19:00 Rosenborg BK vs Lillestrom SK Norway Tippeligaen

Rosenborg BK vs Lillestrom

Έχασε έδαφος στη μάχη της Ευρώπης, μένοντας στο 1-1 με τη Βαλερένγκα στο Όσλο. Και πάλι καλά, καθώς ο βασικός μέσος και εγκέφαλος των επιθετικών ενεργειών, Μίκε Γιένσεν είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 38’ για αντιαθλητικό φάουλ. Αν και έπαιζε όμως με 10, βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 54’ με τον Βέγκαρ Χέντενσταντ. Δεν πρόλαβε πάντως να χαρεί για πολύ, καθώς ισοφαρίστηκε στο 60’ και παρότι είχε περισσότερες και καλύτερες φάσεις, δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, απαλλάχτηκε από τον Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος δεν υπολογιζόταν και συνεχίζει στην Κοπεγχάγη. Την ερχόμενη Πέμπτη παίζει με τη ΛΑΣΚ στην Αυστρία για το Γιουρόπα Λιγκ. Με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, ο βασικός επιθετικός Ντέιβιντ Ακιντόλα (15/2, 2 ασίστ) τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές για αγκωνιά στο ματς με τη Βαλερένγκα. Τιμωρημένος για 2 ματς και ο Γιένσεν (19/4, 4 ασίστ), ενώ εκτός είναι και ο εναλλακτικός επιθετικός Πολ Αντρέ Χέλαντ (14/2, 1 ασίστ, 7 αλλαγή).
Κατώτερη της περίστασης, η ομάδα του Γιούργκεν Λέναρντσον ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπραν με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 1-3. Κακό ξεκίνημα, αιφνιδιάστηκε και έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 13’. Κατάφερε να αντιδράσει πάντως άμεσα ισοφαρίζοντας στο 22’ με τον Σίμεν Ραφν, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η άμυνά της ήταν ευάλωτη και ασταθής και κινδύνευσε σε δύο περιπτώσεις πριν το 34’ οπότε και δέχθηκε δεύτερο γκολ. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρίτο τέρμα, που έμελλε να είναι και το τελευταίο στον αγώνα, παρά τις αρκετές που υπήρξαν εκατέρωθεν στη συνέχεια. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα σε σχέση με το τελευταίο ματς. Αμφίβολοι παραμένουν ο βασικός μέσος Ντάνιελ Γκούσταφσον (16/2) και ο βασικός μέσος Ντάνιελ Πέντερσεν (17/0, 4 ασίστ), που ακολούθησαν δικό τους πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Εκτίμηση
Η Ρόζενμποργκ έχει κάνει ντεμαράζ και έχει καλύψει σημαντικό μέρος της διαφοράς από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Παρά τα προβλήματα στην επίθεση σήμερα, η έδρα και η καλή ψυχολογία είναι παράγοντες ικανοί να την οδηγήσουν στη νίκη επί της ασταθούς και αναξιόπιστης Λίλεστρομ. Χαμηλός ο άσος, συνδυαστικά με το Over που φέρνουν συχνά ανεβαίνει αισθητά.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!