16:30 Greuther Fürth vs Erzgebirge Aue Γερμανία 2. Bundesliga

Greuther Fürth
Μέχρι το τέλος χρειάστηκε να περιμένει η Γκρόιτερ Φιρτ, ώστε να πανηγυρίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Άργησε αρκετά, μιας και η επίθεση δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε (37 γκολ σε 34 παιχνίδια). Αρχές Φεβρουαρίου ανέλαβε ο Στέφαν Λάιτλ και με αυτόν μπήκε στη νέα σεζόν. Βάση στη φυσική κατάσταση, όπως και στην εκμάθηση νέων συστημάτων. Για να γίνει πιο απρόβλεπτη και να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό στην προσεχή περίοδο. Και ο Λάιτλ δεν έμεινε ευχαριστημένος με τις 4 νίκες σε 14 αγωνιστικές. Ούτε με τα 56 γκολ στο παθητικό της ομάδας. Εντός έδρας είχε αρκετά προβλήματα. Δεν φάνηκε πειστική. Άπαντες ήταν ευχαριστημένοι από την προετοιμασία στην Αυστρία. Στο τέλος αυτής ήρθαν και τα θετικά αποτελέσματα, όπως με τις Βίρτσμπιργκερ Κίκερς (3-1) και Ντινάμο Δρέσδης (3-2). Η ενίσχυση τελευταίας στιγμής με τον επιθετικό Χάβαρντ Νίλσεν από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ ήταν ότι πρέπει. Στήριγμα στην άμυνα ο Μάβραϊ, νέος οργανωτής ο Στεφάνιακ. Τραυματίας ο Ερνστ (Μ, 31/3).
Erzgebirge Aue
Κλασική ομάδα που παλεύει έως το τέλος για την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό δεν άλλαξε ούτε πέρυσι, οπότε και τα… χρειάστηκε μέχρι το φινάλε. Είχε, όμως, έναν πολύ καλό κόουτς, Ντάνιελ Μάιερ στον πάγκο και βρήκε εν τέλει την άκρη. Μαζεμένη ομάδα, με ελάχιστα θετικά ξεσπάσματα. Οι δυνατότητές της δεν είναι για το κάτι παραπάνω. Κι’ όμως, στην προετοιμασία, ο νεαρός προπονητής επιθυμούσε περισσότερη αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Το ηθικό της ήταν στα ύψη μετά από την προετοιμασία επί γερμανικού εδάφους. Νίκησε με το εμφατικό 4-1 τη Χέρτα και κράτησε στην ισοπαλία (1-1) την Ουνιόν Βερολίνου. Σκοπό της η εκτός έδρας βελτίωση. Πέρυσι μάζεψε μόλις έξι βαθμούς. Νίκησε, όμως, με 5-0 την Γκρόιτερ τον περασμένο Δεκέμβριο. Τραυματίες και εκτός ήταν οι Κέμπε (Μ, 17/1), Κακουταλουά (Α, 17/0) και Σάμσον (Α, 8/0). Κανείς τους δεν μπορεί να βοηθήσει στην πρεμιέρα, όπως και ο Μπράιτκροϊτς (Α, 17/0). Από τα νέα πρόσωπα, θα είναι στη βασική 11άδα μόνο ο στόπερ Γκίντερ.
Εκτίμηση
Ομάδες που είναι για τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Καμία από τις δύο δεν εντυπωσίασε στις μεταγραφές. Στα φιλικά, πάντως, η Άουε έκανε δυνατό μπάσιμο και κέρδισε πόντους. Εξαιρετικός κόουτς στον πάγκο και με καλή πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Φιρτ. Η οποία ψάχνεται. Και εντός έδρας δεν πείθει. Προς τα δεξιά το ματς. Σε ζητούμενα το “διπλό”.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!