19:55 AZ Alkmaar vs Manchester United UEFA Europa League

Στην «πρώτη» του ομίλου απέσπασε 2-2 στην έδρα της Παρτιζάν, παρότι αγωνίστηκε από το 27′ με παίκτη λιγότερο. Είχε το προβάδισμα όταν δέχτηκε την κόκκινη (1-0), όμως οι Σέρβοι γύρισαν το ματς (42′, 61′). Έδειξε αξιοθαύμαστη θέληση να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, ισοφάρισε με τον Μποαντού (66′) και παρότι δέχτηκε… ασφυκτική πίεση, κράτησε τον βαθμό έως το τέλος. Θετικό ξεκίνημα, τηρουμένων των αναλογιών. Στο πρωτάθλημα τα πηγαίνει περίφημα, την Κυριακή κέρδισε με 2-0 (αντί για 5-0) τη Χεράκλες. Πριν ακριβώς μία εβδομάδα είχε επικρατήσει της Φέγενορντ με 3-0 στο Ρότερνταμ, σε εξ αναβολής ματς. Όχι απλά είναι 3η, αλλά μόλις σε απόσταση ενός βαθμό από τους πρωτοπόρους Άγιαξ και Αϊντχόφεν. Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, έχοντας πολύ νεανικό αλλά ταλαντούχο ρόστερ. Δίνει τα παιχνίδια της στο γήπεδο της Ντεν Χάαγκ, από τότε που κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου του δικού της.
Αγωνιστικά Νέα:Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Σβένσον (6/0, 7/0), ο οποίο αποβλήθηκε στο ματς της πρεμιέρας με την Παρτιζάν. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Ιάπωνας Σουγκαβάρα (5/0, 3/0), που αποκτήθηκε το καλοκαίρι κι έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις. Χτύπησε στο παιχνίδι με τη Χεράκλες και μάλλον θα λείψει ο εφεδρικός εξτρέμ Γκούντμουντσον (4/1, 2/1). Σε εξαιρετική κατάσταση ο Στενχς (7/4, 8/2), σκόραρε στα 3 από τα 4 τελευταία, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Μπιζότ – Σουγκαβάρα, Φλάαρ, Βάουτενς, Βάινταλ – Μίντσε, Κόοπμαϊνερς, Ντε Βιτ – Στενχς, Μποαντού, Ιντρίσι

Απλά το… καθήκον της έκανε στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Αστάνα, αγωνιζόμενη με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Στο πρωτάθλημα πάντως δεν τα πηγαίνει καλά. Την Δευτέρα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 υποδεχόμενη την Άρσεναλ και έχει πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων τριάντα ετών, ευρισκόμενη στη δέκατη θέση της βαθμολογίας, μετά από επτά αγωνιστικές. Ο προπονητής Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δέχεται κριτική για τις επιλογές του, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, η θέση του δεν μοιάζει να κινδυνεύει. Χαρακτηριστικό της εικόνας των «κόκκινων διαβόλων» είναι ότι δεν έχουν πετύχει περισσότερα από ένα γκολ σε καθένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους, για όλες τις διοργανώσεις. Την προσεχή Κυριακή η Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από τη Νιούκαστλ, για την Πρέμιερ Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Τα πολλά παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παραπέμπουν σε ροτέισον και στο ματς με την Άλκμααρ. Από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται οι μπακ Μπισάκα (0/0, 6/0), Σο (0/0, 3/0), ο μέσος Πογκμπά (0/0, 5/0) και ο επιθετικός Μαρσιάλ (0/0, 3/2). Ο Σόλσκιερ δεν τους υπολογίζει, αφού προτιμά να τους έχει έτοιμους για την αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ. Εκτός έμειναν επίσης ο σέντερ μπακ Τζόουνς (1/0, 0/0) και ο μπακ – χαφ Γιανγκ (1/0, 5/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ρομέρο – Νταλότ, Τουανζίμπε, Λίντελοφ, Ρόχο – Μάτιτς, Φρεντ – Λίνγκαρντ, Μάτα, Τσονγκ – Γκρίνγουντ

Εκτίμηση
Η… προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το γεγονός ότι θα παραταχθεί με αλλαγές, αυξάνουν τις πιθανότητες της Άλκμααρ για θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, οι Ολλανδοί δεν έχουν ηττηθεί ως γηπεδούχοι φέτος (σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ είναι και περισσότερο εξοικειωμένοι με το συνθετικό χλοοτάπητα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!