Σαν σήμερα ο Μέσι έκανε ντεμπούτο με τη Μπαρτσελόνα

16/10/2004

16/10/2004 εκείνο το βράδυ στο Μονζουίκ, ο Λιονέλ Μέσι έβαλε τα «μπλαουγκράνα» για πρώτη φορά, αντικαθιστούσε τον θρυλικό Ντέκο στο ντέρμπι της Καταλονίας και «συστηνόταν» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ως ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Εκείνη τη νύχτα, η Μπαρτσελόνα επισκέφτηκε την έδρα της «μισητής» Εσπανιόλ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της La Liga, για ένα ακόμα τοπικό ντέρμπι. Η «μάχη» σχεδόν πάντα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι άνιση, αφού οι κάτοικοι του λόφου Μονζουίκ πάντα τα βρίσκουν «σκούρα» απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Ο Ντέκο σκόραραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης για το τελικό 0-1, μόλις στο 9′. Βέβαια, το παιχνίδι θα ήταν ιστορικό κατά μια έννοια, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός, Φρανκ Ράικαρντ αποφάσισε να δώσει το «βάπτισμα του πυρρός» σ’ εκείνον τον κοντούλη, με τα μακριά μαλλιά και το 30 στην πλάτη.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ζέσταμα και είδε τον Ράικαρντ να του κάνει νόημα να πάει στον πάγκο να αλλάξει. Το ρολόι έδειχνε το 82ο λεπτό, όταν ο σκόρερ Ντέκο θα αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντάς του τη θέση του στο γήπεδο. Ο Αργεντινός, έμπαινε για να το κατακτήσει!

Σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών, ο Μέσι έγινε στις 16/10/04 ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, με τον κάτοχο του ρεκόρ να είναι ο Παουλίνο Αλκάνταρα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!