Italy Serie B

22:00 Cittadella – Cosenza
Ήταν σίγουρα από τις ομάδες που δεν ήθελαν την διακοπή…Στο τελευταίο παιχνίδι της πανηγύρισε πολύ σημαντικό διπλό επί της Κρεμονέζε με 2-0 στο “Τζοβάνι Τζίνι”. Πήρε το προβάδισμα μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Λούπι ευνοήθηκε από το γεγονός ότι απόκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 28΄. Αγχώθηκε διότι δεν καθάρισε νωρίς το παιχνίδι, σιγούρεψε τελικά την νίκη στο 81ο λεπτό με τον Ντιάο. Ο Ιταλός επιθετικός έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα, όσα είχε πετύχει πέρυσι σε 18 εμφανίσεις. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη και επικρατεί ευφορία σε αντίθεση με τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, οπότε και είχε υποστεί τρεις ήττες. Αυτό που άλλαξε κυρίως ήταν η αμυντική λειτουργία, αυτή που πέρυσι της έδωσε το εισιτήριο μέχρι και τον τελικό των play offs ανόδου, αφού στο νικηφόρο αυτό σερί δέχθηκε μόλις ένα γκολ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο μέσος Γκαρτζούλο (2/0) υποβλήθηκε σε επέμβαση μηνίσκου και θα απουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες. Εκτός αποστολής επίσης λόγω τραυματισμού ο επιθετικός Βριόνι (4/0), ο κεντρικός αμυντικός Φράρε (1/0) και ο επιθετικός Ντε Μάρκι (5/0). Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους ο αριστερός μπακ Ρίτσο (0/0) και ο μέσος Ντ Όυρσό (1/0). Μία θέση στην επίθεση διεκδικεί ο Πανίκο (5/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-1-2): Παλεάρι – Γκιρινγκέλι, Περτικόνε, Αντόρνι, Μπενεντέτι – Βίτα, Ιόρι, Μπράνκα – Λούπι – Τσέλαρ, Ντιαό
Κολλημένη με τις ισοπαλίες, έφερε μία ακόμα στην αναμέτρηση με την Βενέτσια στο “Σαν Βίτο Λουίτζι Μάρουλα”. Ο Ριβιέρ άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό και αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γάλλου επιθετικού στην Serie B. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με σημαντική καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα και κακό πέρασμα από την Αγγλία με την φανέλα της Νιούκαστλ, από τον οποίο η Κοζέντσα περιμένει πολλά. Η ομάδα του Μπράλια έπαιξε με στόχο κυρίως να προφυλάξει το προβάδισμα αυτό αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 78΄με πέναλτι. Τρίτη διαδοχική ισοπαλία με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που δεν προκάλεσε ικανοποίηση αφού παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα! Ο Ιταλός τεχνικός θεωρεί πάντως πως η ομάδα του δούλεψε πολύ καλά στην διάρκεια της διακοπής και περιμένει αυτό να φανεί και στους αγώνες από εδώ και πέρα.
Αγωνιστικά Νέα:Ο κεντρικός αμυντικός Σκιάβι (0/0) και ο αριστερός μπακ Λαζάαρ (2/0) έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα αλλά έμειναν εκτός αποστολής. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο επιθετικός Λιτέρι (1/0), ένας ποδοσφαιριστής που αν είναι υγιής μπορεί να προσφέρει πολλά στην επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Ο Μπράλια έδειχνε προτίμηση στο 3-5-2 αλλά σε ένα πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων της Κοζέντσα δοκίμασε το 4-3-3 και σίγουρα το έχει στο μυαλό του για το σημερινό παιχνίδι.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Πέρινα – Κόρζι, Ίντα, Μόνακο, Ντ’Οράτσιο- Μπρουτσίνι, Κανουτέ, Σιαουντόνε – Μπάεζ, Καρέτα, Ριβιέρ
Εκτίμηση
Η Τσιταντέλα ήταν σε φόρμα πριν την διακοπή, με κεφάτο τον Ντιαό ενώ η Κοζέντσα δεν έχει γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης. Είναι πάντως μαχητικό σύνολο οι φιλοξενούμενοι με αρκετές ισοπαλίες. Πρώτο σημείο ο άσος σε ένα ζευγάρι που έχει πολλά κλειστά παιχνίδια στην παράδοσή του.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!