14:35 Dalian Yifang vs Shanghai Shenhua China FA Cup Semifinal

Dalian Yifang
Δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα η Νταλίαν για να επιστρέψει στα ημιτελικά της διοργάνωσης έπειτα από έξι χρόνια. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Τιαντζίν Τιανχάι κατέβηκε με αναπληρωματικό σχήμα στα προημιτελικά και τη συνέτριψε 4-1 μέσα στο «σπίτι» της. Φυσικά, στοχεύει στο να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό και παράλληλα να παλέψει στα ίσια για την κατάκτηση του τίτλου. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την ήττα 0-2, απέναντι στην Γκουοάν Πεκίνου. Δεν μπόρεσε να βγάλει ενέργεια σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Μικρό το κακό, όμως, από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει την παραμονή και ο Ράφα Μπενίτεθ χτίζει σταδιακά την ομάδα της επόμενης σεζόν.
Εκτός, λόγω τραυματισμού, θα μείνει και πάλι ο αμυντικός Ζάο (7/0). Επέστρεψε ο επιθετικός Μπόατενγκ (14/8), ο οποίος έχει βρει ρυθμό τις τελευταίες βδομάδες. Θέση στο αρχικό σχήμα θα διατηρήσει ο «κανονιέρης» Σόλομον Ροντόν (4/3). Διαθέσιμοι από τιμωρία θα είναι ο χαφ Σουν Μπο (3/1) και ο αμυντικός Λι Τζιανμπίν (16/1), που δεν έπαιξαν στο πρωτάθλημα.
(4-2-3-1): Ζανγκ – Γουάνγκ, Zενγκ, Ζανγκ, Τινγκ – Ζου, Ζάο Ξουρί – Γουάνγκ, Καράσκο, Χάμσικ – Ροντόν.
Shanghai Shenhua
Πέτυχε «παλικαρίσια» πρόκριση η Σανγκάη στον προηγούμενο γύρο, άφησε εκτός συνέχειας την Τιαντζίν Τέντα (3-1 εκτός). Το επίτευγμα αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νοτιοκορεάτης τεχνικός, Τσόι Κανγκ-Χι είχε παρατάξει φουλ αναπληρωματικό σχήμα και μόνο με γηγενείς. Φυσικά, η όρεξη ανοίξει και στο αποψινό ματς θα βάλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. «Από το πουθενά», το Κύπελλο μπορεί να αποτελέσει διέξοδο διάκρισης σε μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του συλλόγου. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία και βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Αν ήταν πιο προσεκτική, θα κέρδιζε την Τιαντζίν Τιανχάι, εντούτοις άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς (2-2).
Εμφανής η απουσία του πολύτιμου Νιγηριανού επιθετικού και πρώτου σκόρερ Ιγκάλο (9/7), ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά από το Κύπελλο Αφρικής, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα μείνει εκτός. Αυτή είναι και η μοναδική απουσία ενόψει του αποψινού αγώνα με την Νταλίαν. Αναμένεται να διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα ο Ελ Σααράουι (2/1), που προέρχεται από καλή εμφάνιση.
(4-2-3-1): Τσεν – Γουάνγκ, Ξου, Λι, Φουλάνγκ – Ν’Ντουμπού, Σουν – Κάο, Μορένο, Ελ Σαράουι – Κιμ Σιν-Γουκ.
Εκτίμηση
Αμφότερες βρίσκονται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες βδομάδες και βλέπουν το Κύπελλο ως μία διέξοδο διάκρισης. Δεν θα είναι εύκολο για την Νταλίαν, ωστόσο έχει τον πρώτο λόγο από τη στιγμή που η Σανγκάη είναι ευάλωτη στις εξόδους της.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!