Denmark Superligaen

13:00 AC Horsens – Hobro IK
Πριν την διακοπή η Χόρσενς έφαγε μια ξεγυρισμένη τριάρα στο κεφάλι από την Οντένσε, σε ένα ματς που έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες της. Η ομάδα με το παρατσούκλι “Κίτρινος Κίνδυνος”, δεν το έχει επιβεβαιώσει καθόλου φέτος καθώς πρόκειται για την χειρότερη (μαζί με την Έσμπιεργκ) επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Μπο Χένρικσεν συμπλήρωσε τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη αλλά τα επόμενα τέσσερα είναι πιο σημαντικά καθώς θα αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες των θέσεων 10-14, δηλαδή τους ανταγωνιστές για την παραμονή στην κατηγορία. H Χόρσενς πηγαίνει σε αυτή τη μάχη χωρίς τον βασικό Οκοσούν (Μ, 6/0) που είναι τιμωρημένος αλλά επιστρέφει ο επίσης βασικός Λουμπ (Α, 11/1).
Μετά την νίκη με την Κοπεγχάγη τα πράγματα δεν κυλούν καλά για την Χόμπρο που έχει ένα βαθμό στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις Την προηγούμενη αγωνιστική δεν τα κατάφερε απέναντι στην Άαλμποργκ κι έτσι η βαθμολογία λέει την αλήθεια, ότι δηλαδή έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου στη Σουπερλίγκα. Κόντρα στη Χόρσενς έναν άμεσο ανταγωνιστή για την παραμονή ξέρει πως έστω κι ένας βαθμός θα είναι χρυσάφι. Εκτός έδρας παρουσιάζει πτώση στην απόδοση της κι είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιώσει. Οι Αμερικανοί σταρ της ομάδας, Καπίς (Μ, 11/0) και Σάμπι (Ε, 10/3), επιστρέφουν στην αποστολή και λογικά στην ενδεκάδα ενώ αντίθετα εκτός θα μείνουν ξανά οι Χβίλσομ (Ε, 1/0) και Μπάουν (Μ, 1/0).
Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες μετράνε 6 συνεχόμενες ισοπαλίες ενώ η Χόμπρο φέτος έχει τον ίδιο αριθμό! Δεν βλέπουμε τον λόγο να μην έρθει και η έβδομη! Εάν δεν θέλετε να ρισκάρετε το Χ, το Under μοιάζει με πιο λογική επιλογή σε ένα ματς που οι δύο τους δεν θα ρισκάρουν.

15:00 AGF Aarhus – Silkeborg IF
Δεν τα κατάφερε στο ντέρμπι των “φορμαρισμένων” με την Ράντερς κι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την Κοπεγχάγη. Ο “τυφώνας” Μπούντου έμεινε σε “ρηχά νερά” και φάνηκε πόσο καθοριστικός είναι για την ομάδα του Βορρά. Οι “Λευκοί” δεν είχαν απάντηση στα 2 γκολ της Ράντερς κι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Το σερί ήταν καλό για όσο κράτησε όμως η Σίλκεμποργκ προσφέρεται για να αφήσει άμεσα πίσω της την ήττα. Το πρόγραμμα που ακολουθεί θα την βρει εκτός της πόλης της μόνο μια φορά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οπότε θα έχει ευκαιρία να αξιοποιήσει την έδρα της, όπως άλλωστε κάνει μέχρι τώρα. Ο κόουτς Ντέιβιντ Νίλσεν περιμένει και τον αμφίβολο Τινγκάγκερ (Α, 11/0) για να δει αν θα έχει πλήρη αποστολή.
