19:55 Besiktas JK vs SC Braga UEFA Europa League

Για την 2η αγωνιστική του Γιουρόπα, η Μπεσίκτας γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Γουλβς, με το γκολ να έρχεται στις καθυστερήσεις του αγώνα. Απειλητικοί και με δοκάρι στο Α’ μέρος οι γηπεδούχοι, δέχτηκαν όμως περισσότερες φάσεις στο β’ ημίχρονο και μοιραία στο τέλος ήρθε το γκολ. Για το πρωτάθλημα, οι Τούρκοι προέρχονται από νέα «γκέλα» αυτή τη φορά εκτός έδρας κόντρα στην Ανκαραγκουτσού με τις 2 ομάδες να μένουν στο 0-0. Και μπορεί στο πρώτο ημίχρονο οι 2 ομάδες να είχαν μόλις από μία καλή φάση, στην επανάληψη όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κυριάρχησαν πλήρως έχοντας σπουδαίες ευκαιρίες αλλά αποδείχτηκαν αρκετά άστοχοι. Μάλιστα από το 74’ ο αντίπαλος τους αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο. Τέλος μετά από 7.5 χρόνια ο Πρόεδρος Φικρέτ Ορμάν. Μετά από εκλογές τον διαδέχτηκε ο Αχμέρ Τσεμπί που πρέπει άμεσα να αποφασίσει για το μέλλον του κόουτς Αβτσί. Ακολουθεί την Κυριακή το εντός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τη Γαλατά.
Αγωνιστικά Νέα:Στους 9 βαθμούς μετά από 8 αγωνιστικές η ομάδα της Πόλης, προβληματίζει με την απόδοσή της. Στους μηδέν βαθμούς στον όμιλο του Γιουρόπα, θέλει μόνο τη νίκη σήμερα για να έχει πραγματικές ελπίδες πρόκρισης. Το μόνο θετικό πως δεν δέχτηκε γκολ στα 2 πιο πρόσφατά της. Στα αγωνιστικά θα λείψουν ο μπακ Γκιονούλ (6/0, 1/0), ο στόπερ Ρουίθ (5/0, 1/0), ενώ μετά από 3 μήνες θα επιστρέψει ο χαφ Τοκόζ (6/0, 2/0). Νέοι τραυματισμοί αυτοί του εξτρέμ Ντιαμπί (5/1, 1/0) και του φορ Γιλμάζ (4/2, 0/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Κάριους – Περέιρα, Βίντα, Ρόκο, Ρεμπόκο – Χάτσινσον, Ελνένι, Λανς, Γιάγιτς, Μπόιντ – Γιαλσίν.
«Βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της». Πετυχαίνει σπουδαία νίκη στην έδρα της Γουλβς (1-0) και αφήνει βαθμούς στο θεωρητικά εύκολο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-2). Όσο πιεστική ήταν μεσοεπιθετικά, άλλο τόσο απρόσεκτη ήταν στο αμυντικό σκέλος (η ισοφάριση ήρθε με αυτογκόλ του Μπρούνο Βιάνα). Οι τέσσερις βαθμοί στα δύο πρώτα ματς δεν βάζουν «στοπ» στις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Το θετικό είναι πως έφτιαξε για τα καλά το κλίμα στο εσωτερικό της μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες στα εγχώρια Κύπελλα. Κέρδισε 3-1 την Πεναφιέλ (εκτός) και 2-1 τη Μαρίτιμο (εντός) για το Λιγκ Καπ και είναι κοντά σε πρόκριση στην νοκ άουτ φάση, ενώ το περασμένο Σάββατο επικράτησε εύκολα 3-1 της αδύναμης Λέτσα (εκτός) για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου. Σε όλα τα ματς ο τεχνικός Ρικάρντο Σα Πίντο έδωσε φανέλα βασικού σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα:Διαθέσιμοι μετά από καιρό οι Ουάλας (Α, 1/0) και Ουίλσον Εδουάρδο (Μ-Ε, 4/0, 2/2). Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις ο Τιάγκο Σα (Τ, 31/0 πέρσι) και μπήκε στην αποστολή. Δεν ταξίδεψαν για διάφορους λόγους οι Τορμενά (Α, 3/0, 1/0), Λούκας Κούνια (Α, 1/0, 2/0), Σάντας (Μ, 1/0, 0/0), Φρανσέρτζιο (Μ, 7/0, 4/1), Κλαουντεμίρ (Μ, 0/0, 5/0), Μουρίγιο (Ε, 4/0, 5/0), Χασάν (Ε, 1/0, 6/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Ματέους – Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Πάμπλο, Σικέιρα – Ζοάο Παλίνια, Ζοάο Νοβάις, Αντρέ Ορτα, Γκαλένο – Ρικάρντο Ορτα, Παουλίνιο.
Εκτίμηση
Πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους γηπεδούχους, που παρουσιάζουν πολλές αδυναμίες και σήμερα θα ξανά έχουν σημαντικές απουσίες. Πιο ξεκούραστοι οι φιλοξενούμενοι, με «σκαμπανεβάσματα» όμως στην απόδοσή τους. Αξίζει μάλλον το Χ2 και το 2-3 γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!