19:55 Feyenoord vs FC Porto UEFA Europa League

Πλήρωσε την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρέιντζερς, στη Σκωτία, στην πρεμιέρα των ομίλων. Υστέρησε στο ξεκίνημα, δέχτηκε γκολ (23′), ενώ οι αντίπαλοι είχαν χαμένο πέναλτι (13′) και δύο δοκάρια. Συνήλθε μετά την ανάπαυλα, ισορρόπησε το ματς και δημιούργησε ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε και μοιραία ηττήθηκε. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το εντυπωσιακό 5-1 επί της Τβέντε. Με αυτό «ξέπλυνε» την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από την Άλκμααρ (με 3-0) κι επανήλθε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το χρειαζόταν, καθώς η κριτική που δέχονταν οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής Σταμ είχε γίνει αρκετά έντονη κι εν μέρει άδικη. Έδωσε άλλα δύο εντός έδρας παιχνίδια στα προκριματικά, αποσπώντας επιβλητικές νίκες, απέναντι σε Ντινάμο Τιφλίδας (4-0) και Χαποέλ Μπερ Σεβά (3-0).
Αγωνιστικά Νέα:Ταλαιπωρήθηκε από ίωση μεσοβδόμαδα ο μέσος Κοκτσού (5/1, 7/1) και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λείψει, αφού έχασε προπονήσεις. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Τάπια (5/0, 7/0). Εκτός αποστολής λόγω μυικού τραυματισμού έμεινε ο χαφ Αγιούμπ (0/0, 1/0). Προπονήθηκε κανονικά ο επιθετικός Γιόργκενσεν (1/0, 1/0) αλλά δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο. Στον πάγκο και ο νεοφερμένος στόπερ Σενέσι, τα δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελείται και πάλι από τους Μποτέγκεν, Ιέ.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Φερμέιρ – Κάρσντορπ, Μποτέγκιν, Ιέ, Χαπς – Τάπια, Τόορνστρα, Φερ – Μπέρχαους, Σινιστέρα, Λάρσον

Με το… δεξί ξεκίνησαν τη διοργάνωση οι «δράκοι», νίκη 2-1 επί της Γιουνγκ Μπόις, με τον Τικίνιο Σοάρες να παίρνει την… μπαγκέτα του και να χρίζεται σκόρερ. Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες, πήρε ώθηση από τους οπαδούς της. Το σίγουρο είναι πως έχει πάρει φόρα και δεν λέει να σταματήσει, καθώς την Κυριακή κέρδισε και στην έδρα της Ρίο Αβε (1-0 με δράστη τον Μαρέγα, βοήθησε και ο VAR) και έφτασε τις οκτώ διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Πλήρης ικανοποίηση από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Πίντο Ντα Κόστα, πολύ περισσότερο από τον προπονητή Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος χειρίζεται άψογα το ρόστερ. Μάλιστα, στο Ρότερνταμ αναμένεται να χρησιμοποιήσει βασικούς, καθώς δεν έχει υποχρεώσεις εντός συνόρων τις επόμενες ημέρες (στις 24 Οκτωβρίου ξαναπαίζει με Ρέιντζερς για τη θεσμό).
Αγωνιστικά Νέα:
Ο τεχνικός Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν μπορεί να υπολογίζει τις υπηρεσίες του Σέρτζιο Ολιβέιρα (Μ. 2/1, 1/0), ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Τραυματίας ο Ρομάριο Μπαρό (Μ, 2/0, 3/0), μπήκε στην αποστολή, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί βασικός ο Κορόνα (Α-Μ, 3/0, 7/0). Παραγκωνισμένος ο Αμπουμπακάρ (Ε.).

Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μαρτσεσίν – Ουίλσον Μανάφα (Κορόνα), Πέπε, Μαρκάνο, Τέλες – Ντανίλο Περέιρα, Ντίας, Οταβίνιο, Ουρίμπε – Μαρέγα, Ζε Λουίς

Εκτίμηση
Η Φέγενορντ θα έχει τη βοήθεια του κοινού της, που δημιουργεί «καυτή» ατμόσφαιρα στο «De Kuip», όμως αυτό δεν αρκεί, καθώς αγωνιστικά προβληματίζει. Πολύ πιο πλήρης ως ομάδα η Πόρτο, είναι και σε καλή κατάσταση (8 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις), έχει το λογικό προβάδισμα για τη νίκη.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!