19:00 Istanbul Basaksehir vs Trabzonspor Turkey Süper Lig

Την ανοδική της πορεία πιστοποίησε ακόμα μία φορά και μεσοβδόμαδα η Μπασακσεχίρ επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 της Βόλφσμπεργκερ για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα και με 4 βαθμούς διατηρεί ελπίδες πρόκρισης. Παιχνίδι με πολλές φάσεις και για τις 2 ομάδες, οι καλύτερες για τους Τούρκους που δικαιώθηκαν με το νικητήριο τέρμα στο 78’. Για το πρωτάθλημα η ομάδα της Πόλης προέρχεται από αγχωτική νίκη με 2-1 επί της Γκοζτέπε εντός έδρας. Καλύτεροι στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν με 11’ έχοντας φάσεις και για δεύτερο. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, απείλησαν σημαντικά για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 64’, «φλερτάροντας» και με την ανατροπή. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Μπασακσεχίρ πίεσε, έχασε ευκαιρίες για να δικαιωθεί στο 91’. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Αλάνιασπορ.
Αγωνιστικά Νέα:Με συνεχόμενα καλά αποτελέσματα, το κλίμα στους «πορτοκαλί» έχει αλλάξει και πλέον με περισσότερη ηρεμία μπορούν να στοχεύσουν ξανά ψηλά. Για να συνεχιστεί αυτό όμως οφείλουν σήμερα να πάρουν τη νίκη κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο από τον οποίο δεν έχουν χάσει στα 9 πιο πρόσφατα μεταξύ τους. Μοναδικός απών σήμερα λόγω τραυματισμού ο μεσοεπιθετικός Άλεκσιτς (4/2).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Γκουνόκ – Κλισί, Επουρεάνου, Σκριτέλ, Καϊσάρα – Τεκντεμίρ, Τοπάλ, Καβετσί, Βίτσα, Γκούλμπρατσεν – Κριβέλι.
Μέτρια εμφάνιση την Πέμπτη για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα για τη Τραμπζονσπόρ που ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας από την Κράσνονταρ, με το τελικό σκορ να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν τις περισσότερες φάσεις αλλά αποδείχτηκαν νευρικοί και άστοχοι. Στο 49’ το 1-0 και κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε στο 92’ το 2-0. Για το πρωτάθλημα, η ομάδα της Τραπεζούντας προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση και εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Γκαζιαντέπ. Εξαιρετικό ξεκίνημα με 2 τέρματα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους που είχαν τις σημαντικότερες φάσεις για να μειώσουν στο 54’. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν καλύτεροι και με 2 «μαζεμένα» τέρματα στο 76’ και στο 81’ «καθάρισαν» το ματς. Ακολουθεί το εντός έδρας με αντίπαλο την Γκοζτέπε.
Αγωνιστικά Νέα:Μπορεί στην Ευρώπη να έμεινε στον ένα βαθμό, ωστόσο στο πρωτάθλημα η ομάδα της Τραπεζούντας τα πηγαίνει εξαιρετικά, με μόλις μία ήττα σε 8 αγωνιστικές, όλες με G/G. Στα θετικά πως το χρέος της προς τις τράπεζες πλέον είναι το μικρότερο της τελευταίας 10ετίας όπως ανακοίνωσε προ ημερών η Διοίκηση. Στα αγωνιστικά, πέρα των μόνιμων χαφ Ονάζι (δίχως συμμ.), εξτρέμ Ομούρ (2/1) και φορ Εκουμπάν (3/1) λόγω ενοχλήσεων θα απουσιάζουν και ο χαφ Μίκελ (6/0) αλλά και ο χαφ Παρμάκ (8/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Τσακίρ – Νόβακ, Χοσεϊνί, Τουρκμέν, Περέιρα – Σόσα, Ερντογάν, Βακαέμε, Στάριτζ, Κορέξι – Σορλόθ.

Εκτίμηση
Από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής ανάμεσα σε 2 ομάδες που συμπληρώνουν την τριάδα των μεγάλων δυνάμεων της χώρας και τα τελευταία χρόνια ξέρουν να πρωταγωνιστούν. Μία νίκη σήμερα θα τους δώσει ώθηση να βρεθούν κοντά στην κορυφή και το G/G & O2.5 έχει λογική.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!