19:00 HJK Helsinki vs FK Crvena Zvezda UEFA Champions League Qualifying R2

HJK Helsinki 
Γνώρισε δίκαιη ήττα με σκορ 2-0 στο Βελιγράδι πριν από μία εβδομάδα και πλέον καλείται να πραγματοποιήσει μεγάλη ανατροπή ώστε να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στο Γιουρόπα Λιγκ αν αποκλειστεί, κάτι που δεν πρόκειται να προκαλέσει απογοήτευση, ειδικότερα αν καταφέρει να συμμετάσχει στους ομίλους. Είχε παθητικό ρόλο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια. Στον προηγούμενο γύρο είχε επιβληθεί 3-0 εντός έδρας της Τόρσαβν, αλλά τώρα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο ένα τέτοιο σενάριο. Το προηγούμενο Σάββατο ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Βάασα για την 17η αγωνιστική του φινλανδικού πρωταθλήματος. Απέχει πλέον πέντε βαθμούς από την κορυφή και έχει περισσότερα παιχνίδια και από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτήν. Ο Φινλανδός τεχνικός Κόσκελα ετοιμάζει αλλαγές στο αρχικό σχήμα με στόχο να πιέσει επιθετικά από τα πρώτα λεπτά.
FK Crvena Zvezda
Παρουσία περίπου 37.000 οπαδών του, επικράτησε 2-0 της Ελσίνκι την περασμένη Τετάρτη και απόκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά και άνοιξε το σκορ στο 26′ με κεφαλιά του Μποατσί. Ο Γκανέζος επιθετικός που επέστρεψε πέρυσι στο Βελιγράδι, είχε σκοράρει και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σούντουβα στον προηγούμενο γύρο και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει φέτος την κύρια απειλή για τις αντίπαλες εστίες. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς επεδίωξε δεύτερο γκολ στο δεύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να ρισκάρει, εξ ου και το γεγονός ότι η αντίπαλός της φάνηκε απειλητική σε μόλις μία περίπτωση. Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το ενενηντάλεπτο, ο Μάριν έβγαλε την σέντρα, ο Πάβκοβ που είχε περάσει ως αλλαγή βρέθηκε στην σωστή θέση και διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρολεύκων. Ακολούθησε εντός έδρας νίκη με το ίδιο σκορ επί της Ράντνιτσκι Νις που ήταν η 4η διαδοχική στη φετινή σεζόν. Αμφίβολη η συμμετοχή του βασικού Γερμανού μεσοεπιθετικού Μάριν.
Εκτίμηση
Η Ελσίνκι οφείλει να είναι πιο δημιουργική και να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ, αλλά βέβαια αυτό δεν είναι εύκολο απέναντι στον ανώτερο Ερυθρό Αστέρα που με την σειρά του θα βρει χώρους για να σκοράρει και να «καθαρίσει» την πρόκριση. Η στατιστική δείχνει ότι επιβεβαιώνουν συχνά τα 2-3 γκολ, πιθανό να επαναληφθεί και απόψε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!