19:55 FC Porto vs Rangers FC UEFA Europa League

Είχε την ταμπέλα του φαβορί στο εκτός έδρας ματς με τη Φέγενορντ, αλλά έμεινε εκεί. Υπέστη ήττα 2-0, έχοντας κακή παρουσία στο 2ο ημίχρονο. Αυτή η αποτυχία έβαλε «φρένο» στο σερί των 7 νικηφόρων αγώνων (ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης). «Αλαλούμ» στον όμιλο, καθώς όλες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως όλα είναι ανοιχτά. Βέβαια, ο τεχνικός Σέρτζιο Κονσεϊσάο ούτε που θέλει να σκέφτεται ενδεχόμενη αποτυχία κόντρα στη Ρέιντζερς, γι’ αυτό και «φρέσκαρε» κατά πολύ την ενδεκάδα του στο ματς Κυπέλλου με την Κοϊμπρόες (5-0 εκτός). Αγωνίστηκε με μόλις έναν βασικό, τον Κολομβιανό μέσο Λουίς Ντίας που σκόραρε δις, ενώ τα άλλα τέρματα ήρθαν από τους Τικίνιο Σοάρες, Μπεμπά και Φάμπιο Σίλβα (17χρονος, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας)! Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Φαμαλικάο, για το οποίο γίνεται εδώ και μέρες αρκετή κουβέντα, καθώς η νεοφώτιστη βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επαναφέρει όλους τους βασικούς στο αρχικό σχήμα. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα (Μ, 1/0) επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ωστόσο δεν είναι έτοιμος για ενδεκάδα, παρότι πήρε κάποια λεπτά στο ματς Κυπέλλου. Δίλημμα αν στη μεσαία γραμμή παίξει ο Λουίς Ντίας ή ο Ιάπωνας Νακαζίμα. Αμφίβολοι οι Ρομάριο Μπαρό (Μ, 2/0, 3/0), Κορόνα (Α, 3/0, 7/0), αν δεν τα καταφέρει ο τελευταίος, τη θέση θα πάρει ο Σαράβια. Όλα καλά με τον Μαρέγα (Ε, 4/0, 7/4). Εκτός ο Αμπουμπακάρ (Ε.).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μαρτσεσίν – Κορόνα (Σαράβια), Πέπε, Μαρκάνο, Τέλες – Ντανίλο Περέιρα, Λουίς Ντίας (Νακαζίμα), Ουρίμπε, Οτάβιο – Μαρέγα, Ζε Λουίς.
Στο τελευταίο παιχνίδι της για το Γιουρόπα Λιγκ, η Ρέιντζερς ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από τη Γιουνγκ Μπόις, σε ένα ματς το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του έδειχνε να πηγαίνει προς το μέρος της ομάδας από τη Γλασκώβη. Προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Μορέλος (44’) και παρά τη σχετικά γρήγορη ισοφάριση της αντιπάλου (50’) έδειχνε να ελέγχει το ματς. Τελικά έφυγε από την Ελβετία με άδεια χέρια, καθώς δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 93ο λεπτό. Έχασε έτσι την ευκαιρία να πάει στους 4 πόντους και να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον… όλοι έχουν από 3 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα έρχεται από την ισοπαλία με 1-1 εκτός έδρας με τη Χαρτς, σε ένα ματς στο οποίο έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με τον Μορέλος, αλλά συνολικά δεν έπεισε με την εμφάνισή της και την έπιασε πλέον η Σέλτικ στην κορυφή. Ενόψει Πόρτο, ο Τζέραρντ παραδέχθηκε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο ματς για την ομάδα του, κόντρα σε ένα σύνολο το οποίο είναι φτιαγμένο… για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Λογικά σε αυτό το ματς στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο φορ Μορέλος και ο Ντεφό θα πάει στον πάγκο. Στα των απουσιών για το σημερινό παιχνίδι, μη διαθέσιμοι είναι ο σημαντικός μέσος Αρίμπο (6/0) και ο αμυντικός Φλάναγκαν (2/0). Ξανά στην ενδεκάδα ο στόπερ Γκόλντσον. Συνεχίζει να είναι ανέτοιμος ο μέσος Τζακ (6/0), έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, αλλά δεν έχει αποκτήσει ιδανικό αγωνιστικό ρυθμό προς το παρόν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Φοντέριγχαμ – Ταβέρνιερ, Χελάντερ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς – Ντέιβις, Καμαρά, Κινγκ– Αρφιλντ, Μορέλος, Οτζο.

Εκτίμηση
Καλύτερη σε όλα τα επίπεδα σχεδόν είναι η Πόρτο, αλλά δεν δικαιολογούνται τόσο χαμηλές αποδόσεις στην νίκη των Πορτογάλων. Η Ρέιντζερς θα προσπαθήσει να «κλέψει» κάτι στο «Ντραγκάο», βέβαια, οι «δράκοι» θέλουν να… καθαρίσουν νωρίς και να σκεφτούν μετά το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι αρέσκονται στα «2-3 γκολ», κάτι που θα αποτελέσει την επιλογή μας.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!