16:30 SV Wehen vs Karlsruher SC Γερμανία 2. Bundesliga

SV Wehen
Εξαιρετική παρουσία στα μπαράζ ανόδου με την Ίνγκολσταντ. Αν και ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας στην πρώτη αναμέρηση, πήγε μέσα στην έδρα της ομάδας της Τσβάιτε Λίγκα και με θαρραλέο ποδόσφαιρο, την ισοπέδωσε με σκορ 3-2. Τα τρία γκολ της ήρθαν μέσα σε 43 λεπτά. Δέκα χρόνια μετά τη μοναδική παρουσία της στη Β’ Γερμανίας, επιτεύχθηκε η (αναπάντεχη) άνοδο. Ακριβώς επειδή ελάχιστοι το περίμεναν και δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη, αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον απευθείας υποβιβασμό. Σταθερή και ανοδική, πάντως, η πορεία της στην κατώτερη κατηγορία. Τυχαίος δεν είναι ο Ρούντιγκερ Ρεμ. Έκανε και κάνει καλή δουλειά ο 40χρονος κόουτς. Έδεσε την άμυνα με τον Ρέκερ, ήρθε και ο νεαρός Μίσνερ για τα μετόπισθεν. Νίκη 3-0 κόντρα στην Μποαβίστα στο τελευταίο φιλικό. Ανάμικτα συναισθήματα από τα φιλικά. Πρέπει να επενδύσει ακόμα περισσότερο σε μεταγραφές. Αποχώρησε η ηγετική μορφή, Αλφ Μίντσελ (272 ματς). Έφυγε ο καλός εξτρέμ Σμιντ. Λείπει η εμπειρία. Νοκ-άουτ οι Βαξ (Α, 10/0), Σένφελντ (Μ, 15/2).
Karlsruher SC
Απουσίαζε δύο χρόνια από την κατηγορία, αλλά πέρυσι κατέλαβε τη 2η θέση και ανέβηκε μαζί με την Όσναμπρικ. Δίκαια πράγματα, μιας και πριν από δύο χρόνια έχασε στα μπαράζ από την Άουε. Παραδοσιακή ομάδα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, δεν είναι παίξε-γέλασε. Περίμενε αυτήν τη στιγμή, γι’ αυτό και θεωρείται πιο έτοιμη από τις άλλες δύο νεοφώτιστες. Είχε εντυπωσιακές εκτός έδρας επιδόσεις την περασμένη περίοδο (μόλις δύο ήττες, 12 γκολ παθητικό). Έμπειρος κόουτς ο Άλοις Σβαρτς, με βοηθό τον Δημήτρη Μούτα, ανανέωσε μέσα στην εβδομάδα το συμβόλαιό του. Επένδυσαν αρκετά με τους Τζούριτσιν, Φρέντε, Γκρόζουρεκ, Χόφμαν. Καλά ονόματα. Πάνω-κάτω ίδια ομάδα και με αυτές τις προσθήκες, κερδίζει πόντους. Δυνατά φιλικά σ’ όλη την προετοιμασία, με το 1-1 κόντρα στη Χέρτα και τη Σίγκμα Όλμουτς να δείχνουν τη δυναμικότητά της. Χρωστάει κάτι από πέρυσι με αντίπαλο τη Βέχεν (δύο ήττες, η μία με σκορ 5-2). Με 2.000 κόσμο στο πλευρό της, θα είναι ουσιαστικά εντός έδρας ματς. Απών είναι μόνο ο Ρέζερ .
Εκτίμηση
Νεοφώτιστες μεταξύ τους. Πέρυσι η Βέχεν είχε το πάνω χέρι στις μεταξύ τους μάχες. Η Βέχεν, πάντως, δεν ενισχύθηκε τόσο όσο η Καρλσρούη. Η φιλοξενούμενη είναι και πιο δεμένη, αλλά και πιο ενισχυμένη στο μεταγραφικό παζάρι. Και στο τελευταίο φιλικό ήταν σίγουρα πιο αποτελεσματική. Μάλιστα θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της. Δεν χάνει η Καρλσρούη.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!