14:30 Paris St. Germain vs Stade Rennais France Trophée des Champions

Paris St. Germain
Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε «τραγική» κι ας κατέκτησε περπατώντας το πρωτάθλημα. Όμως, έχασε και τα δύο τρόπαια της Γαλλίας, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Γιουνάιτεντ κι ας είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα στο Μάντσεστερ. Ωστόσο, ο Τούχελ συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της. Έδωσε 32 εκ. ευρώ στην Έβερτον για τον Γκιέιγ κι άλλα τόσα στην Ντόρτμουντ για τον Ντιαλό, πήρε ακόμη και τους Σαραμπία (Σεβίλλη) και Ερέρα (Γιουνάιτεντ). Κι όμως, όλοι εξακολουθούν ν’ ασχολούνται με τον Νεϊμάρ και το αν θα μείνει ή θα φύγει. Ο Βραζιλιάνος πάντως, πριν από λίγα 24ωρα άρχισε κανονικά προπονήσεις με την ομάδα (αν και κανονικά θα έπρεπε να είχε εμφανιστεί στις 15 Ιουλίου). Αποχώρησαν οι Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Ραμπιό (ήταν σε «καραντίνα» από τα Χριστούγεννα), Ενκουκού, Ντιαμπί, Λο Σέλσο κι ο πιτσιρικάς Γουεά. Στα φιλικά συνέτριψε την Ντιναμό Δρέσδης με 6-1, έφερε ισοπαλίες 1-1 με τη Νυρεμβέργη και την Ίντερ και νίκησε 3-0 τη Σίδνεϊ.
Στην προετοιμασία, που γίνεται και φέτος στην Ασία, για διαφημιστικούς λόγους, ο Τούχελ πήρε μαζί του… 33 παίκτες. Βεβαίως, δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει όλους. Οι Ασιάτες θέλουν να δουν τον Νεϊμάρ, όμως αυτός κουβαλάει τιμωρία από πέρυσι. Ανέτοιμος είναι και ο Ντι Μαρία (Ε). Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Κιπεμπέ (Α). Αυτοί είναι οι απόντες. Τώρα, για το ποιους θα χρησιμοποιήσει ο Γερμανός κόουτς, υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό.
(4-3-3): Αρεολά – Μπέρνατ, Ντιαλό, Κεχρέρ, Μενιέ – Μαρκίνιος, Ερέρα, Βεράτι – Εμπαπέ, Σαραμπία, Καβάνι.
Stade Rennais
Η περσινή σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα, αλλά ολοκληρώθηκε ιδανικά. Στις 3 Δεκεμβρίου την ανέλαβε ο 38χρονο Ζουλιέν Στεφάν (γιος του παλιού προπονητή Γκι Στεφάν), ο οποίος αποδείχτηκε «λίρα εκατό» κι από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το «next big thing» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Κατάφερε όχι μόνο να τη βγάλει από τα δύσκολα, αλλά και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στον τελικό βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 21’ από την τωρινή της αντίπαλο, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει την κούπα στα πέναλτι. Από εκείνη την ομάδα όμως, έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Έφυγε ο σούπερ σταρ Χατέμ Μπεν Αρφά, καθώς και οι σημαντικότατοι Μπαντιασίλ, Αντρέ, Μπράντον, Ντιαλό και Μεξέρ. Σημαντικές οι προσθήκες των Ταΐτ (Ε), Μορέλ (Α), Σαλάν (Τα). Ωστόσο, θέλει πολλή δουλειά ακόμη. Στα φιλικά μετράει από δύο ισοπαλίες (με Σέλτικ και Τσέλσι) και ήττες (από Μπρεστ και Λειψία). Έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά.
Ο Στεφάν πήρε μαζί του 20 ποδοσφαιριστές, όμως το πιθανότερο είναι να κάνει «πειράματα». Για διάφορους λόγους δεν ταξίδεψαν στην Κίνα οι Τραορέ (Α, 34/0 πέρυσι) και Ντούμπια (Α, 15/1), που ξεκουράζονται μετά το Κόπα Άφρικα, οι Μπενσεμπαϊνί (Α, 25/1), Σεμπατσιέ (Ε, 15/3), Τελ (Ε, 20/7), που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, καθώς και οι Λοριεντέ (Μ, 12/3), Σανκό (Ε, 20/3), που αν κι έκαναν προετοιμασία, μάλλον θ’ αποχωρήσουν.
(4-3-2-1): Κουμπέκ – Μαουασά, Ντα Σίλβα, Νιαμσί, Μποεΐ – Ζελάν, Καμαβινγκα, Γκρενιέ – Ταΐτ, Μπουριζό – Ουνού
Εκτίμηση
Ξεκάθαρο φαβορί η Παρί, που αν κατακτήσει το 7ο Σούπερ Καπ, θα γράψει ιστορία. Το μόνο που έχει στοιχηματική αξία (από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται κάποια έκπληξη) είναι το να σκοράρει η Ρεν. Αυτό θα κυνηγήσουμε στο ποντάρισμα, επιλέγοντας combo τη νίκη της Παρί, αλλά με το να φάει γκολ (1 & GG).

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!