Holland Eredivisie

19:30 AZ Alkmaar – SC Heerenveen
Βάσει της εξέλιξης, ευχαριστημένη πρέπει να αισθάνεται από τον βαθμό που απέσπασε στο Τίλμπουρχ, από τη Βίλεμ (1-1). Ήταν σαφώς καλύτερη στα πρώτα τριάντα λεπτά και άξιζε να πετύχει παραπάνω από ένα γκολ (22′, πέν.). Ισοφαρίστηκε στο 31′ κι έκτοτε «έκατσε», σώθηκε από το δοκάρι, ενώ ο αντίπαλος έχασε και πέναλτι στο 86′. Ζήτησε κι εκείνη στις καθυστερήσεις αλλά δεν συγκινήθηκε ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR, μάλιστα αποβλήθηκε παίκτης της για διαμαρτυρία. Παρέμεινε αήττητη για 5η αγωνιστική (4-1-0), όμως απέκτησε συγκάτοικο στην 3η θέση, τη Φιτέσε, τη μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις. Την ευνόησε η διακοπή, παρότι είχε αρκετούς διεθνείς, καθώς ο βασικός της κορμός πήρε ανάσες από τα διαδοχικά παιχνίδι σε Eredivisie και Γιουρόπα Λιγκ. Για το 2ο υποδέχεται την Αστάνα, την προσεχή Πέμπτη.
Αγωνιστικά Νέα:«Δεν περιμένω τη Χέρενφεν να κλειστεί πίσω και να παίξει στην κόντρα, παρότι έχει γρήγορους παίκτες στα άκρα. Συνήθως πιέζει ψηλά», δήλωσε ο προπονητής Άρνι Σλοτ, που παρότι πρωτοεμφανιζόμενος στην πρώτη κατηγορία, έχει δείξει εξαιρετικό δείγμα γραφής. Τιμωρημένος ο 17χρονος επιθετικός Μποαντού (9/4), που αποβλήθηκε στο προηγούμενο. Τη θέση του στην αποστολή θα πάρει ο Ντράουφ (3/0). Τραυματίας ο Γκούντμουντσον (Ε, 4/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Μπιζότ – Σβένσον, Χατζηδιάκος, Βάουτενς, Βάινταλ – Μίντσε, Ντε Βιτ, Κόοπμαϊνερς – Στενχς, Ντράουφ, Ιντρίσι
Άξιζε να κερδίσει την Τσβόλε με ευρύτερο σκορ από το 1-0. Είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα και απείλησε αρκετά, πριν ανοίξει το σκορ στο 45′, με τον Φαν Μπέρχεν. Ομοίως και μετά την ανάπαυλα, απειλήθηκε ελάχιστα και έχασε ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς. Αυτή είναι η αδυναμία της, σχεδόν σε κάθε ματς δημιουργεί περισσότερες φάσεις από την αντίπαλο, όμως ελάχιστες από αυτές καταλήγουν στα δίχτυα. Παράλληλα, διαθέτει την 4η καλύτερη άμυνα, πίσω από Άλκμααρ, Άγιαξ και Αϊντχόφεν, με 9 τέρματα παθητικό σε ισάριθμες αγωνιστικές. «Από τη μία είναι θετικό που παίζουν στις Εθνικές τους, από την άλλη είναι ενοχλητικό που λείπουν από τις προπονήσεις», δήλωσε για τους διεθνής, ο κόουτς Γιάνσεν.
Αγωνιστικά Νέα:Συγκεκριμένα, η Χέρενφεν είχε 9 παίκτες που εκπροσώπησαν τις Εθνικές τους ομάδες, όλοι επέστρεψαν υγιείς και υπολογίζονται για το αποψινό ματς. Χτύπησε στο προηγούμενο ο εξτρέμ Φαν Μπέρχεν (9/2), όμως ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι ίδιοι 11 με το προηγούμενο.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Χαν – Φλοράνους, Ντρέσεβιτς, Μπότμαν, Βάουντενμπερχ – Κονγκολό, Φάικ, Φέιρμαν – Φαν Μπέρχεν, Όντγκααρντ, Ετζούκε.
