19:00 Ittihad Jeddah vs Zob Ahan Asian Champions League 1/8 Final

Ittihad Jeddah
Η περσινή σεζόν ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία της Αλ Ιτιχάντ, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα με τον υποβιβασμό. Ο Χιλιανός Χοσέ Λουίς Σιέρα διατηρήθηκε στη θέση και φέτος στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάκτηση του τίτλου. Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτέλεσε πολυτέλεια και στα περισσότερα ματς παρατάχθηκε με εναλλακτική ενδεκάδα, εντούτοις κατάφερε να πάρει τη 2η θέση του ομίλου πίσω μόνο από την Αλ Ουάχντα. Υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ κυρίως στους γηγενείς παίκτες, ενώ ξεχωρίζει η αποχώρηση του γνωστού μας Γκάρι Ροντρίγκεζ (9/1). Από αυτούς που ήρθαν αναμένεται να βοηθήσουν ο Χιλιάνος Λουίς Χιμένεζ, ο οποίος στα 35 του μπορεί να δώσει κάποια ποιοτικά λεπτά και ο Αργεντινός μέσος, Εμιλιάνο Βέκιο. Στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε προβλημάτισε με τις εμφανίσεις της και καλείται άμεσα να διορθώσει τις αδυναμίες της, αν θέλει να περάσει στην οχτάδα. Δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της ακόμα.
Zob Ahan
Ξεκίνησε κάκιστα την περσινή χρονιά η Ζομπ Αχάν εντός συνόρων, εντούτοις έσωσε τα προσχήματα με την κατάληψη της έκτης θέσης. Φυσικά δεν έμεινε κανείς ικανοποιημένος από την πορεία, καθώς έμεινε εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Τουλάχιστον για την ώρα τα πηγαίνει εξαιρετικά και τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, μπροστά από Αλ Νασρ Ριάντ, Αλ Ζάουρα και Αλ Ουάσλ. Αποτέλεσε πάντως έκπληξη, καθώς  στα προκριματικά ήταν ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό, αλλά έκανε την ανατροπή από 2-0 απέναντι στην Αλ Γκαράφα (3-2 εκτός). Στον πάγκο συνεχίζει με τον παλιό παίκτη της Ξάνθης και του Απόλλων Σμύρνης, Αλιρέζα Μανσουριάν. Φαίνεται να κάνει καλή δουλειά και έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Στο ρόστερ άλλαξε τους ξένους και αποκτήθηκαν ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Μακόλει Κρισάντους και ο επίσης Νιγηριανός αμυντικός, Μπέκερ, που έπαιζε στο Κουβέιτ. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα του Ιράν, ωστόσο ταξίδεψε στο Ντουμπάι με κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών.
Εκτίμηση
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο παράγοντας έδρας για την Αλ Ιτιχάντ, χάνει μεγάλο μέρος από τη δυναμική της. Είναι πάντως το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς η Ζομπ Αχάν ποιοτικά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Καλύτερα να μην μπλέξουμε…

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!