16:30 Arsenal Tula vs FK Rostov Ρωσία Premier Liga

Arsenal Tula

Τραυματική ήταν η πρώτη εμπειρία της Άρσεναλ Τούλα στην Ευρώπη. Ηττήθηκε με 1-0 εντός στο πρώτο ματς του β’ προκριματικού γύρου από τη Νέφτσι Μπακού και πλέον καλείται στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (1/8) να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Στο πρώτο 40λεπτο ήταν καλή, αλλά άστοχη. Βρέθηκε να χάνει στις καθυστερήσεις με 1-0 και στο β’ όχι μόνο αντέδρασε σπασμωδικά, αλλά γλίτωσε από το δοκάρι στο 82′ το 2-0. Στο πρωτάθλημα έκανε το «διπλό» στη Σαμάρα επί της Κρίλια (3-2). Σκόραρε δύο φορές στο μισάωρο με τους Τκάτσεφ (22′) και Κανγκούα (24′). Είδε την αντίπαλο της να μειώνει στο 43΄, όμως στο 52′ ο Τουντόριε έκανε το 3-1. Το 3-2 του 56′ δεν την πτόησε και έτσι «καθάρισε» το τρίποντο. Είναι ένα ερώτημα η αντίδραση της μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα της περασμένης Πέμπτης, ενώ σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον ποια θα είναι η εικόνα της σε μία εβδομάδα με 3 ματς. Προχώρησε σε σημαντική προσθήκη ανακοινώνοντας τον δανεισμό του Λομοβίτσκι (Μ, 17/0 πέρσι) από τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Στα αγωνιστικά, ο μεγάλος «πονοκέφαλος» των γηπεδούχων ενόψει του σημερινού ματς ακούει στο όνομα του Κανγκούα (Ε, 2/1). Ο επιθετικός από τη Ζάμπια αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και απ’ ό,τι φαίνεται δύσκολα θα λάβει μέρος στην αναμέτρηση. Άλλωστε, δεν έπαιξε για τον ίδιο λόγο ούτε στο ευρωπαϊκό ματς με τη Νέφτσι Μπακού. Από κει και πέρα, εκτός παραμένει ο Αλεξάντροφ (Μ, 1/0 πέρσι) που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

(4-2-3-1): Λεβάσοφ – Κομπάροφ, Μπελάεφ, Γκριγκάλαβα, Κάγκους – Γκορμπατένκο, Κοσταντίνοφ – Μπάντα, Τκάτσεφ, Λεσοβόι – Λουτσένκο.

FK Rostov

«Έσωσε» τον βαθμό στο 90+1′ με τον Ζούεφ κόντρα στη Σπαρτάκ (2-2) σε ένα ματς, όπου κατάφερε να προηγηθεί στο 23′ με τον Μπαϊραμιάν, έκανε φάσεις όπως και η αντίπαλος της, την οποία είδε να «γυρίζει» το ματς στο 66′. Απογοητευμένος από την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν ο κόουτς, Καρπίν που είχε παράπονα από τους παίκτες του για την απώλεια των ευκαιριών τόσο στο 1-1 όσο και μετά το 2-1. «Αν τα έβαζε όλα ο Ιόνοφ, θα έπαιζε στην Μπαρτσελόνα», είπε χαρακτηριστικά καλύπτοντας τον παίκτη του που δέχθηκε τα πυρά για τις ευκαιρίες που έχασε. Ταυτόχρονα, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τους οπαδούς της Σπαρτάκ που καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς τον καλούσαν να τα «βροντήξει» από τη Ροστόφ και να επιστρέψει στην ομάδα τους. Θυμίζουμε πως πέρσι στην προ-Κονονόφ εποχή για τους Μοσχοβίτες, ο Καρπίν βρέθηκε κοντά, αλλά δεν τον άφησε η διοίκηση της ομάδας του. Η Ροστόφ παραμένει ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι και φέρεται να έχει κάνει πρόταση στον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Νάτχο (Μ, 21/1 πέρσι).

Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Βαλερί Καρπίν να έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Να σημειωθεί πως μέσα στην εβδομάδα αποχώρησε μετά από 11 χρόνια παρουσίας στην ομάδα ο 35χρονος, Γκάτκαν (Α, 2/0) που έπαιξε ως αλλαγή στο 88′ στο ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

(4-1-4-1): Πεσγιάκοφ – Κοζλόφ, Κριστιάκοφ, Σίγκουρντσον, Τσερνόφ – Νόρμαν – Ιόνοφ, Ποπόφ, Ερεμένκο, Μπαϊραμιάν – Σομουρόντοφ.

Εκτίμηση
Δεν θα ασχοληθούμε με την αναμέτρηση για τον απλούστατο λόγο πως η μεν Τούλα είναι ερωτηματικό για το ποια θα είναι η κατάσταση της μετά την απογοήτευση της Πέμπτης, ενώ η δε Ροστόφ είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!