Εκτίμηση
Αμφότερες είχαν πολλούς διεθνείς. Χωρίς τον γκολτζή της θα παραταχθεί η Άλκμααρ, που ήταν κακή στο τελευταίο πριν τη διακοπή. Η Χέρενφεν έχει χάσει μόνο από τον Άγιαξ στα 6 τελευταία ματς, λίγο αποτελεσματική να είναι μπορεί να βάλει δύσκολα στην Άλκμααρ. Μάλλον αδικείται στις αποδόσεις, διπλασιάζει το διπλό, με +1 ασιατικό χάντικαπ.

19:30 RKC Waalwijk – AFC Ajax
Τα προβλήματα στην άμυνα δεν της επέτρεψαν ούτε αυτή τη φορά να πάρει θετικό αποτέλεσμα, ηττήθηκε με 3-0 από την Γκρόνινγκεν. Έχασε δύο καλές ευκαιρίες να μπει μπροστά το σκορ και το έφαγε στην κόντρα (21′), ενώ στο 38′ η εστία της παραβιάστηκε για 2η φορά. Δεν συνήλθε ποτέ από το σοκ, η χαριστική βολή ήρθε στο 78′. Έκτη σερί ήττα, βρίσκεται σταθερά στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό έπειτα από 9 αγωνιστικές. Αναμενόμενη εξέλιξη, το ρόστερ της είναι το χειρότερο με διαφορά, σε όλα τα ματς έχει δεχτεί από δύο γκολ και πάνω. Ο μοναδικός βαθμός που απέσπασε ήταν απέναντι στην Τβέντε, που επίσης προέρχεται από τη 2η κατηγορία.
Αγωνιστικά Νέα:Χτύπησε και δεν υπολογίζεται ο αριστερός μπακ Κβάστεν (6/1), στη θέση του θα αγωνιστεί ο Σπόρκσλεντε, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Βάαλβαϊκ. Σταθερά εκτός λόγω τραυματισμών ο αμυντικός Νιούπορτ (3/0) και ο επιθετικός Μπιλάτε (6/0). Σύμφωνα με τον προπονητή Χριμ, ίσως δίνουν 1-2 αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Γκρόνινγκεν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Βέσεν – Χάαρι, Ντροστ, Μούλντερ, Σπόρκσλεντε – Ρίνστρα, Σπίρινχς, Λέιμανς – Ταχίρι, Φέντε, Έλμπερς
Κέρδισε την Ντεν Χάαγκ με 2-0 χωρίς να πείσει. Προηγήθηκε στο 10′ με τον Χούντελααρ και όσο δεν «καθάριζε» το ματς έπαιζε με τη φωτιά, αλλά τελικά καπάρωσε τους τρεις βαθμούς με τον Νέρες να… εξαργυρώνει μια πολύ καλά εκτελεσμένη αντεπίθεση στο 86′. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του, όσο περισσότερο αγωνίζεται, τόσο… κουρδίζεται ο μηχανισμός του. Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, χωρίς να δεχτεί γκολ, παρέμεινε στην κορυφή, με συγκάτοικο την Αϊντχόφεν, της οποίας υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων κατά τρία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται την Τσέλσι. Σε φιλικό ηττήθηκε με 1-0 από τη Χέρενφεν.
Αγωνιστικά Νέα:Απαιτητικό το πρόγραμμα του Άγιαξ το προσεχές διάστημα, με αλλεπάλληλες αναμετρήσεις για Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και Κύπελλο. «Είναι πρόκληση για μας», δήλωσε ο προπονητής Τεν Χαχ. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Ταγλιαφίκο (9/2), ο Μαζραουί (4/0) θα πάρει τη θέση του. Δεν αγωνίστηκαν με τις εθνικές τους οι μεσοεπιθετικοί Ζίγεχ (8/4), Τάντιτς (9/5), όμως υπολογίζονται κανονικά για το αποψινό. Δεν αναμένεται ροτέισον.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ονανά – Μαζραουί, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ντεστ – Φαν ντε Μπέικ, Πρόμες, Μαρτίνες – Ζίγεχ, Τάντιτς, Νέρες
Εκτίμηση
Η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος συναντά την καλύτερη. Μπορεί να προετοιμάστηκε υπό καλύτερες συνθήκες η Βάαλβαϊκ, αφού είχε ελάχιστους διεθνείς, όμως το ότι δέχεται μίνιμουμ δύο γκολ ανά ματς διώχνει τις όποιες σκέψεις για κόντρα. Ένα γκολ πιστεύουμε πως θα το πετύχει κι ας φάει πέντε..

