Portugal Primeira Liga

22:30 CD Aves – Gil Vicente
Έπαιξε μαζική άμυνα στην έδρα της Πόρτο, δεν απείλησε ούτε μία φορά, δίκαιη ήττα 1-0. Το θετικό είναι πως κράτησε χαμηλά το σκορ, παρότι το γκολ της αποτυχίας σημειώθηκε στο 13ο λεπτό. Παραμένει ουραγός στην κατηγορία και το έργο της είναι ιδιαίτερα δύσκολο σχετικά με την παραμονή (παρότι βρισκόμαστε στο 1/3 του πρωταθλήματος). Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο θέμα του προπονητή και συνεχίζει με τον υπηρεσιακό Λεάντρο Πιρές, τη στιγμή που οι διοικούντες εισέπραξαν αρκετές αρνητικές απαντήσεις από τεχνικούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι. «Είμαι στα ενδότερα της ομάδας τα τελευταία 14 χρόνια και θα συνεχίσω να την υπηρετώ από οποιοδήποτε πόστο. Δεν είναι σημαντική η θέση στην οποία βρίσκομαι, αλλά το σημαντικό είναι να βγάλουμε το σύλλογο από τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται», είπε ο Πιρές. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Μορεϊρένσε.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Λεάντρο Πιρές έχει το… ελεύθερο των διοικούντων να πράττει όπως θέλει. Έτσι κάλεσε τέσσερις νεαρούς παίκτες από τη 2η ομάδα. Πρόκειται για τον δεξιό μπακ Κλαούντιο Ταβάρες, τον αριστερό μπακ – αρχηγό Ρικάρντο Μανγκάς και τον φορ Μπρούνο Λουρένσο. Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις ο Ρούμπεν Μασέδο (Μ-Ε, 7/1) και υπολογίζεται. Αμφίβολοι οι Ζάιλσον (Α, 4/0), Τζιγκάλα (Α, 9/0), εκτός οι Σίμουνετς (Α, 2/0), Μπρούνο Σαβιέ (Μ, 5/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μποναρντό (Ράφαελ Αφλάλο) – Μίλος, Κλαούντιο Φαλκάο, Μέχρεμιτς, Αφόνσο Φιγκεϊρέδο – Γιαμγκά (Καχραμπά), Λουίζ Φερνάντο, Μπρούνο Λαμέιρας, Ουέλιντον Ζούνιορ – Ρούμπεν Ολιβέιρα, Μοχαμαντί.
Το… ήθελε περισσότερο και το πήρε! Δίκαιη νίκη 2-0 εις βάρος της Μαρίτιμο, παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο μετά από πάρα πολύ καιρό. Ανώτερη από τα πρώτα λεπτά, άσκησε πίεση, έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο. Ακόμη πιο πιεστική στην επανάληψη, είχε ακόμη δύο καλές στιγμές, με τον Σάντρο Λίμα να είναι το πρόσωπο του αγώνα, καθώς σκόραρε δις από το 77′ και μετά. Αμυντικά ανταποκρίθηκε άψογα, με τους αντιπάλους να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ. «Ανάσα» για τον τεχνικό Βίτορ Ολιβέιρα, ο οποίος πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα γεμάτη αμφισβήτηση. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές για τους νεοφώτιστους. Ο τελευταίος ζήτησε αντίστοιχη εμφάνιση με αυτήν στις 3/8, όταν και κέρδισε τη συγκεκριμένη αντίπαλο για το Λιγκ Καπ (3-2). Ακολουθεί η Μπράγκα (εκτός) για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου.
Αγωνιστικά Νέα:Στα… καλύτερα του βρίσκεται ο βασικός επιθετικός Σάντρο Λίμα, έφτασε τα πέντε γκολ σε δέκα συμμετοχές. Απ’ εκεί και πέρα, παραμένουν κάποια προβλήματα για τον Ολιβέιρα, συγκεκριμένα δεν υπολογίζονται οι Μπανγκουέρα (Α, 3/0), Ροδριγκάο (Α, 7/0), Ουίλιαμ Σοάρες (Μ, 9/0), Αχμέντ (Μ. 32/6 πέρσι), Μλαντένοβιτς (Μ. 27/2 με Ραντ Βελιγραδίου) και Ρομάριο Μπαλντέ (Ε, 2/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ντένις – Φερνάντο Φονσέκα, Νογκέιρα, Ρούμπεν Φερνάντες, Ενρίκε Γκόμες – Ζοάο Αφόνσο, Κλοντ Γκονσάλβες – Μπαράιγ, Κράεφ, Αρτούρ Ενρίκε – Σάντρο Λίμα.

Εκτίμηση
Η Άβες παραμένει ουραγός και είναι υποχρεωμένη να αλλάξει τη φιλοσοφία της στον τρόπο που αγωνίζεται. Οφείλει να γίνει πιο επιθετική, περιμένουμε να ασκήσει πίεση στη Ζιλ Βιθέντε. Η νεοφώτιστη βρίσκει δίχτυα, ωστόσο αμυντικά κάνει «λαθάκια». Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει παραδοσιακά G/G (4 σερί), γιατί όχι ακόμη μία φορά…

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!