03:30 Palmeiras vs Grêmio Copa Libertadores Quarterfinal

Palmeiras
Το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού έκανε στο Πόρτο Αλέγκρε η Παλμέιρας (1-0). Με άπιαστη βολίδα του Γκουστάβο Σκάρπα από στημένη μπάλα στο ημίωρο προηγήθηκε στο σκορ, με τους γηπεδούχους να ορισμένες καλές στιγμές για την ισοφάριση. Φελίπε Μέλο και Ντουντού έχασαν μοναδικές ευκαιρίες στην επανάληψη προκειμένου να… τελειώσουν την πρόκριση. Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, καθώς μετατέθηκε το ματς με την Φλουμινένσε για τις αρχές του ερχόμενου μήνα, προκειμένου και οι δυο ομάδες να διευκολυνθούν. Τα 105 χρόνια του γιορτάζει ο σύλλογος, με την “μισητή” Κορίνθιανς να επιδεικνύει ποδοσφαιρικό πολιτισμό και μέσω των social media να εύχεται στην “Βερντάο”.
Τεράστιο το πλεονέκτημα της απόψε καθώς ικανοποιείται και με ισοπαλία. Να σημειωθεί πως σε 28/45 επίσημα παιχνίδια μέσα στο 2019 έχει διατηρήσει το “μηδέν” πίσω. Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου όμως μπόρεσε να τα καταφέρει μόλις σε 3/11. Δεν υπολογίζεται μονάχα ο χαφ Φελίπε Μέλο (9/2, 10/1), ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι (αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη στο 77ο λεπτό).
(4-3-3): Βέβερτον – Μάρκος Ρόσα, Λουάν, Γκουστάβο Γκόμες, Μπαρμπόσα – Τιάγκο Σάντος, Μπρούνο Ενρίκε, Γκουστάβο Σκάρπα – Ντουντού, Γουίλιαν, Λουίς Αντριάνο
Grêmio
Μετά τα πρώτα 90 λεπτά (ήττα 1-0), η Γκρέμιο θα έχει δύσκολο έργο μπροστά της εάν θέλει να βρίσκεται εκείνη στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες. Από στημένη μπάλα στο ημίωρο βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον πορτιέρο Βίκτορ να μην μπορεί να κάνει κάτι. Σώθηκε στις αρχές του δευτέρου μέρους έπειτα από εξ’ επαφής επέμβαση του 32χρονου τερματοφύλακα, όμως δεν κατάφερε η ίδια να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Για το Μπραζιλέιρο, και με άκρως εναλλακτικό σχήμα, επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-1 της Ατλέτικο Παραναένσε. Ένα γκολ και μια ασίστ από τον χαφ Τασιάνο (το άλλο το σημείωσε ο Λουάν), με τον φορ Ταρντέλι να χάνει πέναλτι στο 73ο λεπτό με το σκορ στο 2-1.
Με 29 ποδοσφαιριστές ταξίδεψε στο Σάο Πάολο, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο ακραίος μπακ Μπρούνο Κορτές (9/0, 4/0). Στην διάθεση του Γκαούσο τέθηκε και o 29χρονος χαφ Μίσελ (4/0, 8/0), ο οποίος θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Η ομάδα δεν θα επιστρέψει στο Πόρτο Αλέγκρε καθώς το Σάββατο αντιμετωπίζει την Σάο Πάολο. Νίκη με 2-0 (ή καλύτερο σκορ) την στέλνει στα ημιτελικά, εφόσον κερδίσει με 1-0 θα οδηγηθούμε στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).
(4-5-1): Πάουλο Βίκτορ 0 Λεονάρντο, Ζερομέρλ, Κάνεμαν, Κορτές – Μαϊκόν, Ματέους, Αλίσον, Ζαν Πιέρ, Έβερτον – Αντρέ

Εκτίμηση
Πολύ σημαντικό το προβάδισμα της Παλμέιρας από το πρώτο παιχνίδι. Εξού και το 2,00+ στον άσο, την ώρα που το διπλό της Γκρέμιο αγγίζει το 4,00. Τρομερή η παράδοση της “Βερντάο” τα τελευταία χρόνια, η λογική λέει πως θα συνεχιστεί και σήμερα. Πάμε με κάτι ειδικό και το ενδεχόμενο να επαληθευτούν τα “2-3 γκολ”.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!