03:30 Libertad vs Grêmio Copa Libertadores 1/8 Final

Libertad
Στάθηκε όρθια για κάτι περισσότερο από 70 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι στο Πόρτο Αλέγκρε αλλά σε εκείνο το σημείο η άμυνα της νικήθηκε για πρώτη φορά στο ματς. Από εκτέλεση κόρνερ και γυριστό του αντίπαλου επιθετικού, ο πορτιέρο Σίλβα δεν πρόλαβε να αντιδράσει με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα λίγα λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Απόψε καλείται να σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές για να το οδηγήσει στα πέναλτι, ενώ εάν δεχθεί γκολ τότε χρειάζεται μίνιμουμ τέσσερα. Φέτος, στην φάση των ομίλων, είχε ηττηθεί με 2-0 από την αντίπαλο της. Συνεχίζει με το απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα (3/3) μετά το εκτός έδρας 1-0 επί της Σολ ντε Αμέρικα και τώρα ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με την Ολίμπια. Όπως προκύπτει από το τοπικό ρεπορτάζ, ο τεχνικός Χοσέ Τσαμό αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον φορ Αντριάν Μαρτίνες (10/6, 18/5), ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Έντγκαρ Μπενίτες στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.
(4-4-2): Μάρτιν Σίλβα – Πιρίς, Λουίς Καρντόσο, Πάουλο ντα Σίλβα, Εσπινόζα – Μεχία, Κάσερες, Ιβάν Φράνκο, Μπαρέιρο – Μαρτίνες, Όσκαρ Καρντόσο
Grêmio 
Δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Λιμπερτάδ στο πρώτο παιχνίδι (νίκη 2-0). Την λύση έδωσε ο Ταρντέλι στο 71ο λεπτό, ενώ έξι λεπτά πριν το τέλος ο Μπραζ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Είχε “άστρο” ο τεχνικός Γκαούτσο καθότι και οι δυο σκόρερ της ομάδας είχαν μπει ως αλλαγή στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου. Από το 51′ μάλιστα η Γκρέμιο αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του μπακ Ζερομέλ. Για το πρωτάθλημα έκανε… αγγαρεία στην έδρα της νεοφώτιστης Μασέιο και με άκρως εναλλακτικό σχήμα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Συνολικά 15 τελικές είχε στο ματς, καμία όμως προς τον στόχο. Βρίσκεται στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα, ακολουθεί (σχετικά) εύκολο ματς απέναντι στην Σαπεκοένσε. Ο πορτιέρο Βίκτορ ζήτησε από τους συμπαίκτες του να ξεχάσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα του αντιπάλου. Τιμωρημένος για το αποψινό ο στόπερ Ζερομέλ (7/0, 8/0), τραυματίες ο μέσος Μίσελ (4/0, 7/0) και ο στράικερ Φελίπε Βιζέου (2/0, 9/1).
(4-5-1): Πάουλο Βίκτορ – Λεονάρντο, Μπραζ, Κάνεμαν, Κορτέζ – Μαϊκόν, Ματέους, Αλίσον, Ζαν Πιέρ, Έβερτον – Αντρέ
Εκτίμηση
Το 2-0 δίνει σαφές προβάδισμα στην Γκρέμιο. Ειδικά εάν σκοράρει απόψε, τότε θα πρέπει να δεχθεί τέσσερα για να μην συναντήσει την Παλμέιρας στα προημιτελικά. Θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο να δούμε περισσότερα από τρία τέρματα στο 90λεπτο. Παράλληλα, τα 2/3 φετινά μεταξύ τους είχαν “2-3 γκολ”, ένα εύρος που παίζει δυνατά και για το αποψινό.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!