19:00 Sarpsborg 08 vs Rosenborg BK Norway Tippeligaen

Sarpsborg 08
Πάλεψε με σθένος στο Μόλντε, δεν κατάφερε όμως να γυρίσει με θετικό αποτέλεσμα χάνοντας τελικά 2-1. Κακό ξεκίνημα, βρέθηκε σε θέση αμυνόμενου από το πρώτο λεπτό και έμεινε πίσω στο σκορ στο 18’. Πέρασε δύσκολες στιγμές στη συνέχεια ως το τέλος του ημιχρόνου, για να βγει περισσότερο επιθετική στην επανάληψη. Αφού έχασε μια δυο φάσεις, έφτασε στην ισοφάριση στο 72’ με τον Κρίστοφερ Ζακάριασεν, ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ, καθώς 3 λεπτά αργότερα, η άμυνά της βρέθηκε εκτεθειμένη και δέχθηκε το μοιραίο γκολ. Ενισχύθηκε πάντως κατά τη διάρκεια της διακοπής, αποκτώντας τον δεξιό αμυντικό Μάριο Πάβελιτς (Ριέκα), τον μέσο Μέιτ Μέιλς (Ριέκα) και τον επιτελικό μέσο Λένι Νάνγκις (Λεβαδειακός). Νωρίτερα είχαν αποκτηθεί ο κεντρικός αμυντικός Μάγκναρ Έντεργκορντ και ο γκολκίπερ Αλεξάντερ Λετελιέ (Ανζέ).
Rosenborg BK
Σε διαρκή ανοδική πορεία, η ομάδα του Άιρικ Χόρνελαντ, πέρασε το εμπόδιο της Μπάτε Μπορίσοφ και πήρε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την ήττα με 2-1 στη Λευκορωσία, επιβλήθηκε 2-0 στον επαναληπτικό της Νορβηγίας, καταφέρνοντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων στο τελευταίο τέταρτο (73’ πέν., 85’). Επόμενος αντίπαλος η Μάριμπορ, με το πρώτο ματς να γίνεται στη Σλοβενία την ερχόμενη Τετάρτη. Στο πρωτάθλημα, πήγε στη διακοπή με 3 συνεχόμενες νίκες, συντρίβοντας στο τελευταίο ματς τη Βίκινγκ με 5-1 εντός έδρας. Πλησίασε έτσι τις προνομιούχες θέσεις, απέχοντας πλέον 9 πόντους από την πρωτοπόρο Μόλντε, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αμφίβολος ο βασικός μέσος Μάριους Λούντεμο (11/0, 1 ασίστ).
Εκτίμηση
Αλλαγμένη με τις τόσες μεταγραφές η Σάρπσμποργκ, η οποία ξεκινάει την προσπάθεια να αναρριχηθεί στη βαθμολογία και να ξεφύγει από τη ζώνη υποβιβασμού. Η Ρόζενμποργκ από την άλλη είναι σε φόρμα, έχει μεν ευρωπαϊκό ματς την Τετάρτη, ωστόσο δεν την παίρνει να κάνει συντήρηση, καθώς έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Διπλό με κάλυψη στο ασιατικό (-0.25)

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!