18:00 Rio Ave vs Vitória Guimarães Portugal Primeira Liga

Rio Ave
«Τρελή» νίκη για τη Ρίο Αβε στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (3-2), χρειάστηκε να πάρει 3 (!) πέναλτι (σωστά δόθηκαν όλα και χωρίς… VAR). «Οργίασε» για ακόμη μία φορά ο επιθετικός Ταρεμί, έκανε ουσιαστικά όλη τη δουλειά, ανοίγοντας διαδρόμους και κερδίζοντας τα πέναλτι. «Στάζει μέλι» ο τεχνικός Κάρλος Καρβαλιάλ για τον Ιρανό φορ, ο οποίος ανεβαίνει διαρκώς και είναι το 1ο θέμα συζήτησης στον Τύπο της χώρας. Μάλιστα, ο έμπειρος κόουτς απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία, μιλώντας καθαρά για το αγωνιστικό σκέλος. «Μπορεί να μην πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς, όμως, να είστε σίγουροι πως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια». Αναμένεται δυναμική παρουσία των οπαδών, στο 2ο φετινό εντός έδρας ματς. Απέκτησε ως δανεικό τον ακραίο αμυντικό Ντιόγκο Φιγκέιρας (3/0 πέρσι με Μπράγκα, με πέρασμα από τον Ολυμπιακό) και τον μέσο Πιαζόν (4-0 με Κιέβο), αμφότεροι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Στη Σετούμπαλ παραχωρήθηκε ο μέσος Λεαντρίνιο.
Κλήθηκε στην Εθνική Ιράν ο φορμαρισμένος επιθετικός Ταρεμί (3/3, έχει κερδίσει μάλιστα και 5 πέναλτι μέχρι στιγμής!) και θα απουσιάσει, ωστόσο υπάρχουν λύσεις για να καλυφθεί το κενό του. Σίγουρα εκτός δράσης ο δεξιός μπακ Νάτζιακ (24/0 πέρσι) και ο επιθετικός Γιαμγκά (20/1 με Σατορού), οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Επέστρεψαν από υποχρεώσεις με την U23 της χώρας ο γκολκίπερ Κάρλος Αλβες και ο μέσος Βίτο, αλλά δεν υπολογίζονται σε πρώτη φάση από τον Κάρλος Καρβαλιάλ.
(4-2-3-1): Κιέτζεκ – Νέλσον Μοντέ, Μπορέφκοβιτς, Μεσάιας, Ματέους Ρέις – Φιλίπε Αουγκούστο, Ταραντίνι – Νούνο Σάντος, Ντιέγκο Λόπες, Μπρούνο Μορέιρα – Ρονάν.
Vitória Guimarães
Τα πάντα τελείωσαν στο Πόρτο (ήττα 3-0), πριν καν ξεκινήσει το ματς. Αποβολή στα 40 δευτερόλεπτα, δέχθηκε γκολ στο 14′ και πίεση στη συνέχεια, με τον γκολκίπερ Ζοάο Μιγκέλ να κρατάει το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις. Νέα αποβολή στο 78′, χρειάστηκε το ματς να φτάσει στο 88′ και στο 93′ για να δει την εστία της να παραβιάζεται ξανά. Γκρίνια από τους διοικούντες της ομάδας για την κακή διαιτησία του Κάρλος Σίστρα, τα… έχωσαν μέχρι και στην Ομοσπονδία. Προσπέρασε αυτό το κομμάτι ο τεχνικός Ιβο Βιέιρα και υπερασπίστηκε τους παίκτες του, θέλοντας να τους τονώσει το ηθικό. Χωρίς νίκη πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, ουσιαστικά φαίνεται να… αδειάζει από την προσπάθεια να μπει (τα… κατάφερε) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στα 8 τελευταία ματς (εντός – εκτός) με τη Ρίο Αβε δεν έχει εμφανιστεί ισοπαλία (6-0-2, υπέρ της). Σχετικά με την τιμωρία του φορ Ντάβιντσον, οι οπαδοί κάλυψαν το χρηματικό πρόστιμο (1.785 ευρώ), κίνηση που δείχνει -αν μη τι άλλο- συσπείρωση.
Τιμωρημένοι ο στόπερ Ταπσομπά (2/0), ο μέσος Ροσίνια (3/0) και ο φορ Ντάβιντσον (3/1). Σε διεθνή καθήκοντα ο μπακ Σακό (2/0, Μάλι) και οι μέσοι Αλί Μοχάμεντ (3/0, Λιβύη), Τουρέ (22/0 πέρσι, Μπουρκίνα Φάσο). Τραυματίες ο γκολκίπερ Ζόναθαν (25 συμ. με Μορεϊρένσε), οι μέσοι Τζόσεφ Αμόα (14/0 πέρσι), Βακάσο (30/2 πέρσι), Αντρέ Αντρέ (16/6 πέρσι). Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μέσοι Ποχά (2/0), Λούκας Εβαντζελίστα (1/0), Εντουαρντς και οι φορ Μπ. Ντουάρτε (1/0), Λέο Μπονατίνι (χωρίς συμμετοχή).
(4-2-3-1): Ντάγκλας Ζεσούς – Ράφα, Πεδράο, Μπονταρένκο, Χανίν – Ζοάο Κάρλος, Αντρέ Αλμέιδα – Ολα Τζον, Πέπε Ροντρίγκες, Ζοάο Κάρλος – Αλεξάντρε Γκέδες.
Εκτίμηση
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το συγκεκριμένο ματς. Η ανεβασμένη Ρίο Αβε υποδέχεται τη «μισή» Γκιμαράες (15 απουσίες!), η οποία θα έχει στον πάγκο παίκτες από τη 2η ομάδα. Ο «άσος» δεν έχει πάρει, ακόμη, την κατιούσα, οπότε αξίζει της προσοχής μας.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!