20:45 FC Twente – Willem II Tilburg
Προβλημάτισε απέναντι στη Σπάρτα και ηττήθηκε δίκαια με 2-1. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή και σώθηκε δις από τα δοκάρια και ισάριθμες από τον τερματοφύλακα Ντρόμελ (κορυφαίος της στο ματς). Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 48′ και ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα στην πρώτη φορά που απείλησε. Έκτοτε χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά έμεινε με 10 παίκτες στο 84′ και δέχτηκε το καθοριστικό γκολ στο 88′. Τρίτη σερί ήττα, έκανε «κοιλιά» παρότι είχε ξεκινήσει ενθαρρυντικά το πρωτάθλημα. Στην έδρα της παρουσιάζεται ανταγωνιστική, έχει ηττηθεί μόνο από τη μισητή αντίπαλο Χεράκλες, ενώ περιόρισε σε ισοπαλία την Αϊντχόφεν και κέρδισε την Ουτρέχτη.
Αγωνιστικά Νέα:Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Πλαγαθουέλο (9/0), ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο για εκτός φάσης «δολοφονικό» χτύπημα. Στη θέση του θα κάνει ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα ο Λατιμποντίρ (δανεικός από Μάν. Σίτι). Αυτή θα είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο. Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών οι αμυντικοί Μάτος (2/0) και Φερχέκ (2/0, αρχηγός).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ντρόμελ – Λατιμποντίρ, Μπάιεν, Σχενκ, Φερντόνκ – Μπράμα, Μπουσκέτς, Εσπινόσα – Κανταλαπιέδρα, Μπέργκρεϊν, Νακαμούρα
Έκανε φιλότιμη προσπάθεια υποδεχόμενη την Άλκμααρ, θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει (1-1). Υπνωτισμένη στο πρώτο ημίχρονο, άξιζε να δεχτεί παραπάνω από ένα γκολ (22′ πέν.), όμως όταν ισοφάρισε (31′), αναθάρρησε κι έκτοτε είχε το πάνω χέρι στο ματς. Δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι (86′), με τον Παυλίδη να στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ, από τα 11 βήματα. Διαθέτει ταλαντούχους παίκτες, όμως είναι ασταθής (επίδοση 4-1-4) και κυρίως υστερεί στο τελείωμα των φάσεων, έχοντας την 3η χειρότερη επίθεση της Eredivisie, παρότι βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης. Μόλις δύο φορές στην προπονητική του καριέρα έχει κερδίσει την Τβέντε ο 64χρονος τεχνικός Άντρι Κόστερ (2-6-7).
Αγωνιστικά Νέα:Χτύπησε σε ματς της Αυστραλίας U23 και δεν υπολογίζεται ο αναπληρωματικός αμυντικός Ράιαν. Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών ο δεξιός μπακ Λιούις (3/0) και ο χαφ-εξτρέμ Ντάνκερλαου (4/0). Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα, θα ξεκινήσουν οι ίδιοι 11 με το προηγούμενο. Παυλίδης (6) και Κέλερτ (3) έχουν πετύχει τα 9 από τα 11 γκολ της Βίλεμ στο πρωτάθλημα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Βέλενροϊτερ – Χέιρκενς, Χόλμεν, Πέτερς, Νέλομ – Σαντίκι, Βρουσάι, Γιοντς – Νάνελι, Παυλίδης, Κέλερτ
Εκτίμηση
Ευνοήθηκε από τη διακοπή η Τβέντε καθώς ήταν σε κακή κατάσταση και προερχόταν από 3 σερί ήττες. Είναι ισχυρή μπροστά στο κοινό της, αλλά θα έχει σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Ασταθής η Βίλεμ, στην καλή της μέρα μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Το διπλό «διαβάστηκε» από τους μπουκ, χάνοντας την όποια αξία είχε.

