19:55 Ludogorets vs RCD Espanyol UEFA Europa League

Και τώρα πιάστε την! Νέα σπουδαία εμφάνιση και ευρεία νίκη 3-0 στην έδρα της Φερεντσβάρος. Καθηλωτική, σκόραρε στο 1ο λεπτό με τον Λουκόκι, για να αναλάβει δράση ο Βραζιλιάνος αμυντικός Ράφαελ Φόρστερ και να βρει δις τον δρόμο προς τα δίχτυα (40′ και 64′). «Δύο στα δύο», πετάει… φωτιές επιθετικά, ενώ δείχνει σοβαρότητα και στην άμυνα. Με τη συμπεριφορά που έχει μέχρι στιγμής, θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση (αν και είναι νωρίς ακόμα). Συνεχίζει με τον Στάνισλαβ Γκέντσεφ στον πάγκο, ειδικά μετά τις δύο σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα (2-0 τη Λέφτσκι στο ντέρμπι κορυφής και 1-0 την Μπότεφ Πλβόντιβ). Συμπλήρωσε, παράλληλα, εννέα διαδοχικές νίκες (σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 17 Ιουλίου, 3-2 εντός από τη Φερεντσβάρος (έκτοτε έχει 15-6-0)!
Αγωνιστικά Νέα:Αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο 1ο ημίχρονο στη Βουδαπέστη ο Γκριγκόρε (Α, 4/0, 6/0) και θα απουσιάσει. Μάλιστα, ο Ρουμάνος αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού. Δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός αποστολής ο Κεσέρου (Ε, 9/5, 10/8), όπως και ο Γκοράλσκι (Μ, 8/0, 10/0). Παραπονέθηκε για ενοχλήσεις, αλλά προλαβαίνει ο Βάντερσον (Μ, 8/1, 9/1). Επέστρεψε στη δράση ο Σβιέρτζοκ (Ε, 8/1, 8/5).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ιλιεφ (Ρενάν) – Σισίνιο, Μότσι, Ράφαελ Φόρστερ, Νεντιάλκοφ – Μπατζί, Ανιτσέτ – Λουκόκι, Βάντερσον, Μαρσελίνιο – Σβιέρτζοκ.
Στη 2η θέση του 8ου ομίλου με 4 πόντους βρίσκονται τα «παπαγαλάκια» που στο Γιουρόπα είχαν τελευταίο αγώνα τη νίκη μέσα στη Ρωσία επί της ΤΣΣΚΑ με 2-0. Αν και αουτσάιντερ σε μία περίοδο έντονης αγωνιστικής κρίσης (που ακόμα δεν ξεπέρασε), πήρε το τρίποντο με τα γκολ των Λι στο 64’ και Καμπουθάνο στο 95’, ούσα ανώτερη στον αγώνα. Στην Ισπανία, όμως, βιώνει μία διαφορετική πραγματικότητα, προς το χειρότερο. Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή Πάμπλο Ματσίν, υπέστη την 3η σερί ήττα στο πρωτάθλημα καθώς αυτή τη φορά έχασε εντός έδρας από τη Βιγιαρεάλ με 1-0. Ναι μεν παρουσίασε βελτίωση, αλλά και πάλι η υπόθεση γκολ παραμένει ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Η 5η σερί ήττα εντός σε 5 ματς ήρθε στο 17’ με τη Βιγιαρεάλ να ανοίγει το σκορ μετά από φάση διαρκείας. Καταγράφει το χειρότερο ξεκίνημα τα τελευταία 49 χρόνια με το 5/5 ήττες εντός έδρας.
Αγωνιστικά Νέα:Προτεραιότητα δόθηκε στο εγχώριο πρωτάθλημα συνεπώς υπάρχουν αρκετές αλλαγές και 8 νέα πρόσωπα στην 20μελή αποστολή. Ξεκούραση προβλέπεται για τους Νταβίδ Λόπεθ (Α, 1/0. 5/0), Β. Σάντσεθ (Μ, 2/0, 9/0), Β. Γκόμεθ (Α, 1/0, 1/0), τραυματίας είναι ο Καλέρο (Α, 1/0, 7/0), όπως και οι Πιάτι (Μ, 1/0, 2/0), Καγερί (Ε, 2/0, 6/0), Πουάδο (Ε.) ενώ με ίωση και επίσης εκτός είναι και ο Πεντρόσα (Α, 2/0, 6/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-3): Ντ. Λόπεθ – Λ. Λόπεθ, Χ. Λόπεθ, Νάλδο, Κορτσία – Ρότσα, Νταρντέρ, Πεδρόσα – Βάργκας, Λι, Γκρανέρο.

Εκτίμηση
Η Λουντογκόρετς έχει πάρει «ζεστά» την υπόθεση πρόκριση στον όμιλο, κάτι που φαίνεται από τις 2 σερί νίκες. Ξέρει πως αν… τριτώσει το καλό, θα κάνει σπουδαίο βήμα, τη στιγμή που η Εσπανιόλ ναι μεν θέλει, αλλά θα πρέπει να κοιτάξει και το πρωτάθλημα. Αλλωστε, θα γίνει φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα, αυτό μας ωθεί στο να τιμήσουμε τους γηπεδούχους.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!