17:00 Aberdeen FC vs Hearts FC Scotland Premiership

Aberdeen FC
Η Τσίκουρα Σάκερε έγινε… μια χαψιά από την διψασμένη και αποφασισμένη ομάδα του Ντέρεκ ΜακΙνες, η οποία επικράτησε με το άκρως επιβλητικό 5-0 και με συνολικό σκορ 6-1, πήρε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί περιμένει η Ριέκα, με τους «Ντονς» να μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Χατ τρικ έκανε ο Κοσγκρόουβ στο ματς με την Τσίκουρα, με τον Αγγλο φορ να δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι, ο κόουτς ΜακΙνες τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και σοβαρότητα από τους παίκτες του, ξεκαθάρισε όμως ότι πιστεύει στη νίκη.
Δύο σημαντικά προβλήματα αναφέρονται ενόψει της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Χαρτς για την Αμπερντίν και αμφότερες οι απουσίες είναι από το χώρο της άμυνας. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι κεντρικοί αμυντικοί Τέιλορ και Ντέβλιν. Αμφίβολος δίνεται ο επιθετικός Κέρτις Μέιν, θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του, δύσκολα θα είναι έτοιμος ο νεαρός μέσος ΜακΛέναν.
(4-2-3-1): Λιούις – Λόγκαν, Λι, Κόνσινταϊν, ΜακΚένα – Οζό, Φέργκιουσον – ΜακΓκιν, Χέτζις, Γκάλαχερ – Κόσγκρόουβ.
Hearts FC
Χωρίς να ενθουσιάσει με την αγωνιστική της εικόνα η Χαρτς, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 9 βαθμούς. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 με την Ιστ Φάιφ εκτός έδρας, για να χάσει τελικά στα πέναλτι. Στην επόμενη φάση του θεσμού θα τεθεί αντιμέτωπη με την ανεβασμένη και άκρως επικίνδυνη Μάδεργουελ. Ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη τέσσερα χρόνια ο πολύπειρος φορ Νέισμιθ, με τον τεχνικό Λιβάιν να παραδέχεται ότι η παραμονή του είναι μια μεγάλη ώθηση για την ομάδα και τους στόχους που αυτή έχει θέσει για την τρέχουσα σεζόν.
Ολα δείχνουν ότι δεν θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα ο φορ Νέισμιθ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού ο παίκτης δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ο έμπειρος Λιβάιν δεν θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενο υποτροπής. Για ακόμα δύο μήνες θα λείψει ο Αυστριακός μέσος Χέιρινγκ, εκτός επίσης ο δεξιός μπακ Γκαρούτσιο, ο φορ Γουάιγκτον και ο μέσος Λι.
(4-4-1-1): Ζλάμαλ – Σμιθ, Χάλκετ, Μπέρα, Χάικι – Ζανάτα, Κλερ, Ιρβινγκ, Μαλρέινι – Γουόκερ – Ικπεάζου.
Εκτίμηση
Η φιλοξενούμενη δείχνει να έχει αρκετά κενά στην άμυνα και μπόλικη δουλειά να κάνει για να φτάσει σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, την ώρα που η Αμπερντίν δείχνει πιο καλοδουλεμένη και έρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Στήριξη στην Αμπερντίν, σε απόδοση 1.95.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!