19:55 AS Roma vs Mönchengladbach UEFA Europa League

Καλή εμφάνιση στην «Μέρκουρ Αρένα» για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι σε μία φορμαρισμένη αντίπαλο. Προηγήθηκε της Βόλφσμπεργκερ με τον Σπινατσόλα στο 27ο λεπτό, δέχθηκε την ισοφάριση στο 51΄. Είχε την κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν απογοητεύτηκε με το 1-1. Στην πρεμιέρα των ομίλων είχε επιβληθεί 4-0 της Μπασακσεχίρ στο “Ολίμπικο”. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα αντιμετωπίζει πολλές και σημαντικές απουσίες με συνέπεια δύο διαδοχικές ισοπαλίες. Αρχικά το εντός έδρας 1-1 με την Κάλιαρι και πριν από λίγες ημέρες το 0-0 κόντρα στην Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις», έπειτα από ένα κάκιστο σε θέαμα παιχνίδι. Την Κυριακή υποδέχεται στην Ρώμη την Μίλαν, αναμέτρηση που θεωρείται πιο σημαντική από την σημερινή, μετά τις ήδη αρκετές βαθμολογικές απώλειες. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε πως είναι αδύνατο να δουλέψει σωστά και να υπάρξει βελτίωση με τόσες μαζεμένες απουσίες.
Αγωνιστικά Νέα:Η ατυχία δεν έχει τέλος για τους «τζαλορόσι». Στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος αποχώρησαν ως τραυματίες ο μέσος Κριστάντε (2/0, 8/1) και ο επιθετικός Κάλινιτς (2/0, 3/0) και αμφότεροι θα απουσιάσουν για τουλάχιστον έναν μήνα. Εκτός αποστολής επίσης λόγω τραυματισμού ο μεσοεπιθετικός Μκιταριάν (0/0, 4/1), ο εξτρέμ Ουντέρ (0/0, 2/1), ο δεξιός μπακ Τζαπακόστα (0/0, 1/0), ο μεσοεπιθετικός Λορέντσο Πελεγκρίνι (1/0, 6/0) και ο μέσος Ντιαβαρά (2/0, 3/0). Με ίωση ο αριστερός μπακ Σαντόν (1/0, 2/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Πάου Λόπεθ – Σπινατσόλα, Ζουάν Ζεσούς, Φάτσιο, Κολάροβ – Τζανιόλο, Βερετού- Κλάιφερτ, Παστόρε, Περότι – Τζέκο.
Πάλι καλά που φρόντισε να πετύχει την ισοφάριση στο τέλος του αγώνα με την Μπασακσεχίρ και να αρπάξει έναν βαθμό στην Τουρκία. Ο Χέρμαν ήταν ο λυτρωτής στις καθυστερήσεις του ματς και η, ξανά μέτρια, Μπορούσια, έμεινε με έναν βαθμό, έπειτα από δύο αγωνιστικές. Μάλλον κάτι διαφορετικό θα είχε φανταστεί. Στην Τουρκία δεν κρύφτηκε. Μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά η αποτελεσματικότητα δεν ήταν το προσόν της στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Βρέθηκε πίσω στο σκορ (55’) και η τελική πίεση απέδωσε. Ισχνό σκορ και χαμένες ευκαιρίες, μέρος δεύτερο. Αυτήν τη φορά στο ντέρμπι κορυφής με την Ντόρτμουντ, στο οποίο εν τέλει γνώρισε την ήττα με 1-0. Επέλεξε αμυντική προσέγγιση, τυχερή που ακυρώθηκαν δύο γκολ στον αντίπαλο, για να δεχτεί το γκολ στο 58’. Ξύπνησε στη συνέχεια, αλλά δημιούργησε μόνο μία μεγάλη φάση με τον Νόιχαους (89’). Βέβαια τα αποτελέσματα την ευνόησαν και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Μίνι-τελικός με τη Ρόμα.
Αγωνιστικά Νέα:Συνεχίζει να είναι τραυματίας ο Γκίντερ (Α, 2/0, 7/0), αν και υπάρχει μία μικρή ελπίδα ότι θα προλάβει. Έπαιξε μετά από ένα εξάμηνο ο αρχηγός Στιντλ (ΜΕ, 1/0). Ακολούθησε την αποστολή την Πέμπτη, γιατί περίμενε τη γέννα του παιδιού του την Τετάρτη. Νεότερο πρόβλημα αποτελεί ο Πλεά (Ε, 2/0, 8/4 και 5 ασίστ) με τον Γάλλο επιθετικό να τραυματίζεται στο μηρό. Πάντα εκτός οι Ράφαελ (Ε, 2/0, 4/0), Τζόνσον (Μ, 1/0, 3/0), Στρομπλ (ΑΜ, 1/0), Τραορέ (Μ, 1/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ζόμερ – Λάινερ, Γιάντσκε, Ελβέντι, Μπενσεμπενΐ – Κράμερ, Ζακάρια, Νόιχαους – Χέρμαν, Εμπολό, Τιράμ.
Εκτίμηση
Σημαντικές απουσίες και για τις δύο ομάδες αλλά βέβαια για την Ρόμα είναι περισσότερες. Η Γκλάντμπαχ μπορεί να είναι πρώτη στην Μπουντεσλίγκα αλλά σε πολλά παιχνίδια δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή της και στο Γιουρόπα Λιγκ τα πηγαίνει άσχημα έως τώρα. Θέλαμε πιο αξιόπιστη αντίπαλο για να κοντράρουμε την Ρόμα, τώρα απλά πάσο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!