16:30 Jahn Regensburg vs VfL Bochum Γερμανία 2. Bundesliga

Jahn Regensburg
Ξεκινά την 3η σεζόν της στην Τσβάιτε Λίγκα. Δύο συνεχόμενες χρονιές βρέθηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Πάλι σώθηκε από νωρίς και αυτό της έδωσε πόντους για να μπορεί να διαχειριστεί με άνεση το υπόλοιπο της σεζόν. Απώλεια φυσικά η φυγή του Άχιμ Μπάιερλοτσερ, του πρωτομάστορα των επιτυχιών. Επένδυσαν εκ των έσω, με την πρόσληψη του Μερσάντ Σελιμπέγκοβιτς. Άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά γνωρίζει τα κοινά του συλλόγου (13 χρόνια παρουσίας) και ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Μπάιερλοτσερ, όπως και υπεύθυνος Ακαδημιών. Αποχώρησαν 13 παίκτες από το περυσινό ρόστερ, με κύριες αιχμές τους φορ Ανταμιάν και Αλ Γκαντιουΐ (26 γκολ σύνολο) και τον γκολκίπερ Πέντκε. Τη θέση του τελευταίου θα πάρει ο νεοφερμένος Μάιερ (Στουτγκάρδη). Έδωσε μάχη στο φιλικό με τη Χόφεναϊμ (ήττα 3-2, ενώ προηγήθηκε 2-0), αλλά νίκησε τη Μάιντς (2-1). Σίγουρα χρειάζεται ακόμα δέσιμο. Απαιτεί θάρρος από τους παίκτες και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του ο κόουτς. Τραυματίστηκε και πάλι ο Κνίπινγκ (Α, 7/1).
VfL Bochum
Σταθερότητα μεν (10η σεζόν στην κατηγορία), αποτυχία δε μία ακόμα θέση στο κέντρο της βαθμολογίας. Στόχος ήταν να μείνει στο πρώτο τρίτο του πίνακα, εντούτοις πάλι απέτυχε να βρει την απαιτούμενη δύναμη για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Βέβαια πληγώθηκε πολύ πέρυσι με τραυματισμούς βασικών παικτών. Αξιοποίησε στο έπακρο τα γκολ του Χίντερζεερ, ο οποίος, όμως, αποχώρησε για το Αμβούργο και αφήνει ένα μεγάλο κενό, όπως και ο Γκιμαερά. Ο Ρόμπιν Ντουτ συνεχίζει στον πάγκο. Εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, αν και δεν έχιε προσφέρει την απαιτούμενη υπέρβαση στην ομάδα από την κοιλάδα του Ρουρ. Αρκετά έντονο το πάρε-δώσε. Οι Μπλουμ, Ντεκάρλι, Οσέι-Τουτού θα βοηθήσουν άμεσα. Δυνατή πρόβα τζενεράλε στο 1-1 με τη Χέρτα Βερολίνου. Χρωστάει τιμωρία από πέρυσι ο φορ Γκανβουλά (Ε, 21/5). Ανέτοιμος ο έτερος φορ Τσόλερ (Ε, 8/2), που προέρχεται από τραυματισμό και δεν βοήθησε ούτε πέρυσι πολύ. Εκτός ομάδας βρίσκονται ο μέχρι πρότινος αρχηγός Τσελότσι (Α) και ο έμπειρος αμυντικός Χούγκλαντ.
Εκτίμηση
Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Η Ρέγκενσμπουργκ είναι με νέο προπονητή, αλλά γνώστη της φιλοσοφίας της ομάδας. Με απώλειες οι γηπεδούχοι, εντούτοις πάντα ποντάρουν στο ομαδικό πνεύμα. Η Μπόχουμ είναι πιο σταθερό σύνολο, δεν μας γέμισε, πάντως, το μάτι στην προετοιμασία. Ισορροπημένο παιχνίδι. Πάμε για ισοπαλία.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!