19:00 SK Dnipro-1 vs Olimpik Donetsk Ukraine Vyscha Liga

SK Dnipro-1
Ήταν η πλέον σταθερή ομάδα της β’ κατηγορίας και δικαίως εξασφάλισε την άνοδο της στην Πρέμιερ Λιγκ. Βρέθηκε στην κορυφή την 6η αγωνιστική και έκτοτε δεν έπεσε από αυτή. Συγκέντρωσε 67 βαθμούς (21-4-3, 72-21 γκολ) έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Όσο για το Κύπελλο, έφτασε στους «4», όπου αποκλείστηκε από τη Σαχτάρ (2-0, εντός). Συνεχίζει με τον Ντμίτρο Μιχαϊλένκο στον πάγκο της, στον οποίο κάθεται από το 2017 και έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα. Πήρε παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν. Σημαντικότερη προσθήκη όλων ο δανεισμός του παγκόσμιου πρωταθλητή με U-20 της Ουκρανίας, Σουπριάχα (Ε, 6/0, Ντιναμό Κιέβου). Καλή μεταγραφή, επίσης, αυτή του Κορκίσκο (Μ-Ε, 25/3, Χατάισπορ), ενώ θα τη βοηθήσουν και οι Γκουγιέ (Α, 15/0, Καρπάτι), Κομπαχίντζε (Μ, 16/0, Βόρσκλα). Έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι. Κέρδισε τις Ολιμπίκ (2-1) και Βόρσκλα (4-3), ενώ έμεινε στο “Χ” με Ζόρια (1-1), Ίνγκουλετς (1-1) και Αβανγκάρντ (1-1).
Olimpik Donetsk
Με έναν παλιό γνώριμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον άλλοτε αμυντικό του Ολυμπιακού, Ζούλιο Σέζαρ, στον πάγκο της και με έξι μεταγραφές που έκλεισαν μόλις την περασμένη Παρασκευή (26/7), θα μπει στο νέο πρωτάθλημα η Ολιμπίκ Ντόνετσκ που ήταν, μάλιστα, αμφίβολο, αν θα παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο λόγος; Οι ομάδες U-21 και U-19 είχαν τιμωρηθεί για συμμετοχή σε «στημένα» και τους απαγορεύτηκε να λάβουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20. Μία από τις προϋποθέσεις για να λάβει μία ομάδα άδεια συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν η παρουσία των μικρότερων ομάδων στο πρωτάθλημα. Έτσι, χρειάστηκε ειδική διαδικασία. Τα μέλη της Λίγκας ψήφισαν για παραμονή της Ολιμπίκ στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η τελική απόφαση ήταν της Ομοσπονδίας. Στις 18 Ιουνίου, η εκτελεστική επιτροπή της UAF (πρώην FFU) ενέκρινε την απόφαση της Λίγκας για την Ολιμπίκ τροποποιώντας, όμως, τον κανονισμό και οι σύλλογοι δεν θα τιμωρούνται εφεξής, αν τα τμήματα υποδομής δεν συμμετέχουν στα ανάλογα πρωταθλήματα.
Εκτίμηση
Η Ολιμπίκ πηγαίνει ανέτοιμη σ’ αυτό το ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μία εβδομάδα είχε όλους και όλους 15 ποδοσφαιριστές! Έτσι, το γεγονός αυτό μας οδηγεί, εφόσον επιλέξουμε να ασχοληθούμε με το ματς, στον «άσο», με δεδομένη και την αρκετά καλή εικόνα της Ντνίπρο-1 στα φιλικά.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!