21:45 FC Utrecht – PSV Eindhoven
Λίγα πράγματα κόντρα στη Φιτέσε, δεν έπαιξε καλά και ηττήθηκε με 2-1, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, παρά τα γκολ που σημειώθηκαν. Κυνηγούσε στο σκορ από το 8′ κι έφερε το ματς στα ίσια με σουτ του Μαχέρ στο 38′. Στο 68′ βρέθηκε εκ νέου πίσω στο σκορ, έπειτα από «γκέλα» του τερματοφύλακα και παρότι έκτοτε πίεσε, πιο πιθανό φαινόταν να δεχτεί τρίτο γκολ, παρά να ισοφαρίσει. Μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει σε κανένα ματς που χρειαζόταν να κάνει την υπέρβαση. Ήττες από Τβέντε, Φιτέσε, ισοπαλίες με Χέρενφεν και Φέγενορντ. Έχει μείνει πίσω κατά 6 βαθμούς, σχετικά με το στόχο της (4η θέση), είναι ένα κλικ παρακάτω από Άλκμααρ και Φιτέσε.
Αγωνιστικά Νέα:Εκ νέου τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Γκουβαρά (7/0), συνεχίζει στη θέση του ο Φαν ντερ Μάαρελ (3/0). Σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού ο Μακίενοκ, διαθέσιμος για πρώτη φορά φέτος ο μέσος Φαν Όφερεϊμ. Δεν υπάρχουν νέα ονόματα στο απουσιολόγιο του προπονητή Φαν ντεν Μπρομ. Ισχυρό κίνητρο για τον μέσο Ράμσελααρ (5/0) που επέστρεψε φέτος στην Ουτρέχτη, καθώς δεν βρήκε θέση στο ρόστερ της Αϊντχόφεν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Πάες – Κλάιμπερ, Γιάνσεν, Χόοχμα, Φαν ντερ Μάαρελ – Ράμσελααρ, Φαν Όφερεϊμ, Μαχέρ, Γκούσταφσον – Κερκ, Φαν ντε Στρέικ
Επικράτησε 4-1 της Φένλο, ανεβάζοντας στροφές μετά το 60′. Δυσκολεύτηκε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά το έναυσμα για το… πάρτι δόθηκε από τον Μπέρχβαϊν στο 61′. Έκτοτε έφυγε το άγχος από τους παίκτες της, «λύθηκαν» και μέχρι το 70′ το σκορ ήταν 3-0. Παραβιάστηκε η εστία της στο 73′, όμως ο Μάλεν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του γκολ στο 86′. Από το καλό στο καλύτερο πάει το συγκρότημα του Φαν Μπόμελ, όσο περισσότερο αγωνίζονται οι… δαιμόνιοι πιτσιρικάδες Ιατάρεν, Μάλεν, τόσο καλύτερη «χημεία» αποκτούν μεταξύ τους. Η PSV αγνοεί την ήττα εδώ και 15 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις (6 σερί εκτός έδρας νίκες). Την προσεχή Πέμπτη υποδέχεται τη Λίντσερ, για το Γιουρόπα Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Έχασε το προηγούμενο λόγω προσωπικού προβλήματος (θάνατος του πατέρα του) ο 17χρονος μέσος Ιατάρεν (7/1), αλλά επανέρχεται στο αποψινό, όπως και οι Ζουτ (Τ, 8 συμμ.), Χέντριξ (Μ, 6/0), που ξεπέρασαν τραυματισμούς. Μοναδικοί απόντες οι αναπληρωματικοί Φαν Ος (Τ.) και Λάμερς (Ε.), η απουσία των οποίων δεν επηρεάζει. Δέκα γκολ σε 9 ματς πρωταθλήματος έχει σημειώσει ο Μάλεν, που φέρεται ως μεταγραφικός στόχος κορυφαίων ισπανικών ομάδων.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ζουτ – Ντάμφρις, Μπάουμγκαρτλ, Φιρχέφερ, Σάντιλεκ – Ροσάριο, Ιατάρεν, Γκουτιέρες – Ντόαν, Μάλεν, Μπέρχβαϊν
Εκτίμηση
Σκεφτήκαμε αρκετά την κόντρα, όμως η Ουτρέχτη δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα από τα κρίσιμα ματς που έδωσε. Δεν είναι ακόμα έτοιμη για τόσο μεγάλη υπέρβαση. Από την άλλη και η Αϊντχόφεν είχε πολλούς διεθνείς και ενδέχεται να αποσυντονίστηκε στη διακοπή. Πάντως, το διπλό δε θα μπορούσε να δίνει περισσότερο (2.00+).

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!