19:55 BSC Young Boys vs Feyenoord UEFA Europa League

Την προηγούμενη αγωνιστική πήρε σπουδαία νίκη επί της Ρέιντζερς (2-1), σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στο 93′. Απόλυτη κυρίαρχος στο 1ο ημίχρονο, είχε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί, όμως το δέχθηκε στο 44′ σε μία από τις αντεπιθέσεις της σκωτσέζικης ομάδας. Πήρε ψυχολογία από το γρήγορο 1-1 (50′), στη συνέχεια ο διαιτητής δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα και στις καθυστερήσεις η Γιουνγκ Μπόις πήρε το πολύτιμο «τρίποντο». Ακολούθησαν δύο τεσσάρες στο πρωτάθλημα και στις δύο όμως έδωσε δικαιώματα και το ευρύ σκορ οφείλεται στην ποιότητα των επιθετικών της. Στο τελευταίο, η Ξαμάξ έχανε τις ευκαιρίες, ή ίδια πετύχαινε τα γκολ, στο 52′ κέρδιζε 3-0, δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο μετά τη μείωση του σκορ στο 79′, πέτυχε τέταρτο στο επόμενο λεπτό. Σήμερα δίνει το πρώτο από τα 3 σερί εντός έδρας ματς, ακολουθεί η Τουν για το πρωτάθλημα και η Ζυρίχη για το Κύπελλο. «Μετράει» 9 G/G στα 10 τελευταία ματς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Αγωνιστικά Νέα:Ευχάριστο νέο η επιστροφή του ποιοτικού εξτρέμ Σπίλμαν (0/0, 5/0), ο οποίος πήρε λεπτά συμμετοχής κόντρα στη Ξαμάξ και αν χρειαστεί θα δώσει βοήθεια ερχόμενος από τον πάγκο. Παραμένουν οι απουσίες «βαριών» χαρτιών, με κυριότερη του σταρ φορ Οαρό (3/1, 5/1). Σταθερά εκτός δράσης οι μέσοι Σιέρο (3/0, 7/0), Σουλεϊμάνι (1/0, 1/0) και Περέιρα (1/0, 3/0), δεν επηρεάζει η έλλειψη του αμυντικού Καμαρά, που λείπει από την αρχή της σεζόν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Βον Μπάλμος – Γκαρσία, Ζέσινγκερ, Σόρενσεν, Γιάνκο – Ενγκαμαλού, Λούστενμπεργκερ, Έμπισχερ, Φάσναχτ – Ενσαμέ, Ασαλέ.
Πήρε πολύ σημαντική νίκη με 2-0 επί της Πόρτο. Ήταν πιο ουσιαστική και όχι καλύτερη, προηγήθηκε με τον Τόορνστρα (49′) και διπλασίασε τα τέρματά της με εξαιρετικό σόλο του Κάρσντορπ, στο 80′. Στάθηκε βέβαια και τυχερή, καθώς οι Πορτογάλοι είχαν τρία δοκάρια στο ματς (και η Φέγενορντ ένα). Το αποτέλεσμα αυτό έβαλε… φωτιά στον όμιλο, με τις 4 ομάδες να έχουν από 3 πόντους. Στο πρωτάθλημα προβληματίζει έντονα, μετά το διασυρμό στην έδρα της Φορτούνα (με 4-2) άφησε κι άλλους βαθμούς υποδεχόμενη τη Χεράκλες (1-1). Παρατάχθηκε με βασικούς και άνοιξε το σκορ στο 14′, απέτυχε να «καθαρίσει» το ματς, ισοφαρίστηκε (63′) και στο τέλος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Πληρώνει την κακή ανασταλτική λειτουργία, μόνο σε ένα από τα 8 τελευταία κράτησε ανέπαφη εστία κι αυτό συγκυριακά (τα 3 δοκάρια της Πόρτο). Ακολουθεί το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άγιαξ.
Αγωνιστικά Νέα:
Πίεση και έντονη κριτική προς τον Γιαπ Σταμ, η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν βγει οι μεταγραφές που έκανε η Φέγενορντ, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, ο Ολλανδός τεχνικός θα δοκιμάσει σχήμα με 3 στόπερ. Χτύπησε και θα λείψει ο δεξιός μπακ Κάρσντορπ (4/1, 8/1), στη θέση του ο 19χρονος Χεϊντράουντα (3/0, 5/0). Αμφίβολος ο αριστερός μπακ Χαπς (6/0, 10/2). Εκτός αποστολής έμεινε ο επιθετικός Γιόργκενσεν (1/0, 3/0).

Πιθανή ενδεκάδα:(5-3-2): Φερμέιρ – Χέιντραουντα, Ιέ, Μποτέγκιν, Σενέσι, Μαλάσια – Τόορνστρα, Μπέρχαους, Φερ – Σινιστέρα, Νάρσινχ.

Εκτίμηση
Πανίσχυρη εντός η Γιουνγκ Μπόις, «τρέχει» αήττητο 22 επίσημων αγώνων (17-5-0). Η Φέγενορντ δεν πείθει, ιδιαίτερα ανασταλτικά, αν και για πρώτη φορά φέτος ο Σταμ θα χρησιμοποιήσει σχήμα με 3 στόπερ. «Διαβασμένος» ο άσος, ενώ πολύ χαμηλά δίνονται Over 2,5 και G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!