01:15 Cerro Porteño vs River Plate Copa Libertadores Quarterfinal

Cerro Porteño
Με το μυαλό ξεκάθαρα στη Ρίβερ και αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, έφερε ισοπαλία (1-1) με την Νασιονάλ Ασουνσιόν εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Μπήκε καλά στο ματς και προηγήθηκε στο 22’, ενώ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση. Στο 72’ οι αντίπαλοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής και πίστεψε ότι το ματς τελείωσε. Την… πάτησε όμως και στο 80’ ήρθε η ισοφάριση για το τελικό 1-1. Στο πρώτο παιχνίδι με την Ρίβερ στην Αργεντινή, ηττήθηκε με 2-0, αν και έχει τρομερά παράπονα από την διαιτησία, για τα δύο πέναλτι που καταλογίστηκαν στους «μιγιονάριος», με το δεύτερο ειδικά να είναι ανύπαρκτο. Απορούσαν άπαντες πως από το VAR δεν ενημέρωσαν τον ρέφερι. Τώρα οι Παραγουανοί ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα όπως λένε.
Δεν παίζει ο αμυντικός Αμορεμπιέτα (4/0, 7/0), ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το παιχνίδι. Ουσιαστικά αυτή είναι η μοναδική αλλαγή για τον κόουτς Ρούσο στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς. Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα για το μεγάλο παιχνίδι. Είναι αναγκασμένη να επιτεθεί από την αρχή για να βρει τα μίνιμουμ δύο γκολ που χρειάζεται.
(4-4-2): Καρίσο – Εσπίνολα, Πατίνιο, Σάις, Αρσαμέντια – Οσκαρ Ρουίς, Βιγιασάντι, Αγκιλάρ, Φεντερίκο Καρίσο – Νέλσον Βαλντές, Λαριβέι
River Plate
Έπαιξε με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο εντός έδρας ματς με τη Ταγέρες, είχε το μυαλό στο Λιμπερταδόρες και ηττήθηκε με 1-0, εντός έδρας. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά δεν έγινε πιεστική όπως συνήθιζε στα εντός έδρας και οι φιλοξενούμενοι στην αντεπίθεση ήταν πολύ επικίνδυνοι. Στο 63’ κατάφεραν να προηγηθούν και να πάρουν μια σπουδαία νίκη, τη στιγμή που η Ρίβερ έδειχνε ότι την ενδιαφέρει αποκλειστικά η ρεβάνς με τη Σέρο Πορτένιο. Επικράτησε 2-0 στο πρώτο ματς και τώρα πήγε στην Παραγουάη να τελειώσει την δουλειά. Θα βρει ένα γήπεδο που θα… βράζει, ενώ η υψηλή θερμοκρασία που υπάρχει στο Ασουνσιόν κάνει τα πράγματα χειρότερα, καθώς στο Μπουένος Άιρες ο χειμώνας καλά κρατεί.
Ο Γκαγιάρδο σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με πέντε αμυντικούς και 5-3-2, για να διασφαλίσει ηρεμία στα μετόπισθεν. Συμπλήρωσε κάρτες ο καλός χαφ Ένσο Πέρες (3/0, 9/0) και δεν παίζει. Σταθερά εκτός ο αρχηγός Πόνσιο, που πάντως είναι καιρό εκτός. Ακολουθεί το ντέρμπι με την Μπόκα την Κυριακή, αλλά μπορεί να περιμένει αυτό το ματς. Δοκίμασε το 5-3-2 ο Γκαγιάρδο και λογικά αυτό θα είναι το σχήμα που θα παρατάξει.
(4-4-2): Αρμάνι – Μοντιέλ, Ρόχας, Ντίας, Κουάρτα, Κάσκο – Νάτσο Φερνάντες, Παλάσιος, Ντε Λα Κρουζ – Πράτο, Μπορέ
Εκτίμηση
Η Σέρο Πορτένιο είναι αναγκασμένη να επιτεθεί από νωρίς και να βρει γκολ. Θα πάει με συντηρητικό σχήμα η Ρίβερ, αλλά στην αντεπίθεση είναι πολύ δυνατή. Λογικά θα ανοίξει ο ρυθμός και το over 2.5 έχει λογική σε αυτό το ματς.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!