15:00 Guangzhou Evergrande vs Urawa Red Diamonds Asian Champions League Semifinal

Κακή εμφάνιση για την Γκουανγκζού στον πρώτο αγώνα και πλέον καλείται να δείξει χαρακτήρα. Επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα και η ήττα 2-0 ήρθε αναμενόμενα. Είδε πάντως τους Ιάπωνες να πιάνουν δύο… εξωπραγματικά σουτ στο 19’ και στο 75’, όπου όσες φορές και αν τα δοκίμαζαν ξανά, η μπάλα δύσκολα θα έπαιρνε αυτή την πορεία. Θα στηριχθεί στο «σπίτι» της, όπου στη φετινή διοργάνωση μετράει μόνο νίκες σε πέντε αγώνες και είναι η έδρα με τον μεγαλύτερο αριθμό προέλευσης φιλάθλων στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Στο πρωτάθλημα κατέβηκε με φουλ βασικό σχήμα την Παρασκευή και κέρδισε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 3-2 στη Σενζέν. Πλέον, μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα επιστρέψει στην κορυφή της Κίνας.
Εκτός παραμένει ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Γιου (3/0, 6/0), ενώ προέκυψαν νέες απώλειες με τους τραυματισμούς του βασικότατου αριστερού μπακ Λι Ξουεπένγκ (7/0, 13/0) και του ταλαντούχου επιθετικού Γιαν (1/0, 15/6). Το βάρος στην επίθεση θα κληθεί να σηκώσει ο νατουραλιζέ Έλκεσον (11/2, 10/9), ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα με την φανέλα της ομάδας στη διοργάνωση
(4-3-3): Λιου Ντ. – Ζουνγί, Ζανγκ, Ντενγκ, Παρκ – Zενγκ, Παουλίνιο, Ξου – Γέι, Έλκεσον, Ταλίσκα.
Κατά ένα περίεργο τρόπο η Ουράβα συνεχίζει να δείχνει το πρόσωπο που μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο αγώνα με την Γκουανγκζού και δικαίως επικράτησε 2-0. Στο 19’ ο Βραζιλιάνος στόπερ Φαμπρίτσιο με μία «ρουκέτα» έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας, ενώ στο 75’ ήταν η σειρά του Σεκίνε να δώσει αέρα δύο τερμάτων με μακρινό σουτ. Έβαλε την βάσεις για τους τελικούς, όμως καλείται να φανεί προσεκτική σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Ασίας. Εντός συνόρων συνεχίστηκε ο κατήφορος με την ήττα με 1-0 απέναντι στην Όιτα, ωστόσο το θετικό είναι ότι διατηρείται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.
Βασικούς κατέβασε ο προπονητής Τσουγιόσκι Ουτσούκι στο παιχνίδι του πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο, κόντρα στην Όιτα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ταξίδεψε η αποστολή στην Γκουανγκζού, καθώς παραμένουν εκτός οι καλοί μέσοι Κασιβάγκι (4/0, 13/0) και Τακετόμι (0/0, 0/0), ωστόσο έχει βάθος στον πάγκο και οι απουσίες τους δεν επηρεάζουν. Το βάρος της επίθεσης θα σηκώσει ο ηγέτης, Κορόκι (11/7, 27/12).
(3-4-2-1): Νισικάουα – Ιβανάμι, Mαουρίτσιο, Μακίνο – Ουγκατζίν, Εβέρτον, Αόκι, Γιαμανάκα – Μούτο, Φαμπρίτσιο – Κορόκι.
Εκτίμηση
Η παρέα των Καναβάρο, Ταλίσκα, Παουλίνιο και Έλκεσον καλείται να δείξει χαρακτήρα, αν θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ασίας έπειτα από μία τετραετία. Εντός έδρας μετράει μόνο νίκες σε πέντε ματς στη διοργάνωση και είναι αναγκασμένη να μπει δυνατά. Η Ουράβα διαθέτει «βαριά» φανέλα και ποιότητα, ωστόσο θεωρούμε ότι έπιασε ταβάνι.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!