14:35 Shandong Luneng vs Guangzhou Evergrande China Super League

Shandong Luneng
Δεν μπορεί να βρει λύσεις η Σάντονγκ στις εκτός έδρας αδυναμίες της. Δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά απέναντι στη φορμαρισμένη Νταλίαν και ηττήθηκε 1-0. Έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα με την κεφαλιά του Γκρατσιάνο Πελέ στο 19’ και στην αμέσως επόμενη φάση βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. «Ξύπνησε» στο τελευταίο εικοσάλεπτο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, όμως ήταν αργά και δεν κατάφερε να σώσει το βαθμό. Ουσιαστικά η χρονιά είναι ήδη χαμένη στο πρωτάθλημα, καθώς έχει μείνει από νωρίς εκτός στόχων και αναμένεται να τερματίσει στην τετράδα. Θέλει πάντως να πάρει «εκδίκηση» από την Γκουανγκζού για τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκτός, λόγω τραυματισμού, θα μείνει ο νεαρός επιθετικός Τιαν (7/0). Εκτός, για 4 αγωνιστικές, ο αμυντικός Λι (4/0). Αυτά είναι και τα δύο προβλήματα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Βραζιλιάνος μέσος Μόισες (9/0 φέτος), οποίος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και να δώσει ανάσες στον Μαρουάν Φελαϊνί.
(4-4-2): Νταλέι – Ζενγκ, Λιου, Ντάι, Σονγκ – Φελαϊνί, Τζιν, Ζου, Ντελγκαδο – Πελέ, Γκουέδες
Guangzhou Evergrande
Συνέχισε την προέλαση της η Γκουανγκζού Εβεγκράντε, η οποία πέτυχε την 11η νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο ρελαντί επικράτησε 3-0 της Ρένχε και θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ, αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια. Μόλις στο 2ο λεπτό ο φορμαρισμένος επιθετικός Γουέι Σιχάο έδωσε προβάδισμα με κοντινό σουτ, ενώ στο 44’ ο ηγέτης Παουλίνιο με προβολή έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Στις αρχές της επανάληψης ο Παουλίνιο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και κάπου εκεί κατέβασε ταχύτητα. Χρειάζεται τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι για να διατηρήσει το +4 από τους διώκτες της και ενώ την επόμενη βδομάδα θα αντιμετωπίσει στο Πεκίνο την Γκουοάν.
Εκτός παραμένει ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Γιου (6/0), ενώ προέκυψαν νέες απώλειες με τους τραυματισμούς του βασικότατου αριστερού μπακ Λι Ξουεπένγκ (13/0) και του κεντρικού αμυντικού, Φενγκ Ξιαοτίνγκ (13/1). Εκτός θα παραμένει και ο σούπερ σταρ Ταλίσκα (8/7), ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
(4-3-3): Λιου Ντ. – Ζουνγί, Ζανγκ, Ντενγκ, Παρκ – Zενγκ, Παουλίνιο, Ξου – Γέι, Γιανγκ, Έλκεσον
Εκτίμηση
Δεν θα είναι εύκολο για την Γκουανγκζού, ωστόσο έχει δείξει εδώ και πάρα πολλές βδομάδες χαρακτήρα στα δύσκολα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετράει 11 διαδοχικές νίκες. Η Σάντονγκ είναι ομάδα έδρας, ωστόσο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Με μπόλικο ρίσκο θα εμπιστευτούμε τους φιλοξενούμενους.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!