19:55 Atlético Madrid vs Bayer Leverkusen UEFA Champions League

Ηγείται του 4ου ομίλου μαζί με την Γιουβέντους με 4 πόντους, μετά το άνετο πέρασμα της ομάδας του Τσόλο μέσα από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-0. Ανώτεροι οι Ισπανοί έκαναν εξαιρετικό ματς, στο οποίο σκόραραν οι Φέλιξ και Τομάς στο δεύτερο ημίχρονο. Τα ζόρια όμως είναι στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου το περασμένο Σάββατο φιλοξένησαν τη Βαλένθια και μετά από μέτρια συνολικά εμφάνιση της παραχώρησαν το 1-1. Πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο η Ατλέτικο, προηγήθηκε με γκολ πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα στο 37’, έχοντας αρκετές φάσεις να αυξήσει το σκορ. Κακή όμως στην επανάληψη, οπισθοχώρησε και έπαιξε πολύ παθητικά με συνέπεια να δεχτεί την ισοφάριση στο 82’ (ο Όμπλακ δέχτηκε γκολ μετά από 557 λεπτά), με τη Βαλένθια να έχει νωρίτερα και δοκάρι. Έτσι έφτασε τα 4 σερί ισόπαλα εντός έδρας ματς (συν Γιουβέντους), όταν πέρυσι είχε τουλάχιστον μία νίκη σε κάθε δύο εντός.
Πέραν όμως της ισοπαλίας αυτό που μάλλον στεναχώρησε περισσότερο τους «ριχομπλάνκος» ήταν ο τραυματισμός του Ζοάο Φέλιξ (Ε, 2/1, 9/2) που θα μείνει εκτός αγώνων για 2-3 βδομάδες. Παραμένει επίσης εκτός ο Σάβιτς (Α, 2/0, 6/0) η επιστροφή του οποίου πάει για τον άλλο μήνα, αλλά αποθεραπεύτηκε ο Βιτόλο (Μ, 7/1), ο οποίος χτες προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Άλλα θέματα δεν υπάρχουν. Πολλά τα σενάρια για το ποιός θα αντικαταστήσει το Φέλιξ, με επικρατέστερο αυτό το Κορέα αντί του Μοράτα.
(4-3-1-2): Όμπλακ – Τριπιέρ, Φελίπε, Χιμένες, Ερμόσο – Ερέρα, Τομάς, Σαούλ – Κόκε – Κορέα, Κόστα
Καθόλου κακή δεν ήταν η Λεβερκούζεν στο παιχνίδι της με τη Γιουβέντους. Μπορεί το τελικό 3-0 να μαρτυρά μία «καθαρή» ήττα των Γερμανών, εντούτοις μετά το 1-0 του Ιγκουαΐν στο 17’, η Μπάγερ πίεσε και είχε μάλιστα την κατοχή μπάλας. Κατά το ήμισυ να ήταν αποτελεσματική, όπως η Γιουβέντους, θα είχε πάρει το ζητούμενο από το εν λόγω ματς. Την πτόησε αρκετά το 2-0 του Μπερναρντέσκι (62’), δοκάρι η Γιούβε στη συνέχεια και 3-0 στο 89’. Μόνο οι… αριθμοί τη δικαίωσαν. Στο 9-11 οι τελικές και 54% κατοχή μπάλας υπέρ της. Φευ… Χειρότερη εφετινή εμφάνιση στην Bundesliga και λογική ήττα με σκορ 3-0 από την Άιντραχτ. Κάκιστο πρώτο 20λεπτο και 2-0. Ούτε καν κατάλαβε από που της ήρθε. Μηδαμινές ιδέες στην επίθεση. Μόνο ο Αλάριο απείλησε. Ο Πέτερ Μπος παραδέχτηκε πως ήθελε να αλλάξει όλη την ομάδα στο ημίχρονο. Υπό πίεση στον όμιλο, αφού ξεκίνησε με 0/2. Ως τελευταία ευκαιρία χαρακτήρισε το παιχνίδι ο φορ Κέβιν Φόλαντ. Κακή παράδοση με Ατλέτικο, αλλά και στην Ισπανία γενικότερα.
Αποχώρησε με τραυματισμό στη Φρανκφούρτη ο αριστερός μπακ-χαφ Γουέντελ (2/0, 8/0). Υπέστη θλάση και θα λείψει από τη μάχη με την Ατλέτικο. Πλήγμα και ο τραυματισμός του Μπέιλι (ΜΕ, 1/0, 4/1), ο οποίος οριστικοποιήθηκε λίγο πριν από την αναμέτρηση με την Άιντραχτ. Θα λείψει αρκετές εβδομάδες ο Τζαμαϊκανός. Ούτως ή άλλως μένει εκτός για τις επόμενες εβδομάδες ο Αράνγκις (ΑΜ, 2/0, 7/1). Απών επίσης ο αναπληρωματικός μπακ Σίνκχραφεν (2/0).
(4-2-3-1): Χραντέτσκι – Βάιζερ, Τα, Σ. Μπέντερ, Λ. Μπέντερ – Μπάουμγκαρτλινγκερ, Ντεμιρμπάι – Χάβερτς, Αμίρι, Φόλαντ – Αλάριο
Εκτίμηση
Να μείνει για 5ο σερί ματς εντός έδρας χωρίς νίκη η Ατλέτικο, τη στιγμή που υποδέχεται την παιδική χαρά (στην άμυνα) των Γερμανών, φαντάζει όχι απίθανο (τίποτα δεν είναι απίθανο) αλλά ελαφρά δύσκολο. Πάντως να προσεχθεί ότι η «Λέβερ» πάντα δυσκολεύει τους Μαδριλένους.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!