19:55 SC Braga vs Slovan Bratislava UEFA Europa League

Μπράγκα για τα δύσκολα! Όπως τελείωσε τα προκριματικά, έτσι ξεκίνησε και τη φάση των ομίλων, κερδίζοντας εκτός έδρας της Γουλβς (1-0). Σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε πάλι δίχτυα με τον Ρικάρντο Ορτα (4ο τέρμα στα 3 τελευταία ευρωπαϊκά ματς), άντεξε στην πίεση των Αγγλων. Βελτίωση παρουσιάζει η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο, η νίκη της προηγουμένης Κυριακής επί της Πορτιμονένσε (1-0, δράστης και πάλι ο Παουλίνιο) τόνωσε το ηθικό των παικτών. «Θέλαμε τη νίκη, αλλά κυνηγάμε ακόμη περισσότερο αυτήν κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας για να πάρουμε κι άλλο ώθηση για τη συνέχεια», τα λόγια του Σα Πίντο. Ενδεχόμενο «2 στα 2», θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης, παρότι είναι νωρίς ακόμα. Δεν έχει υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα δοκιμάζεται στην έδρα της Πεναφιέλ (Β’ κατηγορία) για το Λιγκ Καπ (λογικά θα πάει με αλλαγές).
Αγωνιστικά Νέα:Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ξεκαθάρισε πως οι Ουάλας (Α, 1/0) και Ουίλσον Εδουάρδο (Μ-Ε, 4/0, 2/2) ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις πως είχαν και πλέον αποτελούν λύση. Αυτοί που δεν υπολογίζονται (αλλά βρίσκονται κοντά στην επιστροφή τους) είναι οι Τιάγκο Σα (Τ, 31/0 πέρσι), Τορμενά (Α, 3/0, 1/0), Ραούλ Σίλβα (Α, 15/1 περσι). Εκτός λίστας και ο Ρούι Φόντε (Ε, 4/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Ματέουςς – Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Πάμπλο, Σικέιρα – Ζοάο Παλίνια, Ζοάο Νοβάις, Αντρέ Ορτα, Γκαλένο – Ρικάρντο Ορτα, Παουλίνιο.

Ξεκίνησε με εμφατική νίκη στους ομίλους. Επικράτησε με 4-2 της Μπεσίκτας εκμεταλλευόμενη «δώρο» του γκαφατζή Κάριους, αλλά και την κακή εικόνα των «μαυραετών» στο β’ μέρος. Προηγήθηκε στο 14′ με τον Σπόραρ έπειτα από «πάρε-βάλε» παρέμβαση στη φάση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, αλλά βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο. Στην επανάληψη μπήκε δυνατά. Ισοφάρισε στο 58′ με τον ίδιο σκόρερ και στο τέλος και δη στο 90+3′ και 90+4′ πέτυχε άλλα δύο γκολ και πήρε το τρίποντο. Όσο για το πρωτάθλημα Σλοβακίας, είναι στο +2 από τη Ζίλινα έπειτα από 10 αγωνιστικές. Προέρχεται από το επιβλητικό 5-0 επί της Νίτρα σε ματς, όπου έκανε εκτεταμένο ροτέισον. Με χατ τρικ του Χόλμαν (40′, 41′, 54′) προηγήθηκε με 3-0, ο Στρέλετς έκανε το 4-0 στο 67′ και ο Ντελγάδο στο 86΄ έγραψε το τελικό 5-0. «Δεν είμαστε το φαβορί, ούτε το αουτσάιντερ πάμε στην Μπράγκα για να δείξουμε τις ικανότητες μας», δήλωσε κατά την αναχώρηση ο κόουτς, Γιάν Κόζακ.
Αγωνιστικά Νέα:Ταξίδεψε με δύο απουσίες στην Πορτογαλία. Συγκεκριμένα εκτός έμειναν ο αρχηγός, Βασίλι Μποζίκοφ (Α, 9/0, 6/0) και ο ενίοτε βασικός Αλεξάνταρ Τσάβριτς (Ε, 5/1, 4/2) που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο, στο ταξίδι λαμβάνει κανονικά μέρος ο πρώην επιθετικός της Ζόρια και βασικός στη Σλόβαν, Ρατάο (Ε, 8/1, 4/2). Ο Βραζιλιάνος άσος, βέβαια, δεν είναι 100% έτοιμος για 90λεπτο κατά τη δήλωση του προπονητή του.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ντε Γκράιφ – Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μπάιριτς, Βέρνον – Ραμπιού, ντε Καμπς, Χόλμαν – Ντράζιτς, Σπόραρ, Κάντφι

Εκτίμηση
Η Μπράγκα δημιουργεί πολλές ευκαιρίες εντός έδρας. Τα 4 από τα 5 φετινά επίσημα ματς είχαν Over 2,5, μόνο σ’ αυτό με την Σπαρτάκ Μόσχας πήγε «χαμηλά» (1-0). Η Σλόβαν θα παίξει πιο παθητικά και θα κυνηγήσει το γκολ στις αντεπιθέσεις. Το «2 στα 2» για την Μπράγκα είναι εφικτό, αν συνδυαστεί και με πολλά γκολ, τότε παίρνουμε αξιόλογη απόδοση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!