Το Κύπελλο είναι η “όαση” της Σίλκεμποργκ για τη φετινή μαρτυρική σεζόν. Σε ένα ματς – ροντέο στην έδρα της Φρεντερίτσια επέστρεψε δύο φορές από την …κόλαση. Πρώτα, από το 2-0 με γκολ των Λέσνιακ και Σβαρτς και στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι δέχτηκε το 3-2 στο 90′ μπόρεσε στην τελευταία φάση του ματς να ισοφαρίσει με τον Χάιμερ. Στην παράταση ο σπουδαίος Σβαρτς πέτυχε το 4-3 και έστειλε τη Σίλκεμποργκ στα προημιτελικά. Στο Κύπελλο πάει καλά, στο Πρωτάθλημα όμως αν και δεν είμαστε ούτε στη μέση της σεζόν ο υποβιβασμός μοιάζει σίγουρος. Ωστόσο, το ματς κόντρα στην Άαρχους δίνει ελπίδα λόγω παράδοσης: δύο σεζόν (14-15 και 16-17) η Σίλκεμποργκ είχε κάνει ανάλογα ξεκινήματα στη Σούπερλιγκα κι ήταν χωρίς νίκη μέχρι να παίξει στην έδρα της Άαρχους! Τα προβλήματα τραυματισμών είναι γνωστά και πολλά: Μαχόλι (Ε, 8/2), Μάσοπ (Α, 0/0), Νταλ (Μ, 0/0), Μάτσον (Μ, 0/0). Εκτός για ένα μήνα μένει κι ο αρχηγός Φλίντα (Α, 7/0) ενώ ο βασικός αμυντικός Κρόνε (12/1) είναι τιμωρημένος.
Εκτίμηση
Ναι, η Άαρχους είναι καλύτερη ομάδα και μια ψυχωμένη πρόκριση της Σίλκεμποργκ στο Κύπελλο δεν αρκεί για να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Όμως αυτή η ιστορία με τα διπλά της Σίλκεμποργκ στο Άαρχους μας …κολάζει. Κάπου δεν θα πάρει βαθμούς κι αυτή η κακόμοιρη ουραγός; Πιστεύουμε ότι το “μπαμ” θα γίνει τώρα. Το Χ2 στο 3.25 είναι ιντριγκαδόρικο.

15:00 SønderjyskE – FC Nordsjælland
Την προηγούμενη αγωνιστική η Σοντερίσκε κέρδισε εκτός έδρας την Έσμπιεργκ με 2-1. Σε ένα ματς που ήταν φανερά ανώτερη για 75′ λεπτά, η Σοντερίσκε μέσα σε τέσσερα λεπτά (59-63′) βρήκε δύο τέρματα με τους Λίντερ και Γκάρτενμαν κι έδειξε να καθαρίζει το ματς. Όμως, στο τελευταίο τέταρτο του ματς παρ’ολίγο να “χύσει την καρδάρα” παραχωρώντας ένα πέναλτι και δεχόμενη γκολ στο 90′. Κάπως έτσι, η Σοντερίσκε έχει να χάσει από τις 25 Αυγούστου όταν η Μίντιλαντ είχε περάσει με 2-0 από την έδρα της και πραγματικά αποδεικνύεται το “σκληρότερο καρύδι” της Σούπερλιγκα. Η ομάδα του Γκλεν Ρίντερσχολμ έχει ηττηθεί φέτος μόνο από τους πρωτοπόρους και την Κοπεγχάγη και θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία αν δεν είχε τόσες πολλές ισοπαλίες. Κόντρα στη Νόρντζελαντ ο Ρίντερσχολμ εκτός από την γνωστή απουσία του αρχηγού Μαρκ Πέντερσεν (Α, 0/0) δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον Γιόνσον (Μ, 9/0).
Δεν ανέδειξε νικητή το μικρό ντέρμπι της Ζηλανδίας με την Λίνγκμπι καθώς έληξε ισόπαλο 1-1. Από ένα ημίχρονο έιχαν οι δυο ομάδες. Ο Ρίκγκααρντ, ένας από τους λίγους εμπειρους παίκτες του ρόστερ έβαλε μπροστά τις “Τίγρεις” με φανταστική εκτέλεση φάουλ αλλά στο δεύτερο μέρος η Λίνγκμπι ισορρόπησε και ισοφάρισε. Στο ματς Κυπέλλου, και τελευταίο πριν τη διακοπή, η Νόρντζελαντ πήρε την πρόκριση για τους 16 κερδίζοντας εύκολα με 2-0 τη Βεντσισέλ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Η νεανική ομάδα της Νόρντζελαντ συνεχίζει τη χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Στις νίκες όλοι μιλάνε για το σπουδαίο ταλέντο που βγάζει η ακαδημία του Φάρουμ και στις ήττες ψάχνουν άλλοθι στην απειρία του ρόστερ. Απέναντι στη Σοντερίσκε ο Φλέμινγκ Πέντερσεν μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του!
Εκτίμηση
Μόλις ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες στο βαθμολογικό πίνακα και η πρόβλεψη σε σημείο φαντάζει δύσκολη. Οι books έχουν σίγουρο το G/G και το Over 2,5 όμως εμείς θεωρούμε πως είναι ματς των 2-3 γκολ, με πολύ πιθανό σκορ το 2-1.

17:00 FC København – Esbjerg fB
Εμφανώς κουρασμένοι οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να βγάλουν την απαραίτητη ενέργεια στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπρόντμπι και μοιραία ήρθε η ήττα με 3-1. Στο 23′ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0, μείωσε με αυτογκόλ του Μάξο, είδε τον Φαλκ να αποβάλλεται στο 65′ και τελικά ο Βίλτσεκ την τελείωσε στο 76′. Η ήττα στο ντέρμπι την έφερε εκ νέου 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μίντιλαντ. Η διακοπή για τις εθνικές ήρθε την κατάλληλη στιγμή όμως η ξεκούραση είναι σχετική καθώς οι περισσότεροι παίκτες της είναι διεθνείς. Ο κόουτς Σολμπάκεν έκανε κατανοητό πως κόντρα στην Έσμπιεργκ το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα είναι η νίκη. Ο Νορβηγός προπονητής βλέπει τους τερματοφύλακες του να επιστρέφουν στην αποστολή καθώς Γκρίτεμπουστ (7 συμμ. ) και Άντερσεν (επιστρέφει μετά από 5 μήνες) θα πλαισιώσουν τον Γιόνσον που δεν χάνει τη θέση του βασικού. Τιμωρημένος ο βασικός Φαλκ (Μ, 11/0), εκτός οι εδώ και καιρό τραυματίες Μποίλεσεν (Α, 0/0), Μουντραζίγια (Ε,0/0), Βιντ (Ε, 6/5) Εντόι (Ε,4/4) και Τόμσεν (Μ, 3/0)
Ήταν δεδομένο πως ο Κλάους Νέργκααρντ δεν είναι ένας “μάγος” που θα έρθει και θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της Έσμπιεργκ. Το ηλεκτροσόκ στα πρώτα του ματς έφερε κάποιους βαθμούς όμως κόντρα στην Σοντερίσκε επέστρεψε στην φετινή της μιζέρια. “Εμφανίστηκε” στο ματς στο τελευταίο ημίωρο όμως έχανε ήδη με 2-0. Ο Κάουκο έχασε πέναλτι στο 77′ και το γκολ του Γιαρμολένκο στο 90′ ήταν “παρηγοριά στον άρρωστο”. Δεν θα μπορούσε να είχε χειρότερο ματς μετά την διακοπή η Έσμπιεργκ και μάλλον θα κοιτάξει περισσότερο να μην γίνει βορά στις ορέξεις των πρωταθλητών παρά τους βαθμούς. Το έργο της θα δυσχεράνει η τιμωρία του βασικού σέντερ μπακ Όστιν (11/0) ενώ αμφίβολος λόγω μικροτραματισμού είναι ο “Λούνγκι” Σόρενσεν που χτύπησε στο ματς της εθνικής Δανιας Κ21.
Εκτίμηση
Οι οπαδοί της Κοπεγχάγης θέλουν να γιορτάσουν με νίκη το άνοιγμα σταθμού μετρό δίπλα στο “Πάρκεν”, που θα διευκολύνει από εδώ και πέρα τις μετακινήσεις τους στο γήπεδο. Δεν είναι αυτός ο αγώνας που θα επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα η Έσμπιεργκ. Μας αρέσει ο άσος με Over 2,5 γκολ καθώς η Κοπεγχάγη θέλει να ξεχάσει την ήττα στο ντέρμπι.

19:00 Lyngby BK – Brøndby IF
Στάθηκε όρθια στο μικρό ντέρμπι της Ζηλανδιας με την Νόρντζελαντ. Σφυροκοπήθηκε ανελέητα στο πρώτο ημίχρονο αλλά με ήρωα τον τερματοφύλακα Μίκελσεν πήγε στην ανάπαυλα μόνο με 1 γκολ στην πλάτη. Οι “Βασιλικοί Μπλε” ισορρόπησαν στο δεύτερο μέρος την κατάσταση και πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Κορλού. Έτσι, έφτασαν 3 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα που δεν είναι και καμια τρομερή επίδοση αλλά για μια ομάδα της δικής της δυναμικότητας θεωρείται σημαντικό. Αντίπαλος της αυτή τη αγωνιστική ξανά μια ομάδα από τη “γειτονιά” (το Λίνγκμπι απέχει μόλις 15 χλμ από την Κοπεγχάγη), η Μπρόντμπι, που απέναντι της η Λίνγκμπι έχει να επιδείξει κάποιες επιτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν. Εκτός αποστολής συνεχίζει ο τραυματίας Ορνσκοφ (Μ, 7/0). Κανονικά συμπεριλήφθηκε ο σκόρερ με τη Νόρντζελαντ, Κορλού, ο οποίος είναι δανεικός από την Μπρόντμπι. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες που να τον εξαιρεί από τα μεταξύ τους ματς.
Η αλλοπρόσαλλη φέτος Μπρόντμπι είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Από το να χάσει από την Έσμπιεργκ μέχρι να κερδίσει με άνεση το μεγάλο ντέρμπι με την Κοπεγχάγη. Αυτό που έκανε δηλαδή την προηγούμενη αγωνιστική πριν την διακοπή των εθνικών ομάδων. Ένα γκολ του Χέντλουντ στο 6′ κι άλλο ένα του σούπερ σκόρερ Βίλτσεκ στο 23′ έβαλαν γερές βάσεις νίκης και παρά τη μείωση του σκορ με το αυτογκόλ του άτυχου της βραδιάς, Μάξο, η νίκη δεν χάθηκε. Απλώς χρειάστηκε ένα ακόμη γκολ του Βίλτσεκ στο δεύτερο μέρος για να σφραγιστεί το τελικό 3-1. Έτσι, η ομάδα της πρωτεύουσας πλησίασε ξανά την 3η θέση αλλά θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση της ώστε να αναρριχηθεί κι άλλο στη βαθμολογία. Ο κόουτς Φρέντερικσεν δεν θα έχει και πάλι τους τραυματίες Καμπόνγκο (Α, 0/0), Τίμπλινγκ (Μ, 5/0), Μπορκεάιετ (Μ, 6/0) και Φίσκερ (Μ, 6/0). Ο φορμαρισμένος Κάιζερ που είχε ένα άσχημο τραυματισμό με Κοπεγχάγη επέστρεψε στις προπονήσεις ενώ αμφίβολοι είναι οι Μουχτάρ (Μ,5/1) και Κρίστενσεν (Α,5/0).
Εκτίμηση
Θα θέλαμε να στηρίξουμε για μια φορά τη Μπρόντμπι να κάνει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα. Αν ούτε τώρα μετά το ντέρμπι με την Κοπεγχάγη που πήρε τα πάνω της, πότε; Σεβαστή η εντός έδρας δυναμική της Λίνγκμπι αλλά νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα για την ομάδα των δυτικών προαστίων της πρωτεύουσας να κάνει το διπλό που δεν έχει έρθει από τον Αύγουστο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!