19:00 PFK Aleksandriya vs Shakhtar Donetsk Ukraine Vyscha Liga

PFK Aleksandriya
«Βόμβα» έριξε λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν ο προπονητής της Ολεξάντρια, Σαράν, o οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «η περσινή 3η θέση ήταν τεράστια επιτυχία, από την ομάδα έφυγαν βασικά στελέχη, ήρθαν νέοι παίκτες και δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τη μεταγραφική μας πολιτική». Επί της ουσίας, αναφερόταν στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν απέκτησε ενδεκαδάτο στόπερ. Να επισημάνουμε, βέβαια, ότι η Ολεξάντρια πήρε τον Μιροσνιτσένκο (Α, 21/2, Καρπάτι), αγόρασε τα δικαιώματα του Λούχκεβιτς (Μ, 13/2, Σταντάρ), ενώ παίκτης της είναι πλέον και ο Μπεζμπορόντκο (Ε, 23/5, Ντέσνα). Από την άλλη, πλήγμα θεωρείται η αποχώρηση των Πονομάρ (Ε, 135/25 από το 2014-2019) και Τσουρίκοφ (Α, 24/3). Στα φιλικά είχε καλή εικόνα. Ξεκίνησε με ήττα από την Ίρντιγκεν (4-3), νίκησε τις Άντερλεχτ (2-1), Άλκμααρ (3-0), Ντούισμπουργκ (2-1). Έμεινε στο 2-2 με τη Σταντάρ Λιέγης, επικράτησε της Μπόρετς (1-0), ηττήθηκε από την ΑΕ Λεμεσού (2-0) και έκλεισε με το 2-1 επί της Ντνίπρο-1.
Shakhtar Donetsk
Με το… αριστερό ξεκίνησε η χρονιά για τη Σαχτάρ, η οποία στο ντεμπούτο του Λουίς Κάστρο στον πάγκο της ηττήθηκε με 2-1 από την Ντιναμό Κιέβου στον τελικό του Σούπερ Καπ στην Οδησσό, αν και βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 1-0. Στο α’ μέρος ήταν ανώτερη και δικαίως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Άλαν Πάτρικ (45+2′), ενώ θα μπορούσε να σκοράρει τουλάχιστον ακόμη μία φορά. Στο β’ ξεκίνησε δυνατά. Έψαξε το 2ο γκολ, αυτό δεν ήρθε και στο τελευταίο δεκάλεπτο την… πάτησε, δεχόμενη δύο τέρματα, που έφεραν και την απώλεια του τροπαίου. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου, προσπαθήσαμε για τη νίκη και δεν τα καταφέραμε», είπε ο νέος τεχνικός της Σαχτάρ και πρόσθεσε: «Είμαστε μία ομάδα, μία οικογένεια, συνεχίζουμε και πάμε να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο που είναι να γίνουμε πρωταθλητές». Επί των αγωνιστικών, ενόψει του σημερινού ματς οι φιλοξενούμενοι δεν ποντάρουν στους Κοβαλένκο (Μ, 25/7 πέρσι), Μαλίσεφ (Μ, 15/0 πέρσι) και Τοτοβίτσκι (Μ, 6/0 πέρσι) που είναι τραυματίες.
Εκτίμηση
Περιμένουμε ένα ξέσπασμα από τη Σαχτάρ μετά από την απώλεια του Σούπερ Καπ την Κυριακή από την Ντιναμό. Έχει και καλή παράδοση με την Ολεξάντρια. Έτσι θα πάμε σε παιχνίδι με γκολ πικάροντας το ασιατικό «over 2.75».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!