19:55 AS Saint-Étienne vs PFK Aleksandriya UEFA Europa League

Το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» έχει ο Αλέν Περάν. Έκανε το «δύο στα δύο» η Σεντ Ετιέν με τον έμπειρο κόουτς στον πάγκο της. Το Σάββατο επικράτησε 1-0 εκτός της Μπορντό, σ’ έναν αγώνα στον οποίο ήταν απίστευτα τυχερή. Δέχτηκε πίεση, η αντίπαλός της έκανε φάσεις, ο τερματοφύλακας Ρουφιέ «κατέβασε τα ρολά» και στις καθυστερήσεις, κέρδισε πέναλτι που το αξιοποίησε ο Μπουανγά. Έτσι, «έκλεψε» το «τρίποντο». Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, στο ντεμπούτο του Περάν στον πάγκο της, είχε νικήσει 1-0 εντός τη Λυών και πάλι με γκολ στις καθυστερήσεις. Στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχει δείξει κάτι το αξιόλογο ως τώρα. Την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξένησε τη Βόλφσμπουργκ και της παραχώρησε ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε στο 13’ (Κολοτζιετσάκ), ισοφαρίστηκε δύο λεπτά αργότερα. Μόνο με νίκη τώρα θα διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Γι’ αυτό και θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην επικράτηση. Θα βρει απέναντί της μία «σφιχτή» άμυνα. Έτσι, θα χρειαστεί υπομονή στην επίθεση.
Αγωνιστικά Νέα:Υπάρχει μία, αλλά σημαντική αλλαγή, σε σχέση με την αποστολή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, νέος απών είναι ο Καμπάιγ (Μ, 6/0, 1/0), που μένει εκτός. Αντιθέτως, επιστρέφει ο Αολού (Μ, 4/1, 0/0), που δεν έπαιξε με την Μπορντό. Παραμένουν τραυματίες οι βασικοί αμυντικοί Μουκουντί (7/0, 2/0) και Τράουκο (6/0, 1/0), καθώς και ο «εφεδρικός» πλέον Ντιονί (Ε, 2/0, 0/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-3): Ρουφιέ –Περάν, Ντεμπισί, Σαλιμπά – Εμβιλά, Γιουσούφ, Νορντάν, Μπουανγκά – Αμουμά, Καζρί, Μπουντεμπούζ.
Άξιζε καλύτερης τύχης στο εντός έδρας 1-1 με τη Γάνδη με δεδομένο πως είχε περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλο της, αλλά πλήρωσε την αστοχία, την ατυχία και την εξαιρετική μέρα του γκολκίπερ, Καμίνσκι. Βρέθηκε να χάνει στο 6′, πίεσε, έκανε αρκετές φάσεις και κατάφερε τουλάχιστον να σώσει τον βαθμό στο 60′ με τον Σιτάλο. Όσο για το πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε στο Κίεβο. Έχασε με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου σε ένα παιχνίδι, όπου θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, με δεδομένο πως έκανε φάσεις, είχε δοκάρι και έδειξε να βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την αντίπαλο της. Η Ευρώπη έχει χαρακτηριστεί «πολυτέλεια» από τον κόουτς, Σαράν, ωστόσο η Ολεξάντρια δεν δείχνει διάθεση παραίτησης. Ήταν ανταγωνιστική τόσο στην πρεμιέρα με τη Βόλφσμπουργκ (3-1 εκτός) όσο και με τη Γάνδη (1-1 εντός). Έτσι θα προσπαθήσει να είναι και στο ματς με τη Σεντ Ετιέν.
Αγωνιστικά Νέα:Σε ακόμη ένα ματς οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον έμπειρο άσο Άντον Σκέντρικ (Α, 0/0, 4/1) που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ δεν μπορούν να υπολογίζουν ούτε στον αναπληρωματικό, Γεβγέν Προτάσοφ (Μ, 1/0, 3/0) για τον ίδιο λόγο. Αντίθετα, έτοιμοι είναι τόσο ο βασικός Κόβαλετς (Μ, 2/0, 8/2) όσο και ο χρησιμότατος Λούχκεβιτς (Μ, 2/0, 10/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-1-4-1): Πάνκιβ – Μιροσνιτσένκο, Ντούμπρα, Μπαμπόγκλο, Πασάεφ – Γκρετσίσκιν -Τρετιάκοφ, Κόβαλετς, Μπάναντα, Λούχκεβιτς – Σιτάλο.
Εκτίμηση
Η Σεντ Ετιέν δεν έλυσε ξαφνικά τα αγωνιστικά της προβλήματα. Όμως ο Περάν τη… σουλούπωσε. Είναι πιο έμπειρη, έχει το πλεονέκτημα της έδρας και ξεκινάει ως φαβορί. Όμως, ο άσος δεν έχει καμία αξία από… μόνος του, αλλά μόνο αν συνδυαστεί με Under 3,5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!