Ukraine Vyscha Liga

14:00 Zorya Luhansk – Kolos Kovalivka
Με ένα εύκολο «διπλό» ξεπέρασε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ολεξάντρια. Επικράτησε με 4-1 της νεοφώτιστης Ντνίπρο-1 σε ένα ματς, όπου εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη απόσταση στις γραμμές της αντιπάλου και την έλλειψη συνοχής στη μεσαία γραμμή. Προηγήθηκε στο 21′ με 2-0 με γκολ των Καμπάεφ και Ιβανισένγια. Δέχθηκε το 2-1 στο 60′, αλλά δεν έχασε τη ψυχραιμία και με γκολ των Κοτσέργκιν (73′) και Λέντνεφ (πεν. 83) «καθάρισε» την μπουγάδα. Στόχο τριάδας έθεσε μέσα στην εβδομάδα ο κόουτς, Σκρίπνικ ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του θα κυνηγήσει, εφόσον της δοθεί η δυνατότητα, και τη 2η θέση που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφίβολος είναι ο βασικός, Τσεμπέρκο (Μ, 11/0) που τραυματίστηκε στο ματς με τη Ντνίπρο-1, ενώ είναι τιμωρημένοι οι Τίμτσικ (Α, 13/0) και Άμπου Χάνα (Α, 10/1).
Σε πολύ άσχημη κατάσταση η Κοβαλίβκα. Μετρά 5 σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε με 2-1 εντός από την Ολιμπίκ σε ένα παιχνίδι, όπου φωνάζει για τη διαιτησία και δη για το πέναλτι του 87′, στο οποίο ευστόχησαν οι φιλοξενούμενοι, έκαναν το 2-1 και πήραν το τρίποντο. Σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλή, αλλά άξιζε την ισοπαλία με βάση την εξέλιξη του ματς. Βρέθηκε να χάνει στο 59′, ισοφάρισε στο 70′ με τον Οριχόφσκι και ήρθε το 2ο γκολ με τον τρόπο που προαναφέραμε στο τέλος. Στο ματς με την Ολιμπίκ η Κοβαλίβκα δεν έχασε μόνο το παιχνίδι, αλλά και τον σταρ της, Κοστίσιν (Μ-Ε, 13/3) που τραυματίστηκε στο γόνατο και θα λείψει για 6 μήνες. Αμφίβολος είναι ο σημαντικός Σμίρνγι (Μ, 10/2), ενώ επιστρέφει ο βασικός Μαξιμένκο (Α, 9/0).
Εκτίμηση
Λογικό φαβορί η Ζόρια, αλλά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τον «άσσο» σε τέτοιες αποδόσεις. Αν πάμε σε κάτι απ’ αυτή την αναμέτρηση, θα κυνηγήσουμε τα γκολ των γηπεδούχων με το “over 2,5” της Ζόρια ειδικά σ’ αυτές τις αποδόσεις να παρουσιάζει ενδιαφέρον.

17:00 Shakhtar Donetsk – Dynamo Kyiv
Με 12 νίκες σε 13 αγωνιστικές φαίνεται να κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα με δεδομένη και τη διαφορά των δέκα βαθμών από τη σημερινή μεγάλη της αντίπαλο. Το περασμένο Σάββατο παίζοντας με εναλλακτική ενδεκάδα επικράτησε εύκολα με 3-0 στο Λβιβ της Καρπάτι ρεφάροντας τις απώλειες του 0-0 με την Ολεξάντρια. Προηγήθηκε με τον Μπόρατσιουκ στο 10′ με τους Κοβαλένκο (58′) και Μάρτινς (65′) να σκοράρουν άλλες δύο φορές στην επανάληψη. Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε σπουδαίο 3-3 στο Ζάγκρεμπ από τη Ντινάμο και είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Προηγήθηκε στο 13′ με τον Άλαν Πάτρικ, αλλά στο 83′ είδε το ματς να γυρίσει τούμπα και ενώ είχε προηγηθεί από μία αποβολή για τις δύο ομάδες (74′ Μόρο – 79′ Μάρλος). Στο 89′ δέχθηκε και 3ο γκολ, όμως κατάφερε (!!!) να επιστρέψει. Μείωσε ο Μοράες στο 90+3′ και ισοφάρισε με πέναλτι ο Ματέους Μάρτινς στο 90+8′ με τη Σαχτάρ να παίρνει τον πόντο.
Αγωνιστικά Νέα:Εν συγκρίσει με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Καρπάτι, η Σαχτάρ μπορεί να ποντάρει στις υπηρεσίες του βασικότατου, Άλαν Πάτρικ (Μ, 11/1), ο οποίος εξέτισε την ποινή του και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, Λουίς Κάστρο. Αντίθετα εκτός είναι ο Ισραηλινός βασικός, Σόλομον (Μ-Ε, 10/1) που χτύπησε στο ματς του Λβιβ. Υπάρχει μία σκέψη να μην ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Μάρλος (Μ, 12/6) λόγω κόπωσης, αλλά αυτό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Πιάτοφ – Ντοντό, Κριβτσόβ, Ματβιένκο, Ίσμαελ – Άλαν Πάτρικ, Στεπανένκο – Μάρλος, Κοβαλένκο, Τάισον – Μοράες.
Μέρα με τη μέρα βελτιώνεται με αποτέλεσμα να είναι, ήδη, στη δυάδα στη Λίγκα ς μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα, να έχει προκριθεί στους “8” του Κυπέλλου μετά το 2-1 στην παράταση επί της Σαχτάρ και στο UEL να έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης, ούσα αήττητη μετά από 4 αγωνιστικές. Την περασμένη Κυριακή διέλυσε εντός τη Λβιβ με 4-0 παίζοντας με δέκα, μάλιστα, παίκτες από το 35′ λόγω αποβολής του Σίντορτσουκ και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0. Προηγήθηκε με τους Σαπαρένκο (10′) και Τσιγκάνοφ (πεν. 30′) για να έρθει στο 82′ ο Μπεσέντιν και στα χασομέρια ο Ποπόφ να κάνουν το 4-0. Όσο για το UEL, πήρε το “Χ” στην Κοπεγχάγη (1-1), ενώ θα μπορούσε, κάλλιστα, να κερδίσει. Αιφνιδιάστηκε στο 4′, έχασε πέναλτι στο 14′ με τον Τσιγκάνοφ και ισοφάρισε στο 70′ με τον Βέρμπιτς σε ένα ματς, όπου είχε φάσεις, ενώ αμυντικά ήταν σταθερή. Το σημερινό ντέρμπι, βέβαια, είναι «τελικός». Ξέρει πως μόνο με νίκη θα ελπίζει τίτλο, με δεδομένο πως η Σαχτάρ προηγείται, ήδη, με 10 και έχει ελάχιστες απώλειες.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο έχει «συν και πλην» ενόψει του αποψινού ντέρμπι. Κατ’ αρχήν σε ακόμη ένα ματς δεν ποντάρει στους βασικούς Μπόικο (Τ, 6 συμμ.) και Μπούρντα (Α, 7/0) που βρίσκονται στο ιατρικό δελτίο. Επίσης εκτός λόγω τιμωρίας είναι ο αρχηγός, Σίντορτσουκ (Μ, 11/0), ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο βασικός Βλαντιμίρ Σεπέλεφ (Μ,9/0) που εξέτισε την ποινή του στο ματς με την Λβιβ.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μπούστσαν – Κεντζιόρα, Ποπόφ, Σαμπάνοφ, Μικολένκο – Γκάρμας, Σεπέλεφ – Τσιγκάνοφ, Σαπαρένκο, Ντε Πένια – Μπεσέντιν.
Εκτίμηση
Είναι ματς «do or die» για τη Ντιναμό, ενώ και η Σαχτάρ θέλε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Επομένως αμφότερες θα επιτεθούν για να βρουν γκολ γεγονός που μας πείθει να πάμε στο “Over 2,5”. Από κει και πέρα θα κοιτάξουμε και το «Over 0,5» κόκκινη κάρτα, με δεδομένο πως στα έξι τελευταία μεταξύ τους ματς υπάρχουν 7 κόκκινες.

19:30 Olimpik Donetsk – PFK Aleksandriya
Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται η Ολιμπίκ, η οποία προέρχεται από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα που όχι μόνο την έχουν απομακρύνει αρκετά από την τελευταία θέση, αλλά την έχουν φέρει και στο -3 από την εξάδα. Τελευταίο θύμα των γηπεδούχων που με τον Βιθέντε Γκόμες στον πάγκο είναι άλλη ομάδα, ήταν η Κοβαλίβκα. Προηγήθηκαν στο 59′ με τον Εβγκένι Πάσιτς, δέχθηκαν το 1-1 με τον Οριχόφσκι στο 70′ και έφθασαν στο 2-1 με πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από την αντίπαλο, του Μπαλάσοφ στο 87′. «Ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα, συνεχίζουμε», δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ο Ισπανός τεχνικός που περιμένει τη χειμερινή περίοδο να υπάρξει ενίσχυση ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι είναι οι χρησιμότατοι Χαλίμι (Τ 4 συμμ.), Ζότκο (Α, 5/0) και Γκενάντι Πάσιτς (Μ, 8/0).
Έχει χτίσει αήττητο σερί 5 αγώνων σε πρωτάθημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ αρχής γενομένης από τις 24 Οκτωβρίου και δη το εκτός έδρας 1-1 με τη Σεντ Ετιέν για την 3η αγωνιστική του UEL. Επί της παρούσης προέρχεται από το 3-1 στο πρωτάθλημα επί της Μαριούπολης που την έχει φέρει στο -4 απο τη 2η θέση. Στο 29′ ο Γκρέτσισκιν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, όμως στο 32′ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Το εκμεταλλεύτηκε και σε 3 αγωνιστικά λεπτά (55′-57′) έφθασε στο 2-0 με τους Μπεζμπορόντκο και Κόβαλετς «καθαρίζοντας» το ματς. Στο 69′ ήρθε το 30 με αυτογκόλ του Κορνιιένκο με το 3-1 να διαμορφώνεται στο 71′. Όσο για το Γιουρόπα Λιγκ, πήρε το “Χ” εντός από τη Σεντ Ετιέν για την 4η αγωνιστική και ενώ μέχρι το 84′ έχανε με 2-0. Μείωσε με τον Μπεζμπορόντκο (84′) για να έρθει στα χασομέρια ο Ζαντεράκα να γράψει το 2-2 που της επιτρέπει να ελπίζει σε πρόκριση στους «32». Στα αγωνιστικά, εκτός είναι ο βασικός, Σιτάλο (Ε, 10/2), αλλά και οι χρήσιμοι Προτάσοφ (Μ, 3/0) και Σκέντρικ (Α, 4/1).
Εκτίμηση
Το «γκολ-γκολ» τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν των αγώνων της Ολεξάντρια σε όλες τις διοργανώσεις. Και σ’ αυτό το ματς, λοιπόν, φαντάζει ως λογική η επιλογή του σημείου απέναντι στην ανεβασμένη Ολιμπίκ σε συνδυασμό με την κόπωση των φιλοξενούμενων από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!