19:55 Club Brugge vs Galatasaray SK UEFA Champions League

Με δύο «σκληρές» νίκες (2-1, 1-0) και αρκετή τύχη ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίντσερ και πήρε το εισιτήριο για την φάση ομίλων για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, ενώ είχε προηγηθεί η πρόκριση με δύο νίκες επί της Ντινάμο Κιέβου. Οι πρώτοι μήνες με τον Φιλιπ Κλεμάν στο «τιμόνι» κυλούν ιδανικά για την Κλαμπ Μπριζ που παραμένει αήττητη (7-3-0) σε όλες τις διοργανώσεις, προερχόμενη από άνετο διπλό στο νευρικό τοπικό ντέρμπι με την Σερκλ (2-0), όπου αγωνίστηκε με βασικούς. Δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των ομίλων στις έξι προηγούμενες παρουσίες της στον θεσμό και καθώς η κορυφή φαντάζει «καπαρωμένη» από τα μεγαθήρια του γκρουπ και στην φετινή περιπέτεια, ο Τύπος δίνει χαρακτήρα τελικού για την 3η θέση στο ματς με την Γαλατασαράι. «Δεν υπάρχει πρέπει. Είμαστε η πρώτη ομάδα από το Βέλγιο που προκρίθηκε από προκριματικούς γύρους και ουσιαστικά ο στόχος μας επιτεύχθηκε» έριξε τους τόνους ο 45χρονος τεχνικός. Sold out.
Αγωνιστικά Νέα:Πανέτοιμη για το ευρωπαϊκό ραντεβού, καθώς δεν αναφέρθηκαν νέα προβλήματα και δεν αναμένονται εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. «Παίζεται» η θέση του «φουνταριστού» ανάμεσα στον πιτσιρικά Οπεντά (3/1, 4/0) και το νεοφερμένο Ντιανέ (0/0, 1/0), που αποκτήθηκε από την Γαλατασαράι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Αποκλείστηκε ξανά από την αποστολή και φαίνεται πως δεν «χωρά» πλέον στα πλάνα του Κλεμάν ο έμπειρος φορ Βόσεν (0/0, 1/0), εκτός και ο παγκίτης μπακ Κολς (0/0, 1/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Μινιολέ – Μάτα, Μίτροβιτς, Ντέλι, Ρίκα – Μπαλάντα, Φόρμερ, Βανάκεν – Ντένις, Οπεντά, Ντιατά

Για 2η διαδοχική χρονιά βρίσκεται στους ομίλους του UCL ως πρωταθλήτρια, η Γαλατά κι έτσι κερδίζει απευθείας την πρόκριση δίχως να χρειάζεται να δώσει νωρίτερα κάποιους αγώνες. Πέρσι κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο, για να αποκλειστεί στη συνέχεια από τη Μπενφίκα στους «32» του Γιουρόπα. Στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην πρεμιέρα διατηρήθηκε αήττητη στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, έχοντας 7 βαθμούς. Στο πιο πρόσφατο, την Παρασκευή, η «Τζιμ Μπομ» επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Κασίμπασα, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι, έχοντας φάσεις και στα 2 ημίχρονα, με το νικητήριο τέρμα να σημειώνεται στο 38’. Επιστρέφει στον πάγκο ο κόουτς Τερίμ, αφού στα εγχώρια είναι τιμωρημένος. Αυτός θα είναι και ο 72ος ευρωπαϊκός αγώνας για τον «Αυτοκράτορα» και 47ος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την Κυριακή αναμένεται να φιλοξενηθεί από την Μαλάτιασπορ.
Αγωνιστικά Νέα:Το καλοκαίρι υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, που πλέον μοιάζει δυνατό σε όλες τις θέσεις και δύσκολα μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Έγινε «χαμός» με την άφιξη του Φαλκάο, τον οποίο υποδέχτηκαν 30.000 φίλοι της ομάδας, με τον Κολομβιανό να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Αδήλωτοι οι αμυντικοί Σαλίκ, Λίνες και Τασντεμίρ και οι μέσοι Ανταλιάλι, Ντουρμάζ και Ακμπάμπα. Τραυματίας ο μεσοεπιθετικός Μπελχαντά (0/0, 3/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Μουσλέρα – Ναγκατόμο, Μαρκάο, Λουϊντάμα, Μαριάνο – Ν’ζονζί, Ντονκ, Σέρι, Μπάμπελ, Φεγκουλί – Φαλκάο

Εκτίμηση
Σε καλό… φεγγάρι η Μπριζ που αμυντικά πάντως έχει «βγάλει» προβλήματα στα «δυνατά» έως τώρα ματς. «Φαγωμένος» ο άσος για μια ομάδα που μετρά μόλις μια νίκη στα δέκα τελευταία εντός έδρας σε φάση ομίλων, κόντρα μάλιστα στους ποιοτικούς επιθετικά φιλοξενούμενους. Αποδεκτό το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!