14:35 Shenzhen FC vs Guangzhou R&F China Super League

Shenzhen FC
Ντεμπούτο με το… αριστερό για τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι στον πάγκο της Σενζέν, καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρένχε, σε ματς «εξάποντο» (1-1 εντός). Μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα και πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 25’ της έδωσε προβάδισμα ο φορμαρισμένος επιθετικός Ζαν Μαρί με κεφαλιά, όμως στη συνέχεια προτίμησε να διαφυλάξει τα νώτα της και το «πλήρωσε» στο τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά γλύτωσε από την αστοχία των αντιπάλων της και στα τελευταία λεπτά ήταν αυτή, που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αναβλήθηκε το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Σανγκάη Σενχούα, λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Χωρίς προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών ολοκληρώθηκε η προετοιμασία ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Ανανέωσε το συμβόλαιο του ο πολύτιμος επιθετικός και πρώτος σκόρερ, Πρετσιάδο (14/5), που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος. Αρκετά καλές εντυπώσεις αφήνει μέχρι στιγμής ο Ντιέγκο Σόουζα (2/0), ο οποίος την προηγούμενη σεζόν πέτυχε 15 τέρματα, σε 33 εμφανίσεις, με τη φανέλα της Μπράγκα.
(3-4-2-1): Γκούο – Γουάνγκ Γ., Γκε, Μ’Μπεγκέ – Λιου, Ζου, Λι, Λου – Σελνάες, Τζιν – Μαρί.
Guangzhou R&F
Δεν είναι υπερβολή ότι η Γκουανγκζού θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμη και τον τίτλο, αν ήταν σοβαρή ανασταλτικά. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κόντρα στη Σανγκάη ΣΙΠΓ, αλλά μόλις σε «νεκρό» χρόνο κατάφερε να σώσει το βαθμό (2-2 εντός). Υπήρχαν πολλές εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο στο 61’ ο διεθνής επιθετικός Ξιάο Ζι έδωσε προβάδισμα με κοντινό σουτ προ κενής εστίας. Ισοφαρίστηκε όμως μετά από αχρείαστο πέναλτι στο 69’ και στο 78’ δέχτηκε την ολική ανατροπή μετά από νέο κενό στην άμυνας. Τελικά, στην τελευταία φάση ο Σέρβος στόπερ Ντούσκο Τόσιτς κυνήγησε μία θεωρητικά χαμένη μπαλιά και αφού νίκησε κατά κράτος τρεις αντιπάλους, έφερε το ματς στα ίσια με δυνατό, «άπιαστο», σουτ.
Χτύπησε και θα λείψει εκ νέου ο πολύ καλός μπακ – χαφ Ζου (3/0). Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Ντινγκ (17/0) και θα μπει στην ενδεκάδα. Θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Σέρβος στόπερ, Ντούσκο Τόσιτς (10/3), ο οποίος ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Σανγκάη. Διαθέσιμος από τραυματισμό ο πρώτος σκόρερ, Εράν Ζάχαβι (20/24), που έλειψε την προηγούμενη αγωνιστική.
(4-2-3-1): Τσενγκ – Ντινγκ, Τόσιτς, Γι, Μιάο – Φαν, Γουάνγκ – Ζάχαβι, Ντεμπελέ, Λι – Γκούι.
Εκτίμηση
Δεν κοντράρεται εύκολα η Γκουανγκζού. Μπορεί να δέχεται γκολ με χαρακτηριστική ευκολία, ωστόσο βρίσκει σταθερά δίχτυα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Η Σενζέν δεν είχε σταθερή απόδοση στο ντεμπούτο του τεχνικού Ντοναντόνι και θεωρούμε ότι καλύτερο είναι το να κυνηγήσουμε τα πολλά τέρματα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!