18:30 Bristol City vs Leeds United England Championship

Bristol City
Πολύ καλή η περασμένη σεζόν για την Μπρίστολ. Από τις πιο έμπειρες ομάδες στην κατηγορία, ήδη έχει πέντε σεζόν αδιάλειπτης παρουσίας σ’ αυτή. Συγκέντρωσε 70 βαθμούς, ασφαλώς και δεν απειλήθηκε ποτέ στη διάρκεια της σεζόν με υποβιβασμό. Άλλωστε, τερμάτισε μόλις μια θέση εκτός εξάδας και playoffs. Από τους πιο μικρούς ηλικιακά προπονητές της κατηγορίας ο Λι Τζόνσον. Ο 38χρονος Άγγλος βέβαια δεν είναι νέος στην Μπρίστολ, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται από το 2016. Ανεβαίνει τα σκαλοπάτια μαζί με την ομάδα, τις καλές πορείες της οποίας ασφαλώς και πιστώνεται στο 100%. Η εξαιρετική περυσινή πορεία αποτελεί κληρονομιά για την επόμενη πίστα που θα θέλει να έχει άρωμα playoffs. Δεν περιμένουμε κάτι το τρομερά σπουδαίο, ούτε φυσικά να κινδυνεύσει. Στο Μπρίστολ έχουν μια στοχευμένη μεταγραφική πολιτική, μια ξεκάθαρη ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Θα κινηθεί στη μέση της βαθμολογίας.
Έξυπνη διαχείριση στο Μπρίστολ. Πούλησε έναν και με τα χρήματα που αγόρασε τρεις. Άφησε το μεγάλο τους ταλέντο – τον 20χρονο μπακ, Λόιντ Κέλι – να πάει στην Μπόρνμουθ. Με τα 15εκατ. ευρώ πήρε τους Κάλας, Ντασίλβα από την Τσέλσι και τον Μπέντλι από την Μπρέντφορντ. Στην πρόβα τζενεράλε με την ανώτερη Κρ. Πάλας έχασε με 5-0. Ήττα γνώρισε κι από την Ντέρμπι, ενώ νίκησε τις Γουίμπλεντον και Φόρεστ Γκριν (3-2, 4-3 αντίστοιχα). Εκτός ο τιμωρημένος Σεμένιο κι ο τραυματίας Σμιθ, αμφίβολος ο Γουέμπστερ.
(4-4-1-1): Μπέντλεϊ – Χαντ, Κάλας, Ράιτ, Ντασίλβα – Ελίασον, Μπράουνχιλ, Πακ, Ο’Ντόουντα – Βάιμαν – Ντιεντιού
Leeds United
Στην πρώτη κιόλας σεζόν του Μπιέλσα στην τεχνική της ηγεσία άγγιξε την άνοδο. Όχι μόνο απευθείας – το fair play του Αργεντινού δέχθηκε ιδιαίτερη κριτική – αλλά και μέσω των μπαράζ. Τερμάτισε στην 3η θέση, αλλά στην κρίσιμη στιγμή δεν τα κατάφερε. Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Αργεντινό. Ο Λόκο έκανε μια ολόκληρη κατηγορία ν’ ασχολείται μαζί του. Όχι μόνο με την κατασκοπεία πριν από τα ντέρμπι με την… Ντέρμπι, αλλά και γενικά. Ασφαλώς, για να μην είμαστε άδικοι, και με το επαναστατικό του ποδόσφαιρο. Πέρυσι δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι μαζί με τη Νόριτς έπαιξε το καλύτερο. Ο 2ος χρόνος θα βρει τη Λιντς καλύτερη. Θα την βρει να έχει αυτό το boost που θα της επιτρέψει την άνοδο. Πήρε δανεικό τον Κόστα από της Γουλβς και τον Γουάιτ από την Μπράιτον. Έγινε όμως γερό ξεσκαρτάρισμα από τον Αργεντινό. Πωλήθηκε ο Γιάνσον στην Μρέντφορντ, ο Σαΐθ στη Ζιρόνα, ο Εκούμπαν στην Τράμπζονσπορ. Η πιο ηχηρή αποχώρηση ήταν του 18χρονου εξτρέμ, Κλαρκ, στην Τότεναμ αντί 11 εκατ. ευρώ.
Το καλό για τα «παγώνια» είναι ότι θα τον κρατήσουν δανεικό στο ρόστερ τους. Πήγε στην Αυστραλία και έδωσε δυνατά φιλικά. Γνώρισε βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 στο Περθ, νίκησε 2-1 τη Γουέστερν Σίντεϊ Γουόντερερς. Ταξίδεψε στη Σαρδηνία κι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κάλιαρι. Εκτός είναι οι τραυματίες Ρουφ και Άιλινγκ, όπως κι ο τιμωρημένος Μπεράρντι. Φόρσο, Αλιόσκι και Ρόμπερτς, επίσης, είναι εξαιρετικά αμφίβολοι.
(4-1-4-1): Κασίγια – Ντάλας, Γουάιτ, Κούπερ, Ντάγκλας – Φίλιπς – Έλντερ Κόστα, Πάμπλο Ερνάντες, Κλιχ, Χάρισον – Μπάμφορντ.
Εκτίμηση
Προέρχονται από καλή χρονιά και είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Η Λιντς θα θέλει από την έναρξη της σεζόν να δείξει ότι την τρέχουσα σεζόν η άνοδος δεν θα της ξεφύγει. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στείλει μήνυμα από μια νίκη στο Μπρίστολ, κάτι που προσφέρεται στο 2.30.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!