20:00 FC Mariupol vs AZ Alkmaar UEFA Europa League Qualifying R3 Champ Path

FC Mariupol

Απάντησε με νίκη 2-1 επί της Ολεξάντρια, στην πρώτη εντός έδρας επίσημη υποχρέωση, για το ουκρανικό πρωτάθλημα. Άργησε να ξυπνήσει, πέτυχε τα γκολ στο 77′ (πέν.) και το 83′, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις. Διασκέδασε τις εντυπώσεις για την ήττα της πρεμιέρας από τη νεοφώτιστη Κόλος Κοβαλίβκα (2-1 εκτός). Πρώτη της ευρωπαϊκή φετινή υποχρέωση, συμμετέχει στο Γιουρόπα μέσω της 4ης θέσης που κατέκτησε πέρσι. Μάλιστα, υπερίσχυσε στην ισοβαθμία της 5ης Ζόρια κι επειδή η Σαχτάρ έκανε νταμπλ, απέφυγε έναν προκριματικό γύρο. Το κακό είναι πως… ξεσπιτώνεται αφού παίζει στην Οδησσό, όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη (της πήρε 10 ώρες να μεταβεί οδικώς). Χτύπησε στο γόνατο και δεν υπολογίζεται ο γκολτζής Φομίν (Ε, 2/2 φέτος στο πρωτάθλημα).

AZ Alkmaar

Όσο νωθρή ήταν στο εντός έδρας 0-0 με τη Χάκεν, τόσο πειστική εμφανίστηκε στη ρεβάνς, επικρατώντας 3-0, στη Σουηδία. Ο Μποαντού της έδωσε προβάδισμα στο 42′ και οι Στενχς (56′), Ιντρίσι (66′) τον συνόδευσαν στο σκοράρισμα, με την Άλκμααρ να βγάζει 14 τελικές (10 προς την αντίπαλη εστία). Με φόρα από την εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε 4-0 της Φορτούνα Σίταρντ (εντός), στην πρεμιέρα της Eredivisie. Ουσιαστικά, πήρε… μπρος στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσε όλα τα γκολ (τα τρία από το 53′ έως το 59′). Αποχαιρέτησε την ομάδα ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Χους Τιλ (33/12 πέρσι), που πήρε μεταγραφή στη Σπαρτάκ Μόσχας, έναντι 18 εκατ. ευρώ! Ταξίδεψε με 21 παίκτες στην Ουκρανία, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα. Σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος, επιστρέφει ο επιθετικός Γκούντμουντσον (25/6 πέρσι), ενώ νοκ άουτ τέθηκε ο εφεδρικός επιθετικός Ντράουφ.

Εκτίμηση

Η Μαριούπολη είναι σαν να παίζει εκτός, τουλάχιστον όσον αφορά στο ταξίδι που χρειάστηκε να κάνει. Η Άλκμααρ έδειξε πολύ καλή εικόνα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά. Είναι το λογικό φαβορί για την επικράτηση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!