14:30 Hamburger SV vs SV Darmstadt Γερμανία 2. Bundesliga

Hamburger SV
Αυτοκτονία για το Αμβούργο. Έχασε για έναν βαθμό τη 2η θέση ή έστω τα μπαράζ ανόδου και πάει η υπόθεση άμεσης επανόδου, έναν χρόνο μετά από τον πρώτο υποβιβασμό της ιστορίας του. Χωρίς νίκη έμεινε από την 26η έως την 33η αγωνιστική (5 ήττες). Εκεί κρίθηκε η παραμονή της στην Τσβάιτε Λίγκα. Έκτοτε άλλαξαν πολλά. Νέος τεχνικός ο Ντίτερ Χέκινγκ, που έφυγε από την Γκλάντμπαχ. Πολύ έμπειρος, σοβαρός και πειθαρχημένος. Ότι ακριβώς χρειάζεται στο τιμόνι του το Αμβούργο. Στο Κίτσμπιλ της Αυστρίας έγινε η προετοιμασία. Τα νέα πρόσωπα είναι 11, με τελευταίο απόκτημα ο 18χρονος εξτρέμ της Άρσεναλ, Ξαβιέ Αμαέτσι. Σημαντικές μεταγραφές οι Χίντερζεερ, Φερνάντες, Κίτελ, Εβέρτον, Λέτσερτ, Λάιμπολντ, Κινσόμπι. Οι περισσότεροι για τη βασική 11άδα. Απώλειες οι Σάντος, Λασόγκα, Αρπ. Ανακοινώθηκε ως νέο νούμερο 1 ο Φερνάντες, που ήρθε από την… Ντάρμσταντ. Προλαβαίνει ο αρχηγός Χαντ που χτύπησε στην προπόνηση της Πέμπτης. Έβγαλε όλη την προετοιμασία ο Παπαδόπουλος, τραυματίστηκε ξανά ο Γιουνγκ (Α).
SV Darmstadt
Μπαίνει στην τρίτη χρονιά της στην κατηγορία. Ομάδα που απέφυγε πέρυσι τα μπλεξίματα, μόνο όταν ανέλαβε δράση από το Φεβρουάριο ο Δημήτρης Γραμμόζης. Εν τέλει ήρθε για 2η σερί σεζόν η 10η θέση. Τα πολλά εύκολα γκολ θέλει να σταματήσει ο Έλληνας τεχνικός, που είχε για πρώτη φορά μία ομάδα τέτοιου βεληνεκούς στη διάθεσή του, για ολόκληρη προετοιμασία. Και μάλιστα το ρόστερ μαζεύτηκε από νωρίς. Βασικές απώλειες ο γκολκίπερ Φερνάντες (Αμβούργο) και ο στόπερ Φράνκε (Αννόβερο). Δυνατή στο ματς με τη Βέρντερ (1-1), ακίνδυνη στην ήττα 1-0 από τη Φιτέσε. Επιμένει στο 4-2-3-1 κόντρα στους καλούς αντιπάλους. Έτσι «χτύπησε» το Αμβούργο και στον β’ γύρο (3-2) την Άνοιξη. Ήταν, πάντως, η 2η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα πέρυσι στην κατηγορία. Προέκυψαν αρκετά προβλήματα. Οι νεοφερμένοι Μάνου (Μ), Μπέρκο (Ε), Πλάτε (Ε) τέθηκαν νοκ-άουτ. Ο επίσης νεοαποκτηθείς επιθετικογενής Χόνσακ ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμό μεσοβδόμαδα, συμπεριλήφθηκε, όμως, στην αποστολή.
Εκτίμηση
Φαβορί το Αμβούργο. Έτσι ήταν και την Άνοιξη, όταν νίκησε η Ντάρμσταντ. Που έχτισε πλέον καλή παράδοση με την ομάδα του Βορρά. Ο Γραμμόζης έκανε καλή δουλειά, εντούτοις έχει απουσίες στην επίθεση. Θα αρκεστεί στο αμυντικό κομμάτι και στην πιθανή κόντρα. Το Αμβούργο θα κάνει παιχνίδι. Νέος κόουτς, δυνατό ρόστερ. Έβαλε μυαλό; Θα δείξει…

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!