19:00 Pafos FC vs AEK Larnaka Cyprus 1. Division

Pafos FC
Θετικότατη η φετινή πρεμιέρα για τη Πάφο, πολύ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με διπλό κόντρα στη Σαλαμίνα με 2-1. Όμορφο παιχνίδι και αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 44’. Κακό το ξεκίνημα στην επανάληψη, δίχως σημαντική φάση. Όλα όμως άλλαξαν στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 85’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ωστόσο, η Πάφος δεν είχε πει την τελευταία «κουβέντα» και με τέρμα στο 90’ «έκλεψε» τους βαθμούς. «Πήραμε μία σημαντική νίκη, οι παίχτες μου έκαναν υπέροχη δουλειά», σχολίασε ο κόουτς Κόπιτς. Η επιτυχία αυτή έχει μεγαλύτερη αξία, αφού ουσιαστικά αρκετοί από τους παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν ήρθαν τις τελευταίες μέρες στην ομάδα, έχοντας προπονηθεί ελάχιστα μεταξύ τους. Μεταγραφικά η Πάφος ενισχύθηκε στα μετόπισθεν με τον Φινλανδό στόπερ Αραγιούρι. Δεν θα υπάρξουν λογικά διαφοροποιήσεις στην βασική ενδεκάδα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.
AEK Larnaka
Η περσινή χρονιά για την ΑΕΚ κύλησε μέτρια, ξεκινώντας καλά ευρωπαϊκά, αλλά στα εγχώρια έδειξε, ειδικά στο πρώτο μισό, ανίκανη να πρωταγωνιστήσει, παρά το ποιοτικό ρόστερ που διέθετε. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήταν ευεργετική, με την ομάδα της Λάρνακας να γνωρίζει μόλις μία ήττα στα τελευταία 22 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, να αποκλείεται ωστόσο στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη 2η θέση. Παραμένει ο τεχνικός Εμάνουελ Ιντιάκεθ, που γνωρίζει πολύ καλά το σύλλογο. Λιγοστές και στοχευμένες οι κινήσεις το καλοκαίρι. Ήρθαν ο μπακ Ρουίθ και οι χαφ Σπόλιαριτς (Απ. Λεμεσού) και Φιόλιτς (δανεικός από Γκενκ), καθώς και δύο 19χρονοι Άγγλοι, ο μπακ Θαντί (Στόουκ) και ο φορ Κιβένι (Λέστερ). Τελευταία προσθήκη ο χαφ Φακούντο Γκαρσία (Λεγκανές). Έδωσε ήδη 6 ευρωπαϊκά ματς, για να αποκλειστεί από τη Γάνδη για τα προκριματικά του Γιουρόπα, έχοντας αποκλείσει Πετροκούμπ και Λέφσκι Σόφιας με 4 νίκες, δίχως να δεχτεί ούτε γκολ. Δίχως απουσίες.
Εκτίμηση
Αμφίρροπη αναμέτρηση, ανάμεσα σε 2 ομάδες με ικανότητα να πάρουν τη νίκη. Με περισσότερα παιχνίδια η ΑΕΚ, αλλά και με αγωνιστική αδράνεια 15 ημερών, κόντρα σε μία ενθουσιασμένη και ενισχυμένη Πάφο, που όμως έδειξε πως θέλει ακόμα χρόνο για να «δέσει». Μόνο 2-3 γκολ, αλλιώς No bet.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!