλειά στο ξεκίνημα της σεζόν. Στο τελευταίο ματς έμεινε στο 0-0 με τη Ρος Κάουντι, για ακόμη μία φορά η έλλειψη δημιουργικότητας και φαντασίας ήταν το μεγάλο της πρόβλημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδύνευσε να ηττηθεί, μιας κι η Ρος Κάουντι αστόχησε σε πέναλτι επτά λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης! Ο τεχνικός Λιβάιν βλέπει πάντως το πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει στην ομάδα ως δανεικό από την Μάντσεστερ Σίτι τον νεοαποκτηθέντα για τους Αγγλους μεσοεπιθετικό Ραϊοτάρο Μεσίνο, ο οποίος πριν λίγο καιρό κατέφθασε στην Αγγλία από την Γκάμπα Οσάκα. Η κατάσταση με τον δανεισμό του παίκτη θα ξεκαθαρίσει εντός των ημερών. Νέο απόκτημα ο Γκεν Γουίλαν, πρώην μέσος της Αστον Βίλα.
«Φρεσκάρισμα» στο αρχικό σχήμα αναμένεται να κάνει ο τεχνικός Λιβάιν στο ματς με τη Μάδεργουελ, με στόχο να δώσει στην ομάδα του την επιθετική ώθηση που της λείπει στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής ξανά ο μέσος Νταμούρ και μάλιστα δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην ενδεκάδα. Για ακόμη δύο μήνες θα λείψει ο Αυστριακός μέσος Χέιρινγκ, εκτός επίσης ο δεξιός μπακ Γκαρούτσιο, ο φορ Γουάιγκτον και ο μέσος Λι.
(4-4-1-1): Ζλάμαλ – Σμιθ, Χάλκετ, Μπέρα, Χάικι – Ζανάτα, Κλερ, Ιρβινγκ, Μαλρέινι – Γουόκερ – Νέισμιθ.
Εκτίμηση
Σε σχετική ισορροπία το ματς από πλευράς αποδόσεων, με τη Χαρτς να έχει τον ρόλο του μίνι φαβορί. Όμως, κάθε άλλο παρά είναι έτσι τα πράγματα, μιας και η Μάδεργουελ έχει δείξει και αποδείξει ότι μπορεί να είναι αρκετά σκληρό καρύδι, για οποιαδήποτε αντίπαλο. Εκτός της Σέλτικ βασικά. Ο άσος dnb βρίσκεται στο «τίμιο» 2.10.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!