Cyprus 1. Division

17:00 Omonia Nicosia – AEL Limassol
Επιστροφή στις επιτυχίες μετά από 3 παιχνίδια δίχως νίκη για την Ομόνοια, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κατάφερε να φύγει από το «Δασάκι» επικρατώντας με 2-1 του τοπικού Εθνικού. Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο, με πολλές ευκαιρίες και για τις 2 ομάδες. Το 1-0 μόλις στο 6’, με την ισοφάριση να έρχεται στο 44’. Στην επανάληψη, πρώτοι απείλησαν οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν στην ανατροπή, με το «τριφύλλι» να πιέζει ασφυκτικά από το 60’ και μετά, για να πετύχει το γκολ στο 72’. Στο τέλος ωστόσο «φλέρταρε» με την ισοφάριση. Ικανοποιημένος ο κόουτς Μπεργκ για τη νίκη, τόνισε όμως πολλές φορές στην τοποθέτησή του πως ακόμα η ομάδα του έχει περιθώρια βελτίωσης. Στα αγωνιστικά, γνωστές οι απουσίες των κίπερ Ουζόχο (5/0) και Παναγή, δεν προλαβαίνει ο εξτρέμ Τζιώνης (3/0).
Μόνη στην 3η θέση «σκαρφάλωσε» η ΑΕΛ που τη Δευτέρα επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της Πάφου. Νίκη που συνδυάστηκε ξανά με ωραίο ποδόσφαιρο και ξανά έφερε την αισιοδοξία στην ομάδα. Άτρωτη σχεδόν αμυντικά η ομάδα της Λεμεσού, απειλήθηκε ελάχιστα, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλές ευκαιρίες και αν ήταν πιο προσεχτική θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα τέρματα. Στο 56’ και στο 82’ τα γκολ του αγώνα με τον κόουτς Κερκέζ να τονίζει στις δηλώσεις του «Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε προβλήματα, αλλά η ήττα από τη Σαλαμίνα μας έχει πεισμώσει». Για ακόμα μία φορά προβλημάτισε η λιγοστή προσέλευση κόσμου στο γήπεδο. Πολλές οι απουσίες σήμερα. Εκτός για διαφορετικούς λόγους οι αμυντικοί Γκοντάλ (4/0) και Τζούνιορ (5/0) και οι χαφ Γκαθτανάγια (7/0), Τόρες (7/1) και Αντάμοβιτς (1/0).
Εκτίμηση
Αμφίρροπο ματς, ανάμεσα σε 2 ομάδες που έχουν ψυχολογία, είναι εν γένει ισάξιες και έχουν τους ίδιους στόχους που είναι αρχικά η έξοδος στην Ευρώπη. Προβληματίζει στα εκτός της η ΑΕΛ, που έχει και κακή προϊστορία σε αυτό το γήπεδο και αυτό δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην Ομόνοια. Άσος (Α. Η. -0,25) στο 1.73 και 2-3 γκολ.

19:00 Nea Salamina – Anorthosis FC
Μέτρια εμφάνιση για τη Σαλαμίνα, η οποία την προηγούμενη Παρασκευή έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας κόντρα στη Δόξα. Αποτέλεσμα που κατά πολλούς κρίνεται δίκαιο, με τις 2 ομάδες να μην δείχνουν διάθεση να ρισκάρουν. Από μία φάση στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες, λιγοστές και στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις περισσότερες, αλλά η καλύτερη και η τελευταία στο ματς να ανήκει στους γηπεδούχους. «Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι», το σχόλιο του κόουτς Πουρσαϊτίδη. Με πολύ κόσμο και οι δύο ομάδες στο γήπεδο σήμερα. Προβληματίζει ωστόσο με τις εμφανίσεις της η φετινή Σαλαμίνα, που δείχνει ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Πανέτοιμος ο μπακ Φουστάρ, έτοιμος για το φετινό του ντεμπούτο, με ενοχλήσεις ο χαφ Τίσντελ (8/1).
Πιο εύκολα απ’ ό,τι αναμενόταν υπέταξε εντός έδρας τον Ολυμπιακό Λευκωσία η Ανόρθωση, επικρατώντας με το εμφατικό και απόλυτα πειστικό 4-0. Σοβαρή η «Κυρία» από το πρώτο λεπτό δεν έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους, εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία του αντιπάλου της για να προηγηθεί με 1-0 μόλις στο 18’. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, με την Ανόρθωση να πετυχαίνει ακόμα 3 τέρματα, έχοντας και 2 ακυρωθέντα. «Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας μου. Πήραμε 3 βαθμούς κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο, αλλά ακόμα υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας», σχολίασε ο κόουτς Κετσπάγια. Στα αγωνιστικά, πανέτοιμοι θεωρούνται ο αμυντικός Σελίν (5/0) και ο χαφ Οκριασβίλι (3/0), τραυματίας ο χαφ Μαργκάτσα (5/0).
Εκτίμηση
Η Σαλαμίνα απέκτησε ψυχολογία μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα της και με λιγότερο άγχος σήμερα, θα στοχεύσει την επιστροφή της στις νίκες. Απέναντί της έχει ένα πειθαρχημένο σύνολο, αρκετά ικανό που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο. Χ2 & Ο1.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!