19:55 Qarabag FK vs APOEL FC UEFA Europa League

Κατάφερε να ρεφάρει τις εντός έδρας απώλειες της πρεμιέρας από τη Σεβίλλη (0-3). Επικράτησε στο Λουξεμβούργο με 4-1 της Ντούντελανζ, ούσα εξαιρετική σε όλους τους τομείς. Στο ημίχρονο προηγούνταν με 3-0 της αντιπάλου της με γκολ των Ζουμπίρ (11′), Μίτσελ (30′) και Αλμέιδα (πεν. 37′). Έφθασε στο 4ο γκολ στο 69΄με τον Κιντάνα και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με 10 παίκτες στο 62′ με το γκολ της τιμής για την ομάδα του Λουξεμβούργου να έρχεται στις καθυστερήσεις. Είναι δεδομένο πως θα ψάξει εκδίκηση μετά τον καλοκαιρινό αποκλεισμό στα προκριματικά του UCL με τον προπονητή της, Γκορμπούνοφ να δηλώνει πως «αυτή τη φορά η ομάδα μου είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία». Όσο για το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, παίζει μόνη της… Έπειτα από 8 αγωνιστικές είναι στο +8 από την Νέφτσι. Το Σάββατο έχασε τους πρώτους βαθμούς μένοντας στο 1-1 εκτός με την Καμπάλα, παίζοντας με βασικούς. Βρέθηκε να χάνει στο 3′, ισοφάρισε στο 9′ με τον Ιμπραχίμλι, πίεσε, αλλά το 2-1 δεν ήρθε ποτέ.
Αγωνιστικά Νέα:Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον τεχνικό της Καραμπάγκ, Γκουρμπάνοφ, ενόψει του αποψινού ματς. Ο κόουτς των γηπεδούχων κατά δήλωση του μπορεί να ποντάρει τόσο στους βασικούς Μαχίρ Εμρελί (Ε, 9/2, 6/3) και Ρομέρο (Μ, 9/3, 4/1) όσο και στον σημαντικό Αράζ Αμπντουλάεφ (Μ, 8/0, 5/0), μιας και οι τρεις παίκτες ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-1-4-1): Μπέγκοβιτς – Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αΐλτον – Καράγιεφ – Ντάνι Κιντάνα, Μίτσελ, Αλμέιδα, Ζουμπίρ – Εμρελί.
Παραμένουν χωρίς βαθμό μετά από τις 2 πρώτες αγωνιστικές στο θεσμό οι πρωταθλητές Κύπρου μετά και την ήττα μέσα στη Σεβίλλη με το ισχνό αλλά δίκαιο 1-0. Από το 17’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι είχαν πάνω από 72% κατοχή, χάνοντας ευκαιρίες και στα 2 ημίχρονα για περισσότερα τέρματα. Μία καλή φάση στο β’ ημίχρονο μόλις για τους Κύπριους, οι οποίοι προβληματίζουν και στις εγχώριες υποχρεώσεις τους παρόλο που την Παρασκευή έκαναν το 3 στα 3 επικρατώντας εντός έδρας της Δόξας με 2-0. Από δύο λάθη της άμυνας προήλθαν τα τέρματα των γηπεδούχων στο 22’ και στο 88’, σε ένα ματς ωστόσο με κακό ρυθμό και λιγοστές ευκαιρίες με τους φιλοξενούμενους στην επανάληψη να πιέζουν περισσότερο και σε 2 περιπτώσεις να αγγίζουν την ισοφάριση. Υπήρξε ξανά «μουρμούρα» από τους οπαδούς για την εικόνα της ομάδας αλλά και για ορισμένες επιλογές του Γερμανού τεχνικού Ντολ. Τη Δευτέρα ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενείται από τη Σαλαμίνα.
Αγωνιστικά Νέα:Δεν έχει βαθμό ο ΑΠΟΕΛ, αν θέλει να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης οφείλει απόψε να πάρει κάτι θετικό όπως έκανε και πριν από 70 μέρες, όταν κέρδιζε την Καραμπάχ με 2-0 και έπαιρνε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των «προκριματικών» του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου αποκλείστηκε στη συνέχεια από τον Άγιαξ. Μοναδικός απών σήμερα ο μεσοεπιθετικός Ντε Βινσέντι (6/3, 1/0) που δεν ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις του.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Βάτερμαν – Μερκής, Ιωάννου, Σάβιτς – Μιχαϊλοβιτς, Μάτιτς, Σόουζα, Γκέντσογλου, Γιάκολιτς – Πάβλοβιτς, Αλ Τάμαρι.

Εκτίμηση
Με βάση το δείγμα των δύο ομάδων στον όμιλο, διαπιστώνει κανείς πως αμφότερες αντιμετωπίζουν αμυντικά θέματα. Το γεγονός αυτό μας πείθει να κινηθούμε προς το παιχνίδι με τα γκολ και την επιλογή των «2-3 τερμάτων